Članek
Naj dijak 2014 je Jernej Štremfelj iz Sp.Idrije
Objavljeno Mar 24, 2014

LJUBLJANA, 24. marca – Minuli petek so na Ministrstvu za šolstvo pripravili posebno slovesnost. Razglasili so »naj dijakinjo in naj dijaka« za leto 2014. Naslov »naj dijaka Slovenije za leto 2014« je prejel Jernej Štremfelj, dijak Gimnazije Jurija Vege Idrija.
Kot so zapisali v utemeljitvi naziva je Jernej Štremfelj v prvi vrsti izjemno uspešen dijak. Določa ga široka razgledanost na naravoslovnem in družboslovnem področju. To dokazujejo tudi številna tekmovanja, ki se jih redno udeležuje in dosežki na teh tekmovanjih.
Njegova druga odlika je ljubezen do glasbe in njegov izjemni glasbeni talent. Lani je zaključil osmi razred glasbene šole z inštrumentom harmoniko in imel zaključni koncert, zdaj pa nadaljuje glasbeno izobraževanje s solo petjem. Letos je prejel zlato Avsenikovo plaketo. S tem svojim glasbenim znanjem pa je pripravljen sodelovati na številnih šolskih in občinskih prireditvah. Pri tem je skromen in potrpežljiv, kljub svoji kvaliteti mu ni odveč prisostvovati na večjih in manjših prireditvah. Odlikujejo ga tudi srčnost, skromnost in občutek za sočloveka. Listino z nazivom naj dijak mu je izročil minister za šolstvo Jernej Pikalo.