Članek
Migrant domačinu na vrat nastavil nož, množični pretepi v Nemčiji, zahteve po šeriatu na Danskem
Objavljeno Oct 27, 2015

Migrant domačinu na vrat nastavil nož – Zaradi migrantov se bo morali Švedska zadolžiti – Na Danskem zahteve po šeriatskem pravu – Migranti zavrnili namestitev v mestu Lima na jugu Švedske, ker je tam »preveč gozda« - Nemške obveščevalne službe opozarjajo, da migranti prinašajo ekstremizem in konflikte

Pred dnevi je v nemškem mestu Prien am Chiemsee, na jugovzhodu Bavarske, prišlo do pretepa med lokalnimi prebivalci in migranti. Kot poroča portal Rosenheim24, je eden od migrantov povlekel nož in ga domačinu prislonil na vrat. Rešil ga je someščan, ki se je vmešal in udaril oboroženega migranta.

Nemške obveščevalne službe so izrazile resno zaskrbljenost zaradi velikega pritoka migrantov. Prinašajo muslimanski ekstremizem, arabski antisemitizem, nacionalne in etničke konflikte, kot tudi drugačno razumevanje družbe in prava, piše Simon Tomlinson v britanskem Daily Mailu, ki se sklicuje na varnostne dokumente, ki jih je objavil nemški Welt am Sonntag. Nemški varnostni analitiki se bojijo, da integracija priseljencev v družbo ni več mogoča, ker živijo v izoliranih skupnostih. Vse to pa spodbuja radikalizacijo nemške družbe, ki se vse bolj negativno odziva na migrante. Novinar opozarja tudi na besede slovenskega premierja Mira Cerarja, ki je opozoril, da bo »Evropska unija začela razpadati« brez takojšnjih ukrepov. Nemške oblasti so medtem priznale, da so Afganistanci lažni begunci, poroča nemški FAZ. Po podatkih UNCHR je četrtina vsem migrantov, ki te dni prihajajo v Evropo, Afganistancev.

Italijanska policija je dobila navodilo, da medijem ne sme več poročati o zločinih, ki jih zagrešijo migranti, poroča Il Giornale. Povedano drugače: če Italijan krade ali preprodaja drogo, gre preiskava v javnost z vsemi podrobnostmi, če pa to stori ilegalni migrant ali prosilec za azil, pa ne. Policija pravi, da ne obstaja tako pisno navodilo, ampak gre zgolj za politično direktivo, ki temelji na zdravem razumu. Če bi namreč objavljali podatke o zločinih migrantov, ki jih lahko ogrozili, se brani policija.

Medtem ko je eden od migrantov, ki te dni prečka Slovenijo izjavil, da si je za ciljno državo izbral Švedsko, ker je tam toplo, bo očitno razočaran, kot je bila skupina 30 prebežnikov, ki so te dni prišli v mesto Lima na jugu Švedske v bližini meje z Norveško. Delavci urada za migracije jih nikakor niso mogli spraviti iz avtobusa, poroča švedski portal Aftonbladet. Vzrok? Okoli njih je bilo preveč gozda.»Povedali smo jim, da je to namestitev, ki jo jim lahko ponudimo in da drugje ni prostora,« je dejala Matilda Niang iz migracijskega urada in dodala, da so mislili, da so sredi gozda in jim je zaradi tega nelagodno. Rajši bi bili v kakšnem urbanem naselju. To ni bil edini primer. Ko so pred meseci v mesto Grytan pripeljali 30 Sirijcev, ki so bežali pred vojno in skušali zatočišče najti v tej skandinavski državi, so se uprli. Mesto se jim je zdelo preveč ruralno, je poročal britanski Daily Mail, govorili so, da so oni Arabci in da ne morejo živeti tam, kjer imajo tudi tako vreme. Grytan je namreč mesto, ki je bilo takrat okovano v sneg in led.

Agencija Reuters pa je objavila za Švede skrb vzbujajoč podatek. Direktor švedskega urada za migracije Anders Lundbeck je dejal, da zaradi navala migrantov in vse večjih finančnih potreb za njihovo oskrbo potrebujejo dodatno financiranje. In kje bodo dobili denar. Ministrica za finance Magdalena Andersson:»Dolgo časa bomo potrebovali, da bomo stabilizirali javne finance, kar pomeni, da se bomo morali zadolžiti.« Povedano z drugimi besedami: zaradi navala migrantov (Švedska naj bi jih sprejela 190.000) se bo država na račun davkoplačevalcev zadolžila. V naslednjih dveh letih (2016 in 2017) za 8,41 milijarde dolarjev.

Beri dalje...