Franc Jazbinsek

jazbinsek-consulting- West & Ost-Wirtschaft-Export-Import-
Juwelier-Jazbinsek Meisterbetrieb

Prijatelji (21)
Čebelarstvo Kokl
Društvo CZPNN
Andrej Bajt
Leon Kralj
Denis Kokol
Laščan Zlatorog
Franc Mihič
Kristina Poljak
Spremljevalci (9)
Peter Zajc
Sonja Ramsak
Dajana Babič
Tomaž Zakonjšek
Tadej Sevšek
Herta Vetrih
P. J.
Laščan Zlatorog
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Zahteva z referendumom po pokrajinskem sistemu!
Novi slogen v vladi slovenije naj bi se glasil;“v imenu vodilne osebe, z materjalno odgovornostjo!
Slovenijo lahko reši še samo pravi pokrajinski sistem!
Lahko bi bilo vse drugače
Bogovi našega planeta Mama -Zemlja
Sanjati je dovoljeno, izvesti še toliko bolj zaželjeno!
Ali ima slovenija še sploh Chanso postati demokratska Država?
Slovenski Narod se boji muslimizma!
Da postaneš človek vrednot moraš postati sprva Demokrat!
Slovenijo lahko reši samo Kantonski (pokrajinski) sistem!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2017
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Novi slogen v vladi slovenije naj bi se glasil;“v imenu vodilne osebe, z materjalno odgovornostjo!

Franc Jazbinsek
26.04.2017 11:05 (pred 2 dnevi)

Poenostaviti slovenski volilni sistem skozi ljudske inicijative in preiti v pokrajinskega!

 

Sprememba volilnega sistema v kontekstu priglasitve zahtev, ki jih bo podalo slovensko ljudstvo skozi ljudsjke inicijative na predlagane politike!

 

Kdo bo hotel še postati politik, bo moral padati svojo osebno garancijo s katero bo oškodovan v kolikor nebi izpolnjeval svojih obljub do volivcev!

 

Hitro se bodo vsi do sem, navidezni prekoštevilčni špekulanti-politiki med sabo izkristalizirali in sfiltrirali za eno tako odgovorno delovno mesto, kot bi naj bila to politika vodenja države Slovenije!

 

Do danes še ni nobeden politik vodil računa o vseh napakah, ki jih politika ves čas lahkomišeljno in tudi večinoma namerno počne, bo prihodnost povsem konkretna. Za napake bodo sankcije in odpoklic!

 

„SLOGN“ od sedanjega ki se glasi; “v imenu slovenskega ljusdstva“kar je najveöja laž, se bo spremenil v vprihodnost in se SLOGN glasi; “v imenu vodilne osebe, z materjalno odgovornostjo! 

 

V pokrajinsk

Slovenijo lahko reši še samo pravi pokrajinski sistem!

Franc Jazbinsek
25.04.2017 03:30 (pred 4 dnevi)

Sprememba po zamenjavi sedanjega razdrobljenega večstrankarskega uničujočega sistema v rešitev krize z pokrajinskim sistemom je vse bližje in bližje!

Ko bo denar ostal resnično neizogiben problem, bo nastal splošni kaos in ko nebo več kaj za ukrasti nastane potreba po spremembi. Osveščenost je bila še vedno povezana z stopnjevanjem krize. To osveščenost, bo pa v prvi liniji doletelo sedanjo oblastno kliko z vsemi do sem zavajujočimi politiki, kako jim bi uspelo ostati še naprej na čolničku. Nevarnost preti, da bodo prav sedanji politiki z oblastjo na čelu sami, kot rešitev ponudili spremebo iz strani slovenskega ljudstva zaželjeni pokrajinski sistem, kako se pred volivci plasirati, kot rešitelji kaosa, ki so ga pa prav ono kot politiki sami povzročili.

Tukaj bo potrebno vedeti, da se gre zopet za veliko potegavščino. Tudi z pokrajinskim sistemom, pri isti politični kliki, se bi dalo obiti slovensko ljudstvo in mu omejiti njegovo legitimnost. Da danes celoten slovenski utrpeli Narod ve

Zahteva z referendumom po pokrajinskem sistemu!

Franc Jazbinsek
22.04.2017 12:23 (pred 6 dnevi)

Ignorirati sedanji sistem in si  z referendumom ustvariti "pokrajinski sistem"

Referendumi ljudskih iniciativ bi morali imeti moč legitimnosti zamenjati sedanji sistem, izven parlamentarnega soglasja poslancev!

Ko bo v Sloveniji Narod toliko osveščen, da bo dobil občutek realnosti, da je on vodja države, bo pa pričela Slovenija pridobivati na vso vrstnih vrednotah! Vsi do sem nesposobni vladujoči kreteni so si na zelo rafinirani način ustvarili svoj sistem, ki teži na samemu zavajanju,  Temu je pod nujno potrebno napraviti konec. Prodor ljudskih inicijativ mora postati efektivneji, da bi bilo mogoče dosešti zaželjene cilje!  V vsej dosedanji razdrobljenosti z večstrankarskim sistemom, bo uničeno vse kar je še sploh mogoče uničiti. Drugi tir v sedanjem pogledu je še samo ena dodana špekulativnos k TEŠ 6 in tako bodo davkoplačevalci oškodovani za ustrezne pokojnine kot tudi sramotno niske dohodnine,ki jih prijemajo že ves čas. Podjetja, ki niso u stanju zagotoviti svojimi sodelavci ustre

Da postaneš človek vrednot moraš postati sprva Demokrat!

Franc Jazbinsek
29.03.2017 09:48 (Mar 29, 2017)

Da postaneš človek vrednot moraš postati sprva Demokrat!

Za slovenijo bi bilo priporočljivo, da bi pričela vsaj sanjati o demokraciji, ker je še ni sposobna izvajati. Slovenska politika v Državnem zboru in pa F-B je dokaj živi dokaz da Slovinija še zdaleč ni demokratska Država!

V demokraciji ni odgovorja, ki bi glasil; “ne to pa nimaš prav”, temveč mi lahko še to malce natančneje obrazložiš! Ali smem še jaz moje mišlenje, na to kar si mi podal za razmislek, odgovoriti? Takšna oblika diojaloga je A in O, kako postajati Demokrat. Socijalno gledati na sočloveka neglede od kod si kdo si kaj si? Čutiti se solidaren do družbe v kateri živiš in biti globalen, do ostalih tega sveta, skaterim bomo vedno pogosteje morali deliti vse naše usode, ki se bodo vse pogosteje vrstile tudi z invazijam pretoka ljudi v Evropo. Vse te flexibilnosti in pragmatične hitre odločitve kako se reševati iz nepredvidenih situacij nas v bližnji prihodnosti še čakajo!

Morali si bomo vse bolj odtehtehtavati našo morda

Slovenska oblast in njene žrtve za birokratski parazitizem!

Franc Jazbinsek
03.03.2017 17:56 (Mar 03, 2017)

Filotzofija življenja je lahko tudi delo do smrti, če v njemu uživaš!

Za utrpele v Sloveniji to naj nebi veljalo, ker so načrtno od slovenske oblasti usmirjeni na zelo, zelo kratko pot življenja velikokrat tudi skozi bogove v belih plaščih!

Previleg za nas, ko smemo slediti filozofiji življenja, katerega vidimo v delu in če je to flexibel-kreativno je še toliko bolje! Žalostno za moje sonarodnjake v Sloveniji, ko jih država sili z delom v siromašenje in jim tako zelo, zelo načrtno skrajša življenje.

Danes je tako, da oblast natančno ve, da bi bilo mogoče birokratom-parazitom uživati ob dobri pokojnini dolgo življenje, je potrebno voditi računa, morajo nastati nekje žrtve, da se bi računica izšla. Tako silijo delovno silo, da trdo delajo, ki se stem tudi zdravstveno močno uničujejo in tako naj nebi koristili svoje pokojnine, dalje ko 5 let, veliki Če?

Tako se zagotovi pokojninski fond-sklad zadosti sredstev za parazite, kateri, o nič delu ostanejo relativno dobrega zdravja, zelo ohran

EU-skupnost edini garant miru za nedoločen čas!

Franc Jazbinsek
28.01.2017 22:11 (Jan 28, 2017)

Nepotrebna Euforija za razpad EU-skupnosti!

EU se nebo še tako kmalu razpustil! Zadosti je še skupnih interesov vseh komesarjev vseh članic Evrope, ki gledajo dolgoročno v čas reševanja skupne Europske krize. Dotok sredstev v njihovo kaso je še dokaj stabilen tako, da komisarji lahko ostanejo še naprej pri preterano visokih honorarjih. Poglavitni faktorji parametrov so še dokaj optimistično nastrojeni.

Res pa je, da so se nekatere članice uštele, ko so sprejele euro kot svojo novo konvertabilno valuto. Mi v Nemčiji imamo občutek od leta 2002 da je bila -DM- devalvalvirana za 50% in to se občuti po letu 2008, ko je prišlo do bančnega kreša dokaj močno!

Gledati je potrebno v naprej, ker si bomo en drugemu v Europi še močno potrebni, če bomo hoteli uspeti zaustaviti vso nadaljno načrtovanje Afrike in Azije z več 100 miljinskim izseljevanjem, kar bi lahko pomenilo za evropo Konec identiteta posameznih držav! V moji viziji je ta invazija že na poti! Politiki bodo probali držati pokrvačo n

Melania Trump je postala KRONA nas zdomcev!

Franc Jazbinsek
21.01.2017 19:26 (Jan 21, 2017)

Prva Lady ZDA, MELANIA TRUMP, je postala KRONA nas zdomcev!

Slovenija v imenu nas številčno živečih zdomcev izven nje bi lahko bila na marsikoga od nas ponosna. Danes še predvsem skozi našo sozdomko prvo damo v USA Melania Trump,

Prav tega se slovenska vlada premalo zaveda! Še do danes niso uspeli nas zdomce vklučiti kot vizioniste-bodšafterje v slovensko politično življenje, ko si znamo krojiti čas v vprihodnost.

Kdo si ne upa nekaj novega poizkusiti-reskirati in stem zaiti v iskušnjave, kar močno prepove RKC v svojih zapovedih, bo še naprej oral z lesenim plugom! Hlapec v vpregi pluga, Cerar vodja pluga, ostali, pa pod pragom preživetja!

"SLOVENIJA VČERAJ DANES IN JUTRI"

Pojutrišnem pa v vodstvu zdomcev!

"SLOVENIJA DEŽELA GLASBE PETJA IN VESELJA"

Lep pozdrav iz Baden-Württemberg-a Deutschland

franc jazbinšek

Lahko bi bilo vse drugače

Franc Jazbinsek
13.01.2017 10:27 (Jan 13, 2017)

Slovenski idiotizem, bo slej ko prej sam v sebi zgorel!

Nekoč je bila Jugoslavija sistemsko v večina enotna in rastla, kot eno zdravo drevo, z šestimi vejami polno svežih plodov, ki so iz leta v leto skrbeli za vedno lažje preživetje. Ko je sistemsko strukturno- drevo vse bolj staraloga je napadal človeški lesni črev in že je bilo vse manj plodov in pričela je nastajati kriza.  Že se je najdel slovenski idijot in prišel do ideje, kako se od tega še dokaj stabilnega drevesa odtrgati svojo vejo in jo posaditi v svojo slovensko rodovito zemljo.

Vse je izgledalo, da bo ideja uspela. (Plebiscit) Iz vejice je zrastlo novo lepo košato drevo z obilo plodov. Ob opazovanju vsega pričakovanja, kako postati deležen teh plodov je pa prišlo do grenkega presenečenja, ko se je zvedelo, da je nekaj tatov to drevo obralo za sebe in pustilo le še neka več kot manj gnilli plodov, katere si je lahko delilo preostalo slovensko ljudstvo. In že zopet nekaj novih idijotov pride z novimi idejami in si to

Kje ste slovenski kandidati politične čistilne kolone?

Franc Jazbinsek
07.01.2017 16:50 (Jan 07, 2017)

Ko nastopiš političen mandat, postani sprva radikalen čistilc/čistilka!

V sedanji slovensko-politični Areni je postalo skrajno neznosno!

Vsa leta se nabira smetje in se pometa pod tepih po vseh mogočih političnih resorjih, ki delujejo proti interesom svojih volivcev!

Da bi postal pravi politik v svojem mandatu, boš uspel samo, če se boš spremenil v radikalnega čistilca/čistilko in ti uspelo počistiti politično, areno, s čemer boš zadovoljil ne samo samega sebe, temveč še toliko bolj, svoje volivce!

Kje ste kandidati politične čistilne kolone?

Lep pozdrav iz Baden-Würtemberg-Nemčija
franc jazbinšek

SLOVENIJA GLSBE PETJA IN VESELJA

Franc Jazbinsek
29.12.2016 10:07 (Dec 29, 2016)

Slovenija v naslednjih 20-tih letih-dokaj resnična prihodnost!

 

Leto 2016 se zaključuje in to z veliko številčnimi težavami, ki si jih je prizadejala slovenska vlada in nič manj ¼ slovenskega prebivaljstva, ki živi pod pragom preživetja. Veliko je bilo pisanega predvsem v smer mutivacije z vso vrsto vspodbujanja, kako ljudem v Sloveniji sugestirati potreben pogum, se odločiti za spremembo sistema, skaterim bi bilo zasigurno mogoče postaviti vlečno lokomotivo na prave tračnice, ki vodijo v razvoj prihodnosti in ne kot ves čas do sem, v slepe ulice!

 

Kot vizionist sem si vedno dovolil mojo osebno vizijo, ki se mi podaja kristalno čista, iznašati v javnost in prav to bom storil tudi tokrat! Da bodo še nekaj časa nevšečnosti zaradi pomanjkanja odločnosti in poguma, ki je pri Slovencih/Slovenkah izginil se bodo nevšečnosti na osnovi vseh veliko bolj pogumnih, ki so se doselili v Slovenijo, počasi tudi končale. Pa bo morda zopet kdo, ko bo povezal mojo razmišljanje z preteranim optim

Napihnjenci dol iz oblakov na trda tla

Franc Jazbinsek
05.11.2016 21:17 (Nov 05, 2016)

Vse v svojem času. Titule ade!

Pri nam v Nemčiji zelo neradi omenjamo svojih titul! Ko ti pride direktor Fabrike v džins in puliju in copatih ali celo v trenerkah v trgovino se lahko znjim sproščeno pogovarjaš. To oni dobro vedo in vedo, da stem samo pozitivno še kaj pridobijo, Predvsem pa natančno vedo, kako diha normalni smrtnik.

Dnevno doživljam v mojih trgovinah takšne ljudi in atmosfera je fantastiš, ko se lahko z vsakim pogovarjaš v višini oči!, Napihnjenost, katera je v Sloveniji močno prisotna, bo slej ko prej tudi v Sloveniji povsem odpadla. Takšni ljudje lahko postanejo še samo duševno bolani! Človek se bo vedno bolj približeval dušvnim vrednotam in pričel ljubiti svoje duševno bogatstvo in ga želel deliti z ostalimi!

Lep pozdrav 
Franc Jazbinšek

Dan mrtvih, ki nkateri v naših srcih še živijo

Franc Jazbinsek
01.11.2016 13:48 (Nov 01, 2016)

Dan mrtvih:

Vsemi, ki resnično žaljujete za svojimi znaci, pa morda tudi mnogi za staršim vam želim, blagoslovljeni dan z oproščanjem en drugemu!

Za veliko takšnih, ko pa koristijo dan mrtvih, za svojo slabo vest, ker so bili hinavci, saj jih imam tudi v familiji, pa veliko pokornoisti, v upanju, da jim mrtve duše vse oprostijo!

Danes dan je mrtvih, ki edini mir imajo, 
do trenutka, ko hinavci jih obiskajo!
V krznih jaknah ali plaščih, 
bahlarijo po britofu peljajo,
in en drugemu v zobe se smehljajo!

Franc Jazbinšek

Zavisnost prihodnosti slovenskih študentov

Franc Jazbinsek
02.10.2016 11:26 (Oct 02, 2016)

Jazbinšek je nehote prižgal rdečo lučko!

V zadnje komentarju pod naslov; „Samo pravi sistem lahko reši Slovenijo iz krize, sedanji strankarski za sigurno ni rešitev“, sem v večini utišal moje bralce, katerim se je verjetno pokazala rdeča lučka in si pri tem mislili; “Jazbinšek gre z svojimi apeli v substanco naših familij". Imate povsem prav, natančno tako, kot sem podal Apel je tudi moje prepričanje, da je to edina rešitev se znebiti starega režime in omogočiti mladini za vbodoče, da bo lahko ostala doma. Potencijalno mladino, ki jo vidim v vrstih protestnikov, predvsem vse študente vidim tudi zmago nad sedanjim uničevanjem najdražjega in to so vaši otroci.

Vse do sem karkoli sem pisal in stem izražal potrebo po spremembi sistema nisem tako direktno vnašall potrebo, da bo morala mladina sama v vsklopu z vsemi utrpelimi si priboriti pravi sistem, v katerem ji bo mogoče po končanem študiju prosto dihati. Vsemu temu je tokratna resonanca odreagiranja na moj prejšni komentar zelo zelo skr

Samo pravi sistem lahko reši slovenijo iz krize, strankarski za sigurno ne!

Franc Jazbinsek
30.09.2016 03:25 (Sep 30, 2016)

Slovenke in Slovenci, predsvsem pa mladina, zaupajte si kaj več, kot biti vendno nekomu podležni, ki vam ne pustijo sproščeno dihati! Zamenjajte si sistem v katerem boste vi odločali in ne več kot do sem strankarstvo!

 

Da so stranke kot takšne podvržene močno manipulaciji, kdo bo kdo in tudi kje, se večkrat ne opazi ali pa ne upa opaziti, da je sama špica skrivljena in ne nakazuje več prave smeri. Ko omenim, „ne upa“, je kriv za to zaostren hirarhični staro strrukturen  režimski sistem. Strankarski sistem en sam dizaster v Sloveniji! Člani strank, ko opazijo, da so konfrontacije vznotraj nje ne zaželjene ali celo prepovedane, bi morali vedeti, da je nekaj zelo, zelo narobe.

 

 V takšnem primeru nezadovoljstva slabega vodenja preide v težave, ki velikokrat zaidejo v eno smir in če je to slepa ulica, pomeni je zasigurno vodja napačen. Prav to se dogaja trenutno ne samo v vladi temveč tudi stranki SDS in posledično temu ji ne uspe nikakor njihove predloge plasirati na mesto, ki

Sanjati je dovoljeno, izvesti še toliko bolj zaželjeno!

Franc Jazbinsek
29.09.2016 11:18 (Sep 29, 2016)

 

 

Bruhanje ne rešuje krize!

Ko preberem visoko število  komentarjev, zasledim vsaki dan vsa različna odreagiranja na vpogled kritičnega stanja, kako nisko je padlo slovensko ljudstvo, ki ne čuti v sebi nobene vrednote. Iz druge strani pa dokaj neprimerna odreagiranja, ko nekateri izjavijo, da jim gre na bruhanje. Pa se vprašam zakaj tako senzibl po eni strani in na drugi še vso to nikakeršno stanje samo gledate?

 

 

Če bo šlo tako naprej tudi vi, ko danes še samo gledate in vam gre pri tem neznosnem stanju še samo na bruhanje, vas lahko doleti čas, ko vam bo šlo resnično na bruhanjne in neboste imeli kaj za bruhati. Pišem iz lastnih iskušenj in vem kaj pomeni boleča lakota! Zato pristopite v takšnih momentih bruhanja raši popolni odgovornosti in storite kaj saj ste del celote, ki nosi ves čas odgovornost za neznosno stanje!

 

 

Samo vi ljudstvo dovoljujete da se oblast šupiri umesto da si ustvarite sistem z opcijo odpoklica vsakogar ki nebo sledil vašim interesom.

Domovina v srcih širom sveta!

Franc Jazbinsek
27.09.2016 19:12 (Sep 27, 2016)

Rodna gruda Mati naša!

 

Mnogo nas, Slovenija, vedno znova te opeva,

mnogo nas nazaj v Domovinon si želi,

vso začaranost, ki v sebi ti jo nosiš,

je ljubezen do rodne grude, ki v nami živi!

 

Tujino na različne načine smo jo mi spoznali,

saj življenska univerza za nas pod nujo je postala,

v vsem času nam mnogo lepih trenutkov je zaznamoval,

a najlepša misel vedno znova v rodne kraje  nas podala!

 

Če človek ne čuti v življenju pomanjkanja in trplenja,

mu lahko postane hitro ob vsej lagodnosti prelepo,

poda z lahkočo hitro se v vsa kriva dejanja,

že ljubil, in cenil rodno grudo več nebo!

 

Nakupičeni problemi so v Sloveniji nastali,

rodno grudo v vse mogoče težave jo podali,

vodstvo v Slovenije postalo je samo še diktatura,

in slovenski Narod zelo teško naprej še gura!

 

Ljudje, brez, da bi kaj konkretnega že storili,

se pustijo zavajat, češ vse so oni drugi krivi,

zapirajo zdomcem še danes vrata širom sveta,

a rodna gruda ostala utrip, bo za vedno našega srca!

Slovenija in njeni vladni majmunski teater!

Franc Jazbinsek
23.09.2016 12:16 (Sep 23, 2016)

Slovenski Državni zbor je majmunski TEATER

Ko vas poslušamo zakar potrebujemo posebno voljo in moč vzdržnosti, da bi nam uspelo vas do kraja poslušati, si lahko podamo sami sebi posebno priznanje! Neglede kdo ali katera stranka izvajate teater pred kamero, kar bi bile lahko pravi gledalci-poslušalci na našem mestu samo še opice, ker imate še zelo močno asimilacijo z njimi!

Mi kot v času časa, katerega kot realno doživljamo, si zastavljamo vedno znova prašanja kje vam je ostala resnost vsebine, v kateri bi bilo pa zasigurno vredno prisluhniti. In če bi si bili sami do sebe odkriti-pošteni, potem bi bilo vredno slišati, ko bi nekdo brez dlake na jezuku rekel;

"MI, KI VAM FRAZIMO IN MLATIMO PRAZNO SLAMO, V DRŽAVNEM ZBORU, SMO VAŠI IZVOLJENI PARAZITI ZA KAR SE VAM LAHKO SAMO ZAHVALIMO IN VAM ŽELIMO DA OSTANETE ŠE V NAPREJ TAKO NAIVNI, DA VAM BO USPELO VERJETI V VSO NAŠO LAŽ, KI VAM JO TAKO USPEŠNO Z LAHKOČO PRODAJAMO"!

Da so se pogotovi poslanci-Politiki, naveličali naveličane monotonosti

Slovenija potreuje nas in mi potrebujemo Slovenijo!

Franc Jazbinsek
20.09.2016 20:04 (Sep 20, 2016)

Vedno, ko kaj novega napišem,
želim, da spomine ne izbrišem!
Veliko se v življenje je nabralo,
o čemer vedno radi pokramljamo!

...

Bodimo veseli, če smo lahko,
bodimo žalostni, če to čas zahteva,
razjokajmo se in že bo nam lepo,
nebodimo jezni, ker pomagalo nebo!

Tako podajamo en drugemu roko,
z željam, da nam kaj uspelo bo!
Vedno znova en drugem si želimo,
da si čas v bolje spremenimo!

Kako politikom še kaj dopovedat,
in tudi okoli sebe še pogledat!
ali zadosti zvesto smo vse storili,
da nebomo vedno vsega sami krivi!

Svoboda slovenstva že pred vratim stoji,
samo na široko odpreti jih je potrebno,
da Demokracija svoj pravi sistem še dobi,
Tako slovenski Narod bo lahko rešen skrbi!

Vse enkrat že mine, tudi tokrat bo tako,
čas prinesel nam zopet kaj novega bo!
V upanju moč je, v ljubezni pa zmaga,
naj slovenki duh nikoli ne omaga!

autor: franc jazbinšek

Ne vidim, ne slišim, ne govorim, nič v dobro vseh nas ne naredim!

Franc Jazbinsek
19.09.2016 10:12 (Sep 19, 2016)

 

Ne vidim, ne slišim, ne govorim!

 

 

Zakaj tako teško v resnico je verjeti,

zakaj zakrivamo jo pred našimi očmi,

zakaj ne slišimo kar nam nekdo pripoveduje,

zakaj ne povemo, da v resnici velikokrat poštenja ni!

 

To še vedno strašanske človeške so slabosti,

ki neprenehno nosijo skozi življenje jih ljudje,

kdo nepošteno si je ves čas življenje krojil,

ta zasigurno še enkrat močno občutil bo gorje!

 

V poštenju ljubezen vedno še zmaguje,

ko nam podaja močno resnico pred oči,

ne preslišimo, ko nam človek pripoveduje,

da v resnici poštenja, smo lahko bogati vsi!

 

Ko duševno postali med sabo bomo vsi bogati,

nam za vselej pregnana bo pohlepnost vsa,

en ob drugem nepopisno srečo bomo občutili,

ker ljubezen do pošteneja nas je vedno spremljala!

 

 

Autor: franc jazbinšek

Edino bogatstvo je duševno bogatstvo!

Franc Jazbinsek
18.09.2016 20:53 (Sep 18, 2016)

Zemlja mama vse mogoča, še vedno samo si ti!

Podaj ljudem moč ljubezenske razsvetljitve,
da spoznali bodo kaj resnično je bogatstvo!
Tisoč letja za živeti si kot mati-zemlja jim nudila,
kdo je zvesto delal se mu je skrinja vedno napolnila!

Zasejala si se z neštetim cenjenim dobrinam,
ki si jim ob zvestem njihovem delu podarila!
Vedno vsako leto na novo bila si prerahljana,
v obilju podana življenska potrebna bila je hrana!

Sosed rad ob različnih delih skočil sosedu je v vpomoč,
delalo se je tudi po potrebi dan in celo noč!
Vse kar ljudje so zasejali, so v verno upanje podali,
in pri dnevnih obredih pri bogu se zahvaljevali!

Danes jaz kot zemlja-mati v globini že samevam,
kaj človešto sveta ves čas počne še zmenoj,
dobim očutek, da mnogi pozabili ste na me,
in močno opazim, kako vse večje postaja vam gorje!

Še je čas, da vrnete se v duševno edino še bogastvo,
se posvetite dela, ki v vaših genih še živi,
prerahljate me, kot nekoč vaši predniki so to storili,
tako problemov, več kot manj,

Oglasi

7572.) kaj pomnijo ljudje

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 19.99 €

7571.) kaj je svet živali

Kategorija: Enciklopedije in slovarji

Cena: 14.99 €

7570.) zbirka 12 knjig

Kategorija: Kulinarika

Cena: 179.99 €

847.) zbolel sem

Kategorija: Zdravje

Cena: 14.99 €

7569.) princesa ljudskih množic diana

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9.99 €

7568.) arhitektura slovenskih protiturških taborov

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 24.99 €

7567.) ljubljanska baročna arhitektura cena je za kos

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 19.99 €

7566.) umetnost južnih slovanov

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 29.99 €

7565.) dober nasvet za vsak dom

Kategorija: Dom in vrt

Cena: 39.99 €

7564.) kama sutra

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 14.99 €

7563.) geological sciences

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7562.) rudnik urana žirovski vrh

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj