Članek
Beli ovratniki bogatijo, Plavi ovratniki trpijo
Objavljeno May 21, 2015

Da razumeš spodnji graf ( op.: ne, ne objavno sliko), se ni potrebno kititi (kita (srbsko) = penis, kurac) z akademskim naslovom na področju ekonomije. JP Damijan v svojem blogu večkrat omenja, da je nebogljen, izgubljen, da nima pojma, kaj se dogaja.. in da se to pojavlja pri vseh ekonomistih. Še najboljši opis svoje nebogljenosti je dal v prispevku o njegovi človeški nemoči v boju z neurjem, ki ga je ujelo na jadranju (http://damijan.org/2014/08/18/o-uporabnosti-makroekonomskih-modelov/). Tu nekaj ne štima! Prihodki JD s.p. (matična:  3459659000, davčna: SI 84670410, brez zaposlencev) kažejo rast, veliko rast iz leta v leto, in so v 2014 dosegli 115.561 evrov! Gotovo ta JD, s.p, NI JPD, predstojnik katedre na Ekonomski fakulteti, ne more biti! 

Če..če pa.. če pa slučajno gre za isto fizično osebo, kaj se pravzaprev dogaja? Cerar s.p., Cankar s.p...Vsak prfoks s.p., Vsak dohtar s.p.?? Ameriški profesorji postajajo reveži napram našim! (http://chronicle.com/article/faculty-salaries-table-2012/131433). Naš državni proračun je dosegel že 170 milijonov za raziskave, ne vem sicer katere, ampak imam občutek, da je to korito napajanja in hranjenja izbrancev in prisklednikov. Težava pa je v tem, da so samo svinje bolj debele, drugih učinkov ni čutiti, no, vsaj jaz jih ne čutim.

Spet se lahko uporabi uganka za svečo: Glava v zlatu, noge v blatu.

Učili so me, sicer destletja nazaj, da so intelektualci bit vsake družbe, da brez njih ni napredka, da so gonilo. Lani sem se slovenskim gospodarskim in političnim travmam namenil del sivih celic, pa ne vem, če danes te celice niso črne, vsekakor pa so v temi. Kaj danes gonijo intelektualci, koga gonijo? Hm, vodo na svoj mlin?

Wall Street fura Main Street, pa ne sam! Priklopljenih je čedalje več podrepnikov in vritolezcev.

Prebral sem eno misel o Pro in Con.. res je zanimivo: če je Pro pozitivno in Con negativno, zakaj imajo Amerikanci CONgress? Po mojem mnenju sta sicer možna dva odgovora, ampak mi je čedalje bližji negativni: da se vse zjebe...pa ni važno kaj vse ˝vse˝ je..

http://www.talkmarkets.com/content/us-markets/how-inflation-affects-your-future?post=65120&utm_source=taboola&utm_medium=referral