Članek
Samo z vprašanji se slovenske krize ni moč rešiti!
Objavljeno Sep 10, 2016

Ko se zastavlja vprašanje kako se rešiti sedanjega režima?

Kako se rešiti nečesa kar uničuje človeško substanco duševnosti?
Kako se rešiti bojazni pred izgubo dela? 
Kako se rešiti nasilja terorizma, ki izhaja iz same slovenske politike?
Kako se rešiti vse do sem nastale korupcije-loppovščine?
Kako se rešiti katastrofalnih razmer vsakodnevnega življenja? 
Kako se rešiti vsega nikakeršnega vodstva, ki je pripeljalo že preko pol miljona slovenskih državljanov pod pragom preživetja.
Lahko bi še nadaljeval in postavil še stotine vprašanj!

Siguren sem, da si večina ljudi v Sloveniji zastavlja večkrat takšna in podobna vprašanja v vseh dvomih, ki jim jih zastavlja ves čas zelo neustrezna-negativna slovenska politika. Ljudje čutijo potremo po reformah a nebi radi, da bi bili pri njih prikrajšani, kar sevda nikakor negre. Da bi se najdla rešitev za sedanji strukturni propad slovenske družbe, ki so ga vse vlade do sem povzročile se bo potrebno sprva zavedati, da ste za vse do sem zakrivili prav vi slovensko ljudstvo sami, ker se niste zavedali vaše osebne odgovornosti.

Šele, ko se Narod zaveda svoje osebne odgovornosti je sposoben jo združiti v skupno odgovornost s ostalimi in tako skupaj odločno nastopiti proti sili, ki ste si jo sami ustvarili, da vas je uspela dobiti v svoje kremplje in stem ste ji nehote dovolili, da lahko počne kakor ji je na volja in vas zasužnjuje v vso skrajnost. Ko vam bo vsklikala odgovornost, da ste vi tisti, ki odločate o usodi, kako mora ena državna skupnost delovati na vzotraj in nič manj tudi na vzven, da bo ljudstvo zadovoljno, boste u stanju se odločiti za eno ali drugo opcijo, ki pa ima različna izhodišča!

V primeru da živimo v sari hiši za katero niso vodili ljudje nobenega računa in je postatala vse bolj, kot ogrožen objekt, ki mu preti, da se bo razpadel, se vam postavlja vprašanje, kaj se bi bolj izplačalo? Hišo adaptirati obdržati nekaj še uporabnega materjala in jo z adaptacijo napraviti zopet funkcionalno pri tem pa ostati še vedno v stari hiši, ki bi zamenjavo sistema pričela na novo delovati. V drugi varjanti je rešitev, da se hiša do talj poruši in da se postavi povsem nova z sodobnejo susbstanco materjala in povsem na novo opremi, kar bi pomenilo novi zelo pozotiven vzdih dobrega počutja za vsakogar, ki bi dobil mesto v novi zgradbi. Celo vso slovensko ljudstvo bi bilo ponosno na nekaj povsem novega, kar si je samo zgradilo! Vsekakor pa zahteva takšna sprememba tudi žrtve, ki bi bile reformam potrebne za določen čas!

Te dve obcije obstojajo že ves čas, le slovenski Narod, se bo moral odločiti enkrat in slediti eni od teh dveh navedenih opcij! To je vse kar bi vsa zgornja vprašanja orazvrednotilo in v nadalje si še zastavljati namesto vprašanja, cilje in čim bolj zagrabiti za delo, mimo vseh do sem nastrojenih ničvrednežev in pričeti z lastno ustvarjalnostjo skrbeti, da bo prišlo do številčnega zaposlovanja, kako bo mogoče na koncu dneva kaj za pokazati, koliko smo ustvariili. Blefarje pa postavljati na pot realnosti dela, za uspešno preživetje!

Zato moj vedno znova Apel za protestni generali vskod v nenasično zmajevsko prestolnico z ciljem adaptirati vladna poslopja in uvesti pravi sistem, kot predlagan (Kantonski), bi bilo mogoče v miru priti do zaželjenega cilja. V drugi opcijije pa pride v upoštev še samo Revolucija, kar jaz osebno striktno odstvetujem!

Lep pozdrav aus Baden-Württemberg-Deutschland!
Franc jazbinšek