Članek
Slovensko ljudstvo propada v sedanjem razdrobljenem strankarskem sitemu
Objavljeno Aug 23, 2016

Velikokokrat je govorenja o švici z urejenim sistemom,
zakaj ga ne kopirate, saj ni prepovedan?

Koliko vsega sem že prebral od vseh različnih blogarjev in se mi podaja misel, da slovenci rabite vedno nekoga od vzunaj, ki vam kaj napiše, po čemer bi bilo vredno si uzeti vzgled, pri tem sam sebe izključujem. Kolikor sledim vašim komentarjem, je to ena vrsta kompleksa na merilu lastnega znanja. Tuja imena autorjev njihovih izročil modrovanja ali tudi kakšno slovensko modrovanje, ki si je pridobilo priznanje šele, ko je zapustilo svojo domovino in van nekaj pomenilo, ali pa vsaj demonstrirate tako, da je pomembno takšne modrijane omenjati, češ, da veliko berete. Veliko je na temu res, saj to je veljalo tudi za pogotove od nas, ko smo bili doma v domovini zaničevani prav zaradi osebnega razmišljanja o takratnem udbo-komunističnem sistemu, ki nam ni nikakor odgovarjal. Bili smo močno prezirani in veliko od nas takratnih mladeničev in mladenk je zaradi takšnih razlogov zapustilo svojo Domovino takratno pokrajinsko kot liz strani vseh narodnosti lepo Jugoslavijo.

To počenejo danes nezadovoljni mladi izobraženi Slovenci in Slovene, skorajda podobno, kot smo nekoč mi počeli. Saj, če nisi v neki skupini si automatsko proti njimi in že nezaželjen. Brez dobre veze ne dobiš še za čistilko službe. Škoda takrat za Jugoslavijo in ravno tako danes za Slovenijo, ki na nesposoben način vladanja zapira vrata, o zaposlitvi mladih doma. Krivec je slovenska politična klika, ki je v razdrobljenem strankarskem sistema le še sebi v dobro!

Posledično izseljevanju mladih, postaja Slovenija vse revnejša in toliko bolj se postavlja še v perečeje probleme, kako se iz vse krize rešiti? Vsaki od nas, ko je moral nekoč zapustiti Domovino in tudi današnji mladi, ki to počnejo, smo morali v tujini položiti sprejemni ispit: Se vklučiti popolno v integriranje življenja in kar kmalu smo opazili, da smo spoštovani, kar temu doma ni bilo tako. Nudila se nam je tudi prilika, nadgrajevati svojo že doseženo znanje. Te spremembe pa niso nastale, ker nam bi negdo ponujal na zlatem tabletu denar, kot so to počele nesmiselno slovenske banke z vsem rizično nepretehtanimi posojili, brez pravega strokovnega svetovanja!

Mi vsi smo dodobra sprva imeli priliko kako spoštovano smo si smeli služiti svoj denar, ga zvesto varčevati in gledali, da čim več iszkoristimo iz dneva. Delovni dan ni bil samo 8 ur, temveč velikokrat tudi 16 ur pa še več, vse do dobrega uspeha, ki ga je moč pričakovati le v nekaj letih. Posojila na lepe oči ni bilo mogoče niti sanjati. Vkljub vsemu smo številčni širom sveta, uspeli v vseh vrstah srokovnosti vse do akademičnih visokih stopen postali za širno okolje vzgledne osebnosti. Tudi sam sem zašel v te stopnje in dobil priliko se povspeti za nekaj stopnic na vzgor. Mi, ki imamo zadosti izkušenj smo krizo v letu 2008 in po njej zadosti lažje prenesli, ker smo bili strokovno na njo pripravljeni. Samo lahkomišelni so doživeli grenko izkustvo! vsaki normalni poslovnež se mora strogo zavedati par navodil, predno se spušča v nepoznani svet poslovnih karjer, naj si bo to mala obrt ali srednje podjetništvo in vse do industrijskih Koncern!

• Prvo kar je potrebno vedeti, da si sam z svojo vizijo največji kapital in takoj nič manj vreden kapital so zaposleni sodelavci, ki se jih nesme imenovati “delavci”! Samo kot sodelavci, se bodo počutili vredni nositi odgovornost za celato uspešno delovanja podjetja!

• Kdor ni u stanju biti pripravljen občutiti, kako napeto je življenje ob ustanovitvi podjetja in se z dušo srcem in telesom žrtvovati, kar lahko postane tudi zelo interesantno in da traja čas do pravega uspeha najmajn 10 let, ta se rajši naj ne spušča v to vrsto karjere!

• V 10 letnem obdobju časa, ima vsaki priliko se vsega potrebnega naučiti, kar moraš občutiti na sebi, kot v žepu brez starševe pomoči ali kateri koli, ki je enostavno ni za pričakpovati!

• Kdo ni občutil ponižanja, vkljub vsega znanja, skaterim bi naj bilo navidezno mogoče rešiti vse, ta je še zelo zelen, saj vsaka stvar se prične iz nekaj napak, ki jih moramo akceptirati in tudi drago plačati!

• Izobrazba naj nebo nikakeršna ovira za katero koli fizično navadno delo, ki ti podaja priliko, pored normalnega dela, še kaj prihraniti. Tudi akademiki marsikaj počnejo in celo čistijo v čistilnih kolonah, kako še uštediti kakšen denar v zasledovanju svoje vizije, in se tako ob določenem času napravili samostojne.

• Ko pride resnično do krize in si vtik pred obupom, vedi, da še vedno obstoja nekakšen izhod iz krize, če si kot oseba vstrajen/nepopustljiv in pošten! Tudi z mano ni bilo drugače.

Poznam številne primere, kako vstrajno smo vsi verjeli v naše vizije in stem zastavljene cilje. Slovenija se že desetletja nahaja, v podjetniško zelo negativnemu stanju. Da obstojajo tudi izjeme, ki so uspešni, le na žalos v napačnem sistemu, ki jim lahko preti nevarnost se obdržati. Večina Managerjev z nikakeršnim vizijam, ali kriminalno nastavljene, ropajo slovensko ljudstvo. Ko bi ti danes številčni namišljeni managerji skapirali, kaj je pomembno, da postaneš dolgotrajni stabilni podjetnik, bi morali takoj odstopiti iz svojih položajev za katere niso strokobno dorasli!?

Ko se je Slovenija oddvojila od Jugoslavije in si v mislih zaželela svobodno samostojno suvereno državo Slovenijo, in videla Švico v Sloveniji, je ostalo vse skupaj le pri sanjah. Obetala se jim je švica pa še več in tudi pričela sprva do dobra delovati. Celo pri nam v Nemčiji so medije poročale o vzglednih napredkih slovenskega gospodarstva na pram preostalim vshodnim članicam EU-skupnosti. Kmalu zatem so postala posojila dokaj lukrativna, Vsaki je brez kakeršnih koli težav lahko dobil posojilo za nakup velikih prestižnih nemških automobilov in si izpolnil dolgo pričakovano željo. Ljudje so do skoraj oslepeli in spregledali zelo zahrbtno zanjko, katero so jim nastavilik špekulanti svetovalni bankerji. Umesto investirati v kaj koristnega, kar sem jim jaz vedno predlagal predvsem tudi preostalim posestniki in pa malimi in srednimi podjetij so počeli v večina vse nasprotno.

Mi, ki smo prihajali z našimi limuzinami v Domovino v nikakeršno infrastrukturo saj so bile ceste uničene in avti poljska lada in jugo fičo kultura, smo pričeli s časom dobivati vedno lepšo sliko. Pričel se je graditi autoban, ceste so se popravljale in naših nemških znamk autov je bilo vedno več in več. Regali so postajali vse bolj polni tujih artiklov in delovanje asociacije se je pričelo na napačnem mestu. Slovesko ljudstvo je pridobivalo na ponosu in drži hrbtenice seveda za visoko ceno, ki jo je moralo drago plačevati in joše kar plačuje.

Avte puščati pred garažo, da ga bo sosed videl. Na posojilo so si pričeli privoščiti tudi dopuste v exotične kraje širom sveta. Hiše so se gradile za 3 Št. Prevelike. Pogotovi so si dovolili močno iztopati in gradili celo Vile, graščine, seveda v večina vse na posojilo ali z nakradenim denarjem. Kriminalno privatiziranje je cvetelo in stem vse vrste hitrega stopnjevanja kriminalnega kapitala, je bilo v kontekstu z slovensko zakonodajo vse legitimno. In ravno z vsem tem napačnim načinom se dokazovati, je pričel slovenski Narod spremljati zelo negativen razvoj. Tudi Kmetje so močno nasedali, gotovi še to danes počnejo, umesto, da bi ostali v majhnosti v svojih zmogljivosti, so se pričeli širiti z svojimi dejavnostmi in tako vse pogosteje zašli v finančne težave.

Dodatno je postalo še tekmovanje z celotno tehniko. Vsaki kmet bi imel najraje celotno tehnologijo od kosilnice pa vse do kombanja, pod svojo lastno gospodarsko streho. Naložbe koncern, kot je Bil Merkator, Laška pivovarna, Istra benc in še kar nekaj ostalih širom Slovenije, so vse te naložbe sjali v laž-peska za izgovor, kako Finančne oaze obdržati v skrivnosti. Vse je bilo dodobra tehnično analitično izdelano, v slučaju, ko bodo prišle vse kriminalne stvari na svetlobo. Predno so doznali kako globoko so zabredli v dolgove na osnovi napačnih bančno špekulantnih svetovalcev, je bilo za veliko vlagatelje, ki so bankam svoje naložbe zaupali že prepozno. Tudi sam sem bil močno oškodovan in to ne samo v Sloveniji temveč tudi v Nemčiji. Stečaji, in insolvence so prihajale vse pogosteje in uničile večgeneracijskih doseženih uspehov.

Bankerji, svetovalci, kateri niso rabili nositi odgovornost za njihovo nestrokovno opravljeno delo so imeli pred očmi samo njihove predvidene bonuse ob uspešni dodelitvi posojila, neglede, kako močno so oškodovali vse vlagatelje njihovih prihrankov. Direktorji, ki niso vredni imena „manager“, so se guncali z frklami nad oblakih širom sveta in jim ni bilo mar kaj se na slovenski celini dogana? Hirarhično napačno popolno zaupanje je seglo vse do čistilke. No kako pa naj še Država funkcionira, če ni nobeden za svoje napake odgovoren? In kakor mi vedno bolj kristalno prihaja pred oči, je danes slovenski Narod tako daleč, kot nekoč nazaj še v Jugoslaviji, lp sem rekel; Ta jugoslovenski Narod se ne zaveda, kam ga bo pripeljal ta “kommunističen sistem” in to velja še danes ravno tako za Slovenski Narod! Slovenija nima svojih strokovnjakov, (čewsprav jih ima), ki bi uspeli Slovenijo iz krize potegniti. In, če jih že ima, nikakor niso pripravljeni vzstopati v politiko in se podati v krog površnih plagijatnih tituliranih politikov, ker jim je temi, edina naslomba s katero bi radi pri naivnih volilcih točkovali.

Za vodenje enega naroda, je potrebna samo prava philozofija z močno vizijo in psihološko z slovenskim ljudstvom peljati pravilen dialog! Ta dva faktorja sta poglavitna, če še hočemo Država, gospodarsko in finančno, do neke mere stabilno obdržati. Povzetek philozofije, in psihologije ene uspešno vodene države izven Slovenije bi že zadostoval, saj kopirati sisteme ni prepovedano. Ravno tako bi zadostovalo tudi kopiranje sistema Od uspešne več članske familije, ki zna usklajevati odhodke z prihodki, ali sposobnega posestnika, ali podjetnika. Ker se pa v politiki negre sprva za strokovnjake teh navedenih opcij, temveč za retorične sposobne kričače, kako ljudstvo prepričati za vse vrste obljub, če tudi nima z realitetom nič skupnega, so ljudje, kot masa naivnosti bili še vedno ustrezno sredstvo, da si lahko prišel na oblast. “MIRO CERAR“ je kot sedaj eden od teh, ki mu uspe z svojo sakrarno nadarjenost dobro zavajati maso slovenskega ljudstva in jih še dodatno močno zadolžiti. Saj kaj druzga se ni učil kot pfilozofirati.

Slovenski narod, ker nebi rad nosil etiketo naivnosti, česar se nebo mogoče znebiti, dokler bo ostalo še vse tako kot je, bo moral Cerarju podatil slej ko prej lekcijo saj se gre danez že za obstoj in neobstoj! V tem momentu se boste morda prebudil in napravili konec Cerarjeve vladne karjere. Ciklus tega načina vladanja, ki traja že 25 let zaporedoma z trojanskim konjem, je moč prekiniti samo z zamenjavo sistema! Vsekakor z vsem do sem podanim parlamentarnim sistemom v takšni obširni širini bo to povsem nemogoče. Zato je vizia z pokrajinskim Kanton sistemom, ki je stara že več kot 26 let lahko edina rešitev se podati v pravičnejšo prihodnost in tako v novo epoho pričakovanja! Skrčiti bi bilo potrebno celotni vladni obseg resorjev in temeljito spremeniti delovanje, ki bi ga Kantonski sistem zagotavljal, kar bi bilo za politične špekulante samoubijstvo!

Ljudstvo takšno kakeršno pač je, ki ne čuje rado, da je v njihovi majhnosti skompleksirano, naivno gospodarsko nesposobno in močno bojaznivo po zaslugi 70 let trajajočega komunizma in znjim močnega poniževanja, zasužnjevanja, od Ivana Cankerja, napovedano; hlapčevstvo, beračenje, da bo postala usoda vseh časov slovenstva česar slovenski narod sedaj jemlje kot neizogibno, kar je zelo,zelo napačno!

Tako si slovenskemu narodu zapisuje usodo pod božjem pravilu “RKC”; „bolj, ko boš trpel na tem svetu lepše se boš imel na drugem svetu po smri"! Zato mislim, če v to verjamete, vam ni kaj za pomagati, razen, da vas vsi, ki vas že do onemoglosti iskoriščajo, ponižujejo, pohlapčujejo in spravljajo na beraško palico, da to še z višjimi stopnjami nadaljujejo, vse do časa, ko se bo prebudila feudalna uporniška iskra in zagorerla širom Slovenije in požgala vse, kar je slovenski Narod tako daleč pripeljalo.

Vse te parazite, v vaše sredine zelo pridnega slovenskega naroda, jih bo potrebno skrbno izločiti, iz do sem vsega parazitskega delovanja nad drugače zelo pridnim slovenskim ljudstvom. Dve genracije nazaj so še močno spoštovali Mati-Zemljo, katera je preživljala naš slovenski Narod. Vse to je mogoče na novo aktivirati-oživeti! Da je Slovenija popolnoma zgrešila kompas gospodarstva in vpdernja Države kot takšne in se odtujila od etike in vsakodneve humanosti, je dokaj močan dokaz, kam smo prišli?

Ko boste pričeli vsi slovenski državljani resnično verjeti v samega sebe, boste sposobni prevzemati odgovornosti in bili pripravljeni vse storiti kako si izpolniti želelje za vašo lepšo prihodnost!

Lep pozdrav iz Baden-Württemberga-Deutschland
Franc Jazbinšek