Članek
Kdaj bo predsednik Pahor dejansko prevzel odgovornost?
Objavljeno Mar 10, 2014

Predsednik Pahor je že v preteklosti zelo rad prevzemal odgovornost za napake svojih koalicijskih partnerjev. Tako je prevzel odgovornost za Katarino Kresal in njeno bullmastif afero, kjer so izginjali posnetki iz križišč, ker bi se morebiti dalo videti, kdo vse je bil na tisti pasji zabavi. "Privoščil" si je prevzeti odgovornost za Gregorja Golobiča in njegovo malo laž, bolje rečeno prikrivanje lastniškega deleža v Ultri, pa seveda ni pozabil prevzeti odgovornosti svoji predsednici kabineta, gospe Simoni Dimic, itd. Naš predsednik je vedno rad prevzemal odgovornost, vendar na koncu kljub ugotovitvam, da smo bili oškodovani državljani, odgovornosti ni plačal. Prevzeti odgovornost verjetno ne pomeni, da greš spet na volitve in zmagaš? 

Seveda. Pahor prevzame odgovornost, odgovarja pa tako, da znova in znova kandidira in je ... izvoljen. Ker smo pač Slovenci kaliber volilcev, ki vedno znova in znova nagrajujemo vedno ene in iste leve in desne stranke in vedno ene in iste leve in desne politike. Tu in tam se kakšni obrazi zamenjajo ali potuhnejo za kakšna štiri leta, ampak v osnovi je vedno vse eno in isto. 

In potem Slovenec pričakuje spremembe. In to celo na bolje?!!! :(

In zdaj imamo spet afero, kjer je predsednik države vedel, da je novi predsednika KPK Boris Štefanec član Pozitivne Slovenije, ampak se njemu v vsej njegovi politični preproščini ni zdelo sumljivo, čudno, ali vsaj moralno sporno, da je bodoči predsednik KPK strankarsko profiliran in posledično "okužen". Mrtvo hladno je podpisal imenovanje in še izdavil, da bi se on mogoče odločil drugače. Borut Pahor je še enkrat dokazal, da jemlje probleme in težave v Sloveniji z levo roko, podobno kot je z levo roko verjel vsem svojim svetovalcem, predvsem ministru za finance Franciju Križaniču, ki z vsakim javnim nastopom na televiziji dokazuje, da še vedno nima pojma o vodenju finančne politike države. 

In Slovenci se čudimo in čudimo vedno novim in novim aferam, vedno večji brezposelnosti, vedno bolj skrčenemu gospodarstvu, ki že komaj diha. Koliko časa se bomo še čudili? Kaj se bo še moralo zgoditi, da bomo ugotovili, da s temi kadri, ki se valijo po politični sceni zadnjih 20 let več ne bo šlo? Koliko časa še, dragi Slovenci? 

Vprašajmo se še drugače? Kdo je kriv, da je Slovenija že na kolenih? Tisti, ki smo volili te politične stranke in jim dali mandat trikrat, štirikrat, petkrat? Ali so krive stranke, ki jim volilci tako slepo zaupamo? 

Pa to je se vecja burleska kot prej ...

Ko bo nedelja na sredo, se pravi nikoli.

Ja, tista o bullmastif aferi, ga v svojem videnju vidim zraven!

Se bojim, da se bo po trenutnem tresenju gore - imenovane KPK - spet rodila samo miš.