Članek
SAMO NA VOLITVE POJDIMO, vaš glas je odločujoč.
Objavljeno Jun 29, 2014

Leta 2011, potem ko je bila Slovenija že krepki dve leti s kazalcem obrnjenim navzdol, sem si dejal: "Tako lepa dežela s pridnimi ljudmi, marljivimi, gospodarnimi, prijaznimi, vedno pripravljeni pomagati. Kjerkoli v tujini živeči Slovenci vedno pohvaljeni, svetovna velesila v športu, pa kako je mogoče da Slovenija tako stagnira?"

To mora biti možno obrniti navzgor. Pred takratnimi predčasnimi volitvami se je pojavila Državljanska lista in na ustanovnemu kongresu sem se pridružil članstvu v velikem upanju, kot veliko drugih slovenskih ljudi. Danes sem kot kandidat za poslanca v Državni zbor še vedno optimističen, da lahko z dejanji pripomorem pospešiti kazalec obrniti na vrh, če se je že res obrnil navzgor.

Ko sem nekoč našega štirinožca peljal na jutranji sprehod, sva šla z Bernijem (bernski planšar) na našo "Gornico" za kar naš predsednik Pahor pravi:"Ko si na vrhu, vidiš daleč, iz Gornice tudi lepo, si pa sam". Meni je prišlo takrat na misel, kako nas je Evropa diplomatsko okrog prsta navila, vse propada, podjetja se zapirajo, ljudje so brez služb, kriminal raste, vsak dan smo v stiski itd, skratka nič optimističnega, kaj bo s to Slovenijo?

Odgovor sem kar tam gori poiskal. Leta 2007 smo zamenjali naš Tolar in sprejeli Euro, postali člani evropskega monetarnega fonda, kjer se je zgodilo nekako takole:"Oče položi sinu v denarnico denar in mu da nasvet, če boš varčeval boš imel denar, če boš poslovno uspešen ga boš imel še več, če pa ga boš zapravil ga boš imel manj, oz. ga ne boš imel"

Evropa nam je položila naš denar v denarnico prav toliko kot smo ga takrat "še imeli" nič več in nič manj. Mi smo ga kar se da hitro zapravili in nihče drug nam ni za to kriv. Ne Evropa, ne kdorkoli drug, torej o "evropski diplomaciji" verjetno ne smemo govoriti. Prav tako se je dogajalo, ko smo morali prilagoditi zakone-poglavja takoimenovanemu evropskemu sistemu. Verjetno nam ni Evropa naložila (ne vem natančno, nisem bil zraven), da naj ukinemo takratni SDK, da so lahko nekateri tako nemoteno denar pošiljali izven naših meja, v davčne oaze. Današnji še živeči Ajpes, ki nima takšnih pooblastil, pa bi ga moral imeti (položnice moramo sedaj pisati dvakrat, SDK je imel kopirne).

Iz tega veje tudi zaključek, ko sem se ukvarjal z mislijo, kaj sploh pomeni liberalna demokracija, ko pa vse veter razpihne. Ja odgovor je na dlani, liberalna demokracija ja, ampak zmerna, kar v prevedenem pomenu pomeni "malo nadzora ne škodi", upam, da se ne bo kdo počutil preveč ogroženega.

Iz te nam tako željeno opevane Evrope smo se naučili, da nas ob vsaki plačljivi prireditvi danes "privežejo za roko", kajti žal je naša morala, etika in kultura preveč izmuzljiva zato je zmernost pri Liberalni demokraciji, kamor spada tudi naša DL-državljanska lista, še kako pomembna, če jo želimo ohraniti kot najnaprednejše svobodno, liberalno demokratično gibanje Evrope, kar liberalna demokracija sigurno je.

Torej Državljani, Slovenci, DL-Državljanska lista ima odličen program, posluša in sliši s spremembami bo zmerna in modra. Državljanov nas je dva miljona in 60 tisoč, nobeno gibanje v Sloveniji ni večje. Samo na volitve pojdimo in oddajmo svoj glas kandidatu Državljanske liste.