Članek
Pitna voda ni enaka čisti pitni vodi
Objavljeno Aug 17, 2017

Pitna voda je definirana kot voda, ki je namenjena pitju in rabi v gospodinjstvu, ne glede na poreklo in ne glede na to, kako prispe do uporabnika, pa je zaradi zagotavljanja zdravja ljudi in varstva pred morebitnimi nečistočami v njej, potrebno preveriti njeno kakovost.

Sprememba okusa, vonja ali barve vode so najpogostejši indikator, da je z vodo nekaj narobe. V takšnem primeru je treba takoj odkriti vir in vzrok spremembe, pri čemer je treba poznati sistem vodovodnega omrežja in oskrbno mesto. Redno moramo preverjati ali je na poti do uporabnika prišlo do poškodb na vodovodnem sistemu in do vdora kemičnih ter drugih mikrobioloških substanc (fekalije), ki lahko ogrozijo zdravje.

Preventivno delovanje za zagotavljanje kakovosti in neoporečnosti pitne vode (filtriranje) je še posebej smiselno tam kjer so vodovodne napeljave stare, v večstanovanjskih zgradbah in na ekološko ogroženih območjih; intenzivno kmetovanje, industrija, promet ...

Najpogostejši delci, ki prihajajo v vodovodno napeljavo so iz okolja, lahko so posledica stare in nekakovostne vodovodne napeljave. Običajno so to: vodni kamen, rja, pesek, blato, mulj, alge, glina in druge trdne snovi. Povzročajo kalnost vode, imajo veliko absorpcijsko sposobnost drugih škodljivih snovi ter vplivajo na vonj in okus vode.

Če vam ni vseeno, kakšno vodo pijete in kaj vse se lahko znajde v njej, je montaža vodnega filtra optimalna, enostavna in poceni rešitev.

Filtrirana voda je čistejša od tiste v plastenkah, saj je očiščena organskih snovi, klora, pesticidov, insekticidov, težkih kovin, bakterij in virusov. Odvisno od potrebe po zaščiti, stopnji tveganja in tehničnih možnosti prilagodimo tudi sistem čiščenja, filtriranja in mehčanja vode.

Več informacij o tem, kako do čiste pitne vode na 01/600 3000, 041/699 550 ali na info@moja-voda.si

www.moja-voda.si