Članek
Zakaj vedno izvolimo ene in iste stranke?
Objavljeno May 12, 2014

Volilci se pritožujemo čez stare politične stranke in zahtevamo spremembe. 

Da bi dobili spremembe nam servirajo nove stranke s starimi obrazi (Zares, PS, Solidarnost, Verjamem, sedaj še nova stranka Alenke Bratušek in Miro Cerar). 

In potem ugotovimo, da z novimi strankami ni veliko bolje, ponavadi je še slabše in zato spet izvolimo vse stare stranke (SD, SDS, Desus, SLS, ...) in vsaj eno "novo" stranko. 

Dejansko vedno izvolimo ene in iste. In potem se jezimo, ker ni sprememb! 

Zakaj ni sprememb? 

Ker mediji z razlogom ne odprejo prostora resnično novim strankam. Tega se ljudje, ki bi želeli vstopiti v politiko zavedajo, zato niti ne poskusijo. Da bi lahko poskusil v politiki, moraš biti v njihovi kasti! Zato Igor Šoltes ali Miro Cerar brez težav prideta v medijski prostor, javnosti neznana oseba pa ne more. 

Zato na volitve hodi vedno manj ljudi. Gredo tisti, ki so ideološko opredeljeni in tisti, ki imajo korist! 

Glasujemo zato, ker smo dejansko volilci=voli. Voli so baje zelo butaste živali. Mi pa butasti ljuje. Mislite, da je Milčinski slučajno napisal Butalce?

Zato, ke rso vsi ti v politiki na isti valovni dolžini in podpirajo eden drugega, ne glede na to, v kateri stranki je. Če pa nekdo ugotovi, da gre njegova ladja dol, preprosto prestopi v tisto, ki ima šanse. Zato sploh stranke nimajo nobenega pomena. Jaz sploh nisem šla še volit, odkar imamo v EU. Saj nima nobenega pomena! Bratuškova je bila izvoljena brez volitev! Zadnjič, ko sem volila, pa sem volila stranko za vodo, ki sploh ni prišla v parlament. In kaj naj zdaj. Če pišem tukaj na PW-ju, se me bolj sliši.