Članek
17-letnica o nasilju migrantov v Kölnu: »Prste so mi porinili v vse odprtine telesa.«
Objavljeno Jan 06, 2016

»Prste so mi porinili v vse odprtine telesa,« je svojo grozljivo silvestrsko izkušnjo na trgu med centralno železniško postajo in visoko gotsko katedralo v Kölnu opisalo 17-letno dekle. Njo in še tri je obkolila skupina okoli 30 muslimanov in Afričanov, ki jih je najprej oropala denarnic in dragocenosti, ki so jih imele, nato pa so jih še spolno nadlegovali. Celo na policistko so se spravili. Svoje umazane migrantske roke so ji tlačili za hlače in se dotikali njenih genitalij, poročajo lokalni nemški mediji.

Poročali smo, da je na silvestrsko noč v Kölnu prišlo do množičnega nasilja mlajših migrantov arabskega in afriškega porekla. Okoli 1.000 nasilnih in pijanih mlajših moških (predsednik policijskega sindikata je govoril o 1.500) se je spravilo na mirne nemške domačine. Ropali so, pretepali, v meščane metali pirotehnična sredstva, se do mrtvega opijali, nato pa spolno nadlegovali in posiljevali domačinke. Tukaj je nekaj pričevanj žrtev, o katerih so poročali nemški mediji.

28-letna Katja L., je za Der Express povedala, da so bile s prijateljicami zelo presenečene in prestrašene, ko so z železniške postaje prišle na trg. Tam so bili sami mlajši moški, ki so jih takoj obstopili. Naredili so nekakšen špalir (nemški mediji to imenujejo »ženska bowling steza«), skozi katerega je ob vzklikih »kurbe, kurbe« morala Katja s prijateljicami. »Naenkrat sem začutila roko na moji zadnjici, nato na mojih prsih, na koncu so me grabili vsepovsod. To je bila prava nočna mora,« je povedala. Po njeni oceni so se jo dotaknili vsaj 100 krat, ko je skozi špalir hodila okoli 200 metrov. Medtem ko so se jih tuje roke dotikale, so muslimani in Afričani kričali: »Fuk*j, Fuk*j«.

Ker je imela Katja dolge hlače in debelo jakno, jo je še dobro odnesla. Njeni prijateljici so strgali nogavice in ji s telesa potegnili spodnje hlačke. Nekatere so imele to srečo, da so jih stran od umazanih migrantskih rok potegnili policisti in se ni zgodilo najhujše - posilstvo. »Jokala je in kričala, oni pa so se smejali in v rokah držali njene raztrgane hlačke,« se spominja policist, ki je iz muslimanskih krempljev potegnil 20-letnico. Napadalci pa so se spravili celo nad policistko, ki je skušala z moškimi kolegi delati red. Roke so ji tlačili pod hlače in se dotikali njenih genitalij, poročajo lokalni nemški mediji.

Beri dalje...