Članek
Minister-diktator spremeniti v enkrat morda novem pokrajinskem sistemu v Minisrter-dirigent
Objavljeno May 10, 2016

Slovenski totalitarni diktatorski system!

Slovenija in njena politična systemska napačna nastavitev, si je pridobila status vladati-diktirati in stem diktirati svojemu narodu brez oporekanja. Ker pa je vnešen vokabel diktiranje pa mnogi politiki povzamejo to kot nekaj osebnega, kar si uzamejo nepooblaščeno pravico iz diktiranja preiti v totalitarno diktaturo, kar pa prestopi značaj Demokracije. In prav to se sedaj v Sloveniji dogaja!

Zato bi bilo smiselno, da bi vokabel diktiran...je in pojem vokabla diktiranje, povsem izpadl iz političnega vormuliranja in na njegovo mesto se unesl vokabelj dirigiranje, saj stem bi bil zajet celotni angagman z ljudstvom na čelu. Le tako si bo slovensko ljudstvo lahko zagotavljalo toliko boljše rezultate kolikor boljše bo njihovo sodelovanje z dirigentom. Tudi pri nam imamo v Ministerstvu Ministerjaldirigente, dirigente ministerstev in vsi ministri so le toliko dobri kolikr bolje sodeljujejo v njihovih resorjih z široko publiko.

Tako z lahkapronica demokratija v vsako poro posameznega človeka, ki se bo počuti od svojih politikov v popolnosti zastopan. Predvsem se pa ve, če bo Minister zapustil kurs interesov svojih volilcev, da bo hitro odpoklican in to z gravirendim posledicam. V totalitarnem sistemu v katerem pa prisilno Slovenija še ves čas tiči, je v resnici namenjen osiromašenju slehernega Slovenca in Slovenke, kako tajkunom voluharjem ponovno omogočiti priti do plena kapitala.

Zato vedno ponavljujoči moj predlog, da je potrebno pod nujno zamenjati sedanji totalitarni-diktatorski system v pokrajinskega (Kantonen) system z Ministerjaldirigentom na čelu! V vsaki pokrajini bi en Minister pokrival en resor ministerstva, ki mu bo podana prilika biti z ljudmi vedno v kontaktu sodelovanja, kar bi pa pomenilo, da se lahko prične vladno kolo vrteti v pravo smer!

Lep pozdrav iz Baden-Württemberga v Domovino-Slovenijo

Franc Jazbinšek