Članek
Japonski veleposlanik bosanskim politikom: Vi ste skorumpirana in brezobzirna kasta
Objavljeno Jul 21, 2014

Grdi kapitalisti na Balkanu spet delajo probleme, kajne da?

Vi ste skorumpirana in brezobzirna kasta, ki ji ni mar za revne prebivalce, temveč jo zanimajo le lastni interesi, se glasi sporočilo japonskega veleposlanika v BiH bosanski politični eliti.

Hideo Yamazaki je v današnji izjavi za javnost bosanskim politikom sporočil, da Japonska v prihodnje ne bo kar tako pomagala BiH, glede na to, da se pomoč porablja neracionalno, navaja hrvaški Indeks.

Japonska bo BiH donirala pet milijonov evrov, ki jih bosanska oblast ne bo videla


Indeks ugotavlja, da je odziv sicer umirjenega japonskega veleposlanika neobičajen. Japonec je v svoji izjavi spomnil, da je japonska vlada pred kratkim potrdila, da bo BiH donirala dodatnih pet milijonov evrov nepovratne pomoči za obnovo poplavljenih območij. Je pa poudaril, da bo poraba te pomoči odvisna predvsem od konkretnih projektov, ki bodo potem financirani neposredno, brez posredovanja bosanskih oblasti.

Vsem v Tokiu popolnoma jasno, kje konča podarjeni denar


"Z drugimi besedami, japonska vlada ne more kar tako prenesti denarja na račun institucij BiH," je sporočil veleposlanik. Indeks dodaja, da je na tak način povedal, da je vsem v Tokiu popolnoma jasno, da bi v nasprotnem primeru denar končal v žepih politikov na različnih ravneh oblasti, vedenje bosanskih politikov pa okrcal kot bahavo. 

kaj bi šele rekel če bi bil v slo