Članek
Ne daj se Zoki, ostani ....
Objavljeno Oct 02, 2013
Zgodilo se je, kar se je moralo zgoditi. Zoran Janković se je odločil, da bo kandidiral za predsedniško mesto Pozitivne Slovenije, stranke, ki jo je ustanovil, in uspešno popeljal na volitve. Tisti, ki ga bolje poznajo, in pa politični prostor v Sloveniji, do to vedeli že v naprej. Ostali pa smo se bolj kot ne delali, da ne verjamemo. Ali pa nismo hoteli verjeti. Ampak z realnostjo je že tako, da nas prej ali slej sreča, tako kot nas bodo srečali tudi vsi dolgovi, ki jih kot država vstrajno kopičimo.

In vprašanje je, kako naprej. Kar se mene tiče, je problem nastopil z uradno kandidaturo, se pravi danes, in ne šele s kongresom, ko bodo znani rezultati, kakršni koli že bodo, ne dvomim pa, da bodo v korist Zorana. Seveda nisem vedeževalec, ampak tudi ne rabiš biti, da ne bi vedel, kdo bo dobil podporo v stranki, ki jo je ustanovil, vodil, popeljal na volitve. Ki je zbral okrog sebe svoje ljudi. Kjer si se malce umaknil, ker si računal, da se bo pa kaj dalo pomutiti v ozadju, vendar se je očitno dalo premalo. Nenazadnje se morajo člani odločiti, kdo jim nudi boljšo prihodnost? Karizmatični Zoki, uspešen župan Ljubljane, sproščen, vesel, zagnan, ljudski. Ali Alenka, ki ji počasi že očitajo neoliberalno politiko, ker pač dela, kar v danem trenutku pač mora. Ki lahko pokaže zgolj čedalje višje davke in večjo krizo, za kar sicer ni sama odgovorna, je pa predsednica vlade. Ki se sicer trudi biti ljudska, ampak se ne more kosati s tekmecom.

Alenka ima v tem trenutku možnost narediti pomemben korak. Takoj naj s pomočjo par poslancev ustanovi novo stranko in novo poslansko skupino. 3je zadoščajo. In takoj, postavi pred dejstvo vse poslance in člane PS, da se odločijo, so z njo ali pač ne. Čakanje na kongres, bo le omogočilo, da koristolovci, ki jih ima vsaka stranka, čakajo in se na koncu priključijo zmagovalcem. Ampak ravno te, so največja grožnja slovenski državi in državljanom.

In s takšno potezo bi Alenka le te odrezala. In omogočila PS da postane resna stranka, ki bo delovala v dobro države in državljanov, ne pa še ena interesna stranka, naslednica LDSa in Zaresa.

Seveda ni to edini razplet, ki bi me zadovoljil. So še drugi. Ampak ta bi bil najboljši. In najhitrejši. Kakršnakoli dogovarjanja v ozadju, odstopanja od kandidatur, ipd... bodo le začasno odpravila težave, ki pa se lahko vedno hitro vrnejo ali pa puščajo vtis, da je v ozadju še vedno nek interes, pardon, stric.

PS_ Pa da ne bo pomote. Sam nimam problema z Alenko kot predsednico vlade. Še kakšnega ministra ali dva naj zamenja, pa bo čisto ok.