NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Negativna prepričanja
Bern Jurečič
Seminar - kode Grabovoj
ZA ZDRAVJE LE DVA OBROKA NA DAN
KAKŠNA JE CENA VZTRAJANJA V SLABI ZVEZI
Zdravo pitje vode
Gabrielova metoda
KAJ VAŠ SMEH GOVORI O VAS
Arhiv: Karma Plus številka 146
Prvomajsko srečanje v Medulinu
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2017
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

KAKŠNA JE CENA VZTRAJANJA V SLABI ZVEZI

Karma Plus
15.05.2015 10:55 (May 15, 2015)

KAKŠNA JE CENA VZTRAJANJA V SLABI ZVEZI

 Človek je socialno bitje, zadržuje se v skupinah in skupnostih, a ni samo eksistenca tista, ki ga vodi k združevanju. Nagnjen je k sodelovanju, sobivanju, dopolnjevanju, harmoniji (oziroma vsaj iskanju le-te), partnerstvu. Ostati sam je v prazgodovini pomenilo imeti manj možnosti za preživetje, v našem praspominu pa se je tak občutek zapisal kot ena od vrst strahu. Nekaj tisočletij kasneje, v času, ko eksistenca pomeni vse kaj drugega kot verjetnost, da nas bo pokončala kaka zver, je strah pred samoto in osamljenostjo bolj živ kdajkoli. Osamljenost je boleča, vsi ljudje želimo imeti ob sebi nekoga in nihče si ne želi ostati sam.

Raziskava kanadskih znanstvenikov, ki je bila objavljena v strokovni reviji Journal of Personality and Social Psychology, je pokazala še eno zanimivost: njeni rezultati kažejo na to, da imajo moški in ženske podobne skrbi glede samskega stanu, zaradi česar pri obeh spolih prihaja do podobnih vedenjskih vzorcev. Torej n

Prvomajsko srečanje v Medulinu

Karma Plus
10.03.2015 09:32 (Mar 10, 2015)

prvomajsko srečanje v medulinu

                                         s Klubom ZAUPAM VASE


Ustvarjalci revije Karma plus in kreatorji Mavrične sobote, srečanj ob gongu, dinamičnega dopustovanja na Dugem otoku in še številnih drugih dogodkov, smo za vas pripravili praznično razvajanje v prijetnem hotelu v Medulinu, in sicer od 30. 4. do 3. 5. 2015.

V hotelu Park Plaza Belvedere, ki se ponaša s štirimi zvezdicami, bomo nastanjeni v lepo opremljenih sobah, naše brbončice pa se bodo veselile samopostrežnega zajtrka in večerje.

Praznični dnevi bodo zanimivi, saj bomo imeli vsak dan delavnice oz. predavanja:

 -         zjutraj bomo s Katjo Škrabar poskrbeli za naša telesa, saj bomo ob prijetnem šumenju morja izvajali oz. se naučili TIBETANSKIH VAJ POMLAJEVANJA in nekaj jutranjih telovadnih vaj, da poženemo kri po telesu.

-         Danica Kurent: V treh delavnicah bomo spoznali uporabno vrednost metod in tehnik ruskega znanstvenika Grigorija Grabovoija v vsakdanjem življenju.

1. delavni

Seminar - kode Grabovoj

Karma Plus
14.11.2014 12:37 (Nov 14, 2014)

Vabimo vas na seminar "Nauk Grigorija Grabovoja o odrešitvi in skladnem razvoju", ki bo v poslovni stavbi SBS na Lavrici (1 km od obvoznice), Dolenjska c. 318 in sicer:

v torek 18.11.2014 ob 17h, v torek 25.11.2014 ob 17h, v torek 2.12.2014 ob 17h in v torek 9.12.2014 ob 17h

Grigorij Grabovoj (ki danes praznuje rojstni dan) je doktor fizičnih in matematičnih znanosti, akademik, avtor odkritja prostora ustvarjalne informacije in izvirnih del za napovedovanje prihodnjih dogodkov, njihovo upravljanje ter popravljanje, je avtor učenja "O odrešitvi in skladnem razvoju«, rusko: «О спасении и гармоничном развитии».

Človek je sposoben z lastno zavestjo spremeniti informacijo ter tako upravljati z dogodki na vseh področjih svojega življenja.

Svojo zavest dvigujemo skozi dojemanje. Če spremenimo fokus svojega dojemanja, bomo spremenili tudi svojo zavest. S spreminjanjem svoje zavesti spremenimo svojo resničnost ter posledično tudi videz in stanje našega sveta. Svoja znanja je Grabovoj opisal v

Zdravo pitje vode

Karma Plus
10.04.2014 10:12 (Apr 10, 2014)

POZOR – JE PITJE VODE RES VEDNO ZDRAVO?

Za vodo vedno rečemo, da je zdrava, in radi ponavljamo, da je vode dobro spiti liter in pol na dan. Toda če je pitna voda lahko dostopna za večino prebivalcev razvitega sveta, ponekod ni čisto tako. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije WHO vsako leto umre več kot 3,4 milijona ljudi samo zaradi slabše preskrbljenosti z vodo, kot tudi zaradi nekvalitetne ali nezdrave vode, ki jo pijejo. A tudi v razvitih deželah naletimo na potencialne z vodo povezane zdravstvene težave. Oglejmo si nekatere.

Bisfenol A

Raziskave kažejo, da se kemikalija bisfenol A (BPA), ki ga najdemo v nekaterih plastenkah za vodo, lahko nakopiči v hrani in pijači ter tako predstavlja tveganje za zdravje, posebno pri dojenčkih in otrocih. Na srečo je na trgu vse več plastične embalaže, ki BPA ne vsebujejo, vendar je treba v isti sapi povedati tudi to, da plastenke vsebujejo določene druge kemikalije, ki se lahko začnejo izločati v primeru, če je plastenka dlje časa izp

Negativna prepričanja

Karma Plus
24.02.2014 12:25 (Feb 24, 2014)

NEGATIVNA PREPRIČANJA, KI ZASTRUPLJAJO ŽIVLJENJE

 Predstavljamo vam nekaj negativnih stališč ali izkrivljenih dojemanj, ki zastrupljajo in kvarijo naša življenja. Gre za negativna prepričanja o vas samih, vašem življenju in ljudeh, ki vas obkrožajo. Takšna razmišljanja vodijo do depresije in lahko resno zamajejo temelje vaše učinkovitosti, predvsem pa vam prinašajo nemir in nesrečne občutke

 Skrajno ekstremno razmišljanje in pogojevanje "vse ali nič"

Običajno svoje kvalitete, značajske lastnosti in življenjske dosežke označujete kot črne ali bele. Najmanjše odstopanje v popolnosti vas bo prepričalo, da ste neuspešni in vas bo privedlo do tega, da se boste počutili kot popoln zgubaš. Vse to je osnovna oblika perfekcionizma, ki je zelo nezdrava lastnost.

 Po eni slabi izkušnji ste prepričani, da se bo neuspeh znova in znova ponavljal

To lastnost imenujemo "splošno posploševanje". Na primer, če vaš zakon ni uspel, ste prepričani, da preprosto nikoli ne boste srečni v zakonu. Pravzaprav

Bern Jurečič

Karma Plus
19.02.2014 09:35 (Feb 19, 2014)

Bern Jurečič

 PARTNERSTVO NA PREIZKUŠNJI

 Delež tistih, ki se zaradi enega ali drugega razloga odločijo, da niso več pripravljeni vztrajati v partnerski zvezi oziroma v zakonski ali zunajzakonski skupnosti, se vztrajno – in obenem skrb vzbujajoče – povečuje. Tudi če je statistika skladno z ljudsko modrostjo še tako "pokvarljiva roba", pa se ne da zanikati, da odstotki, o katerih lahko preberemo v medijih, namreč da se razdre okoli 60 odstotkov zvez v primerjavi s številom sklenjenih zvez, vseeno pomenijo, da je razpad take skupnosti danes zelo pogost pojav, kot nekakšna "rešitev pri roki", ter da se partnerji za tak korak odločijo zelo hitro.

 SVET JE VSE BOLJ DRUGAČEN

 Dileme, ali se naši medsebojni odnosi na splošno močno spreminjajo, ni več. Pojav seveda ni nov in traja že nekaj časa, toda povsem enako, kot lahko vse bolj vzpenjajočo se spiralo razvoja in sprememb opažamo in spremljamo na primer na znanstvenem področju, se dogaja tudi na drugih področjih in medsebojni odnosi niso

Gabrielova metoda

Karma Plus
10.02.2014 10:02 (Feb 10, 2014)

 

GABRIELOVA METODA HUJŠANJA

Gabrielova metoda hujšanja ne predpisuje nobene diete. Zahteva pa, da najprej pospravimo po svoji glavi in svoje od diet izmučeno telo prepričamo, da mu ne preti nič hudega in da nas ni treba kar naprej varovati z dodatnimi zalogami maščobe.

Avtor Jon Gabriel je v dveh letih shujšal sto kilogramov in je seveda sam po sebi najboljša reklama za metodo, ki je postala svetovna uspešnica.

Jon Gabriel je pred desetimi leti tehtal 187 kilogramov in je zapravil pravo premoženje za diete, terapije, posvete in bivanja na klinikah za hujšanje. ''Vseh napotkov sem se natančno držal, na začetku je vse delovalo zelo hitro, potem se je proces začel upočasnjevati, dokler se ni ustavilo. Začel sem izgubljati motivacijo, bil sem razočaran in izgubljal sem moč, da bi se še naprej bojeval proti skušnjavam, ki mi jih je povzročala hrana. V nekaj tednih sem ponavadi dobil nazaj vse kilograme, ki sem se jih prej trudil pridno izgubljati kar nekaj mesecev. Debelejši ko sem posta

ZA ZDRAVJE LE DVA OBROKA NA DAN

Karma Plus
07.02.2014 10:39 (Feb 07, 2014)

ZA ZDRAVJE LE DVA OBROKA NA DAN

O nespametnosti drobljenja svojih dnevnih kalorij na večje število majhnih obrokov čez dan smo že pisali. Želje prodajalcev razne dietetične – in druge – umetne hrane so eno, realnost človeške biologije, ki jo nenehno potrjujejo znanstvene raziskave, pa nekaj popolnoma drugega. Cel dan nekaj grizljati in prežvekovati je normalno za krave itd., ki s travo ne morejo vnesti veliko kalorij v enem obroku, pa se morajo zato s prehranjevanjem ukvarjati neprestano in drugega praktično niso niti zmožne početi. Človek pa ni krava in ima tudi popolnoma drugačna prebavila – takšna, ki ne terjajo, da bi se od jutra do večera samo prehranjevali.

Iz rastlinskega materiala, zlasti če je ta prehransko bolj reven (dober primer je prav trava), zmore prežvekovalec izvleči veliko več kot vsejedec, saj je za to bolje opremljen. Temu je prežvekovanje tudi namenjeno. Po drugi strani pa človek lahko poleg rastlin uživa tudi maščobe in živalske beljakovine ter veliko koristneg

KAJ VAŠ SMEH GOVORI O VAS

Karma Plus
28.01.2014 09:32 (Jan 28, 2014)

KAJ VAŠ SMEH GOVORI O VAS

 

Kako ljudje vidijo naš smeh in kaj lahko ugotovijo o nas glede na način, kako se smejimo

 

Tako kot oblika čela ali prstov in različnih gest, po katerih se ločujemo od drugih, je za vsakogar od nas značilna tudi cela vrsta nasmehov, ki jih uporabljamo ob različnih priložnostih. Judy James, strokovnjakinja za obnašanje in govorico telesa, trdi, rahlo razvlečeni ustnici kažeta na notranjo žalost, medtem ko nam živčnost osebe razkriva smeh, ki spominja na jok otroka.

Tih in potlačen smeh priča o tem, da oseba, ki se tako smeje, dela v strogih in težavnih razmerah, ki so jo pripravili do tega, da svoj smeh nadzoruje. Ne glede na to imajo take osebe navadno zelo dobro razvit smisel za humor.

 

Različnih narejenih nasmehov imamo že čez glavo, pa naj gre za medijske osebnosti, politike ali pretkane trgovce in prodajalce izdelkov po hišah, pa tudi v družbi nemalokrat srečamo koga, ki zgolj nalahno odpre usta, kot da se bo pravkar zasmejal, vendar iz njega potem ne

Arhiv: Karma Plus številka 146

Karma Plus
20.01.2014 16:51 (Jan 20, 2014)

Dr. Vojka Bole-Hribovšek: LJUBEZEN OSVOBAJA
Raziskave so pokazale, da otroci, ki so sicer materialno preskrbljeni, nimajo pa dovolj topline in stika s skrbniki, rastejo in se razvijajo bistveno slabše od tistih, ki to imajo. Še kako drži rek “Ne živimo samo od kruha”!  (preberi več >>)

Aktualno: LAŽI O ORGANSKO PRIDELANI HRANI 
Če danes pojeste en obrok, ki vsebuje pesticide, ne boste čutili posledic. Če pa vse življenje dan na dan po malem z njimi zastrupljate telo, pa to ni več tako nedolžno! Zato je manjša količina strupov, kakršno nam omogoča uživanje organsko pridelane hrane, velika korist in prednost za telo.(preberi več >>)

Ivan Soče: UNIVERZALNO “CEPIVO” PROTI GRIPI ŽE OBSTAJA!
Če se že znajdemo na soncu, se pokrivamo in ščitimo s kremami, ki skoraj v celoti preprečijo tvorjenje D3. Posledica: pri veliki večini prebivalcev hudo pomanjkanje vitamina D3, ki ni pomemben le za zdrave kosti, temveč nujen za učinkovit imunski sistem, ki nas ščiti pred virusi, bakterijami, glivicami in

Oglasi

med v kremni obliki naredimo iz čistega vendar kristaliziranega medu. z nekaj urnim mešanjem kristaliziranega medu počasi dobivamo kremo, ki je posebej primerna za mazanje na kruh. priljubljen je med otroci. 900 g 12,00 € 450 g 7,00 € 260 g 4,50 € 130 g 3,00 € darilni kozarčki trenutno ni na zalogi

Kategorija: Med in proizvodi iz medu

Cena: 12 €

objavite brezplačni mali oglas na strani http://www.kupimprodam.si/ tudi vi. primerjajte ugodno ponudbo kupim prodam malih oglasov. nepremičnine, avto-moto, mobilni telefoni, športna oprema, računalniki, dom, kmetijstvo, živali,...

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

iščete inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo? pri amikum-u vam ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverjeno. preizkušeno. uspešno. kontaktirajte nas. gsm: 031/530-081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 12 €

amikum vam nudi lektoriranje diplomskih nalog, lektoriranje magistrskih nalog in lektoriranje doktorskih nalog. uspešno lektoriramo vsa zaključna dela in druga besedila. za naloge, ki so obsežne  pa vam nudimo tudi popust. več informacij o postopku lektoriranja dobite na naši spletni strani. na voljo pa smo vam na vseh spodnjih kontaktih. gsm: 031 530 081 e-pošta: info@amikum.si spletna stran: https://www.amikum.si/lektoriranje facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 1.4 €

terapevtske masaže in terapije robert tonković s.p., dunajska cesta 63, 1000 ljubljana parkirišče za stranke brezplačno! terapevt robert tonković   tuina masaža, akupresura, kineziotaping, refleksoterapija, meditacije,.. nudimo relaksacijske masaže in terapije s terapijami odpravljamo ali rehabilitiramo težave v vratu,težave v ramenih, kalcinacije, glavobole, migrene, težave s karpalnim živcem, težav v hrbtenici, križu, bolečine v kolenih, krči pri otrocih, prebavne motnje, težave z notranjimi organi, težave v limfnem delovanju, prebavne motnje, zaprtosti, inkontinenci, rehabilitacija in odprava posledic po možganskih kapeh, poškodbah,...   nudimo tudi 45minutni brezplačni posvet, kjer se seznanimo s težavami in naredimo plan izved tehnik, za čimprejšnje okrevanje in rezultate, da najdemo vzrok in ga odpravimo. www.facebook.com/terapevtske.masaze.in.terapije.robert.tonkovic gsm: 040 635 272

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

če ste se poškodovali na delovnem mestu, potem je nujna prijava poškodbe pri delu, saj ima večina delodajalcev sklenjeno zavarovanje svojih zaposlenih in vam posledično pripada tudi določena odškodnina. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

strešniki gerard so tako kakovostni, da so odpori na vse vremenske razmere. prav tako so enostavni za namestitev, saj jih večinoma lahko kar namestite na obstoječo strešno kritino.

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

najboljša otroška trgovina je tista, ki nudi vse, kar družinica potrebuje ob prihodu novega družinskega člana. ena od takih trgovin je tudi spletna trgovina hajdi.si, ki ponuja tudi razne popuste za tiste, ki bi te izdelke želeli kupiti po malce nižji ceni. 

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

zlatarna muršič izdeluje nakit po naročilu. če torej iščete poročne prstane in bi radi, da bi bili le-ti nekaj posebnega, potem obiščite njihovo spletno stran. prstane vam bodo naredili hitro in kvalitetno ter v skladu z vašimi željami. 

Kategorija: Modni dodatki

Cena: Pokličite za ceno

looking for reputable and accredited private credit companies that give loans a chance to live. did banks and other financial institutions refuse you? do not look for more than we are here to make all your financial problems become a thing of the past. no social security number is required and no credit check is needed, 100% is guaranteed.

Kategorija: Nepremičnine

Cena: 1 €

če želite, da bodo vaša lesena vrata še dolgo časa izgledala kot nova, uporabite vosek silvacera

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

6302.)  cashelmara 1

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj