Članek
Zavisnost prihodnosti slovenskih študentov
Objavljeno Oct 02, 2016

Jazbinšek je nehote prižgal rdečo lučko!

V zadnje komentarju pod naslov; „Samo pravi sistem lahko reši Slovenijo iz krize, sedanji strankarski za sigurno ni rešitev“, sem v večini utišal moje bralce, katerim se je verjetno pokazala rdeča lučka in si pri tem mislili; “Jazbinšek gre z svojimi apeli v substanco naših familij". Imate povsem prav, natančno tako, kot sem podal Apel je tudi moje prepričanje, da je to edina rešitev se znebiti starega režime in omogočiti mladini za vbodoče, da bo lahko ostala doma. Potencijalno mladino, ki jo vidim v vrstih protestnikov, predvsem vse študente vidim tudi zmago nad sedanjim uničevanjem najdražjega in to so vaši otroci.

Vse do sem karkoli sem pisal in stem izražal potrebo po spremembi sistema nisem tako direktno vnašall potrebo, da bo morala mladina sama v vsklopu z vsemi utrpelimi si priboriti pravi sistem, v katerem ji bo mogoče po končanem študiju prosto dihati. Vsemu temu je tokratna resonanca odreagiranja na moj prejšni komentar zelo zelo skromna. Tudi jaz sem oče treh otrok, le v razliki od številčnih drugih, da sma jih z ženko vzgojila k popolno odločnimi, ki si bodo vedno znali svoje vrednote pravilno plasirati. Tega manjka v Sloveniji ogromno, ker je še ne daleč nazaj bila nosilec odgovornosti zaposlovanja komunistična partija.

Vaši otroci so v večina več kot manj popolnoma mehkužni, razvajani in najdražji na svetu, kar je edino prav, da so najdražji. In prav tukaj je velika napaka staršev, da jih ne ispostavljate v kroge drugih, ki so na protestnih vshodih in zaradi pomajnkanja mase mladine so protestni vshodi, še vedno popolnoma neuspešni! Ščitite nekaj, kar je napačno in to so vaši študentje, za kar se že in se še bodo vedno bolj jokale matere, ko jim bodo ti njihovi ljubljenčki odhajali s trebuhom za kruhom v širni svet in se še samo tu in tam videvali. Poznam takšno situacijo v primeru moje mame, ki se je neštetokrat jokala, sicer ne zaradi mene, ker me od rojstva ni marala, temveč zaradi njenega ljubljenčka, mojega brata Tonija, ko je ravno tako že pol stoletja v Nemčiji na Bodensee-ju tudi zelo uspešen podjetnik. Mama si je zasigurno prikrajšala, kar nekaj let življenja slozi stalno žalost in na koncu še s pomočjo slovenskih nestrokovnjakov v medicini! No kaj hočem stem povedati.

Da ne mutivirate svoje otroke študente za protestne vshode, ki so momentalno prav študentje najbolj ogroženi. To mora pomeniti, da sledite samo srcu ne pa presojanju pameti! Vedno peliram za generalni vshod v nenasičeno zmajevsko prestolnico, ki mora potekati v miru na principu (MAHATMA-GANDHI) in samo z maso udeležencev, vam bo mogoče iztrebiti sedanji uničujoči razdrobljeni strankarski sistem in to prav z vašimi ljubljenčki! Kdo v to še ne uspe verjeti, ta naj se ne pritožuje, da ga sedanji režim tepe osiromašuje, saj bo še vedno slabše in na kraju vam bo še samo zakazovano v katerem jeziku se boste smeli v Sloveniji v javnosti sporazumevati!

Sami podpirate ves do sem napačen sistem in časa ni na obilo, zato razmislite malo! Vse to kar počnete, nima z razgledanostjo nič skupnega, kar pa ne pomeni, da vam te razgledanosti primajnkuje. Obratno te je zadosti le poguma je premalo. Ko bo srce in pametno presojanje usklajeno, vam nebo teško postati pogumno koristni samo momentalni znajdljivosti, ki jo slovenski Narod že vedno težje zmore, temveč veliko bolj boste rešili problem vaših naslednikov, če jih boste vključili v skupni generalni protestni vshod na principu (MAHATMA-GANDHI) v nenasičeno zmakevsko prestolnico, ker  sedanji sistem ne podaja študentem nobenega upanja v prihodnost!

Če se voz zagrezne v blato v čemer Slovenija že ves čas teči, je potrebno tudi-ŠTUDENTE/ŠTUDENTKINJE- poklicati, da vam ga pomagajo ven potegniti. Česprav ste sami zakrivili, ker ste mnogo stvari spregledali, da je do te slovenske krize sploh lako prišlo!

Lep pozdrav iz Baden-Württemberg-Deutschland

Franc Jazbinšek