Članek
Jankoviću ni uspelo
Objavljeno Jan 11, 2012
Po večnevnem iskanju pucka v vrstah Državljanske liste, kar je bilo še posebej aktualno v zadnjih dneh, vse skupaj pa je podžigal še Janković, ki je še včeraj Erjavcu zagotovil da ima 46 glasov, se je danes pokazalo da je Pozitivna slovenija pucke pridobila očitno že na volitvah, in sta danes po stari navad pač prestopila. Ja dragi Janković, puckote je treba pridobiti na dan glasovanja in ne prej.

In potem na vprašanje Janković, če je bila njegova napoved 46, navaden blef, odgovori da ne. Ja kaj pa? Če pri pokru, ko se karte pokažejo, popušiš, je to blef. Ne verjamem da Janković ne ve kaj je blef, in, če res verjame da ni blefiral, to lahko pomeni le to, da živi v nekem paralelnem svetu.

Sicer pa si bomo tokratno glasovanje lahko zapomnili po tem, da so se nekatere poslanske skupine odločile, da ne bodo glasovale. Na ta način, so se njihovi poslanci obranili morebitnih očitkov, da so navkljub drugačnim napovedim, podprli Jankovića. To se mi ne zdi prav. Vseeno pa razumem tiste, ki so se za to odločili. Recimo da bi Janković dobil 46 glasov. Kdo bi verjel tistemu, ki so ga dan prej videli na (skrivnem) pogovoru z Jankovićem? Mediji rabijo in iščejo grešne kozle. S tem si pridobivajo pozornost. In lahko mimogrede komu s tem naredijo hudo krivico.

Te zadrege so bile praktično pred vsakim glasovanjem za mandatarja. Zato bi bil skrajni čas, da se način glasovanja pač spremeni. Naj bo javno. Upam, da bo koalicija, to predlagala namudoma po izvolitvi svojega mandatarja. Prav pa je, da se tokratna glasovanja še vedno izvedejo na star način.

Sicer pa ne vem kaj sedaj Turk še čaka. Baje se zelo mudi. Toliko, da se ni šparalo z očitku Državljansi listi, ker je baje zavlačevala vse skupaj z razmislekom o tehnični vladi. Turk bi moral neposredno po glasovanju vprašati Jankovića, ali naj ga predlaga še enkrat. Če ja, potem naj ga takoj. Če ne, potem vprašat Janšo, če naj predlaga njega. Če ja potem ga predlaga, če ne ali, če tega koraka niti ne zmore, pa naj jasno pove da ne bo predlagal nobenega, da se lahko odprejo druge poti. In to se lahko zaključi jutri.

Zanimivo bo, kaj se bo sedaj zgodilo z Pozitivno slovenijo. Če bo Jankovič tokrat držal besedo (kar bi bilo svojevrstno presenečenje) in res odstopil, ker se pač vidi le na izvršilnem položaju, se bodo njegovi poslanci znašli v čudnem vakumu. Čisto komot se bi malce raztepli po ostalih strankah in verjento bi kakšen zašel tudi k Državljanski listi. Bomo videli. Bi bilo pa zabavno, če bi Jankoivč ponovno kandidiral za ljubljanskega župana. Ne dvomim, da bi bil izvoljen. Vsekakor pa bi se čedalje več ljudi začelo spraševati kdo sedaj tu koga zajebava.

Z današnjim rezultatom sem zadovoljen. Je pa cela razprava v parlamentu bila bolj mučenje poslušalcev, kot kaj drugega. Praktično brez prave vsebine. Čisto nič ne bi zamudili, če bi zadevo zaklučili v dveh urah.