Neokusno! Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer ima 5.300 eur visok osebni dohodek!

Objavil/a Ivana Karba, dne 2014-05-04 ob 18:57:05

Varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta Nussdorfer ima 5.300 eur mesečne plače, njene pravice varuhinje človekovih pravic so po višini osebnega dohodka izenačene z ustavnimi sodniki. Za mesece februar je njena plača tako znašala kar 5.334 eur (link).

Prijateljica, ki se je obrnila na pomoč urada na odgovor čaka že skoraj 90 dni. Že skoraj 90 dni in nobenega odgovora. Komu je urad varuha človekovih pravic sploh namenjen? 

Zanimivo je brati, kakšne so pravice varuha do davkoplačevalcev: 

V. PRAVICE VARUHA

 

47. člen

Varuh ima pravico do plače v višini, ki je določena za predsednika ustavnega sodišča.

Namestnik varuha ima pravico do plače v višini, ki je določena za sodnika ustavnega sodišča.

48. člen

Varuh, ki je do izvolitve opravljal funkcijo sodnika ali drugo trajno funkcijo v državnem organu, ima po prenehanju mandata pravico nadalje opravljati prejšnjo funkcijo, če v treh mesecih po prenehanju mandata sporoči pristojnemu organu, da želi nadalje opravljati prejšnjo funkcijo.

Varuh, ki je bil do izvolitve v delovnem razmerju, ima pravico, da se v treh mesecih po prenehanju mandata vrne na delo, ki ga je opravljal, ali na drugo delo, ki ustreza vrsti in stopnji njegove strokovne izobrazbe.

49. člen

Varuh, ki mu je prenehal mandat in iz objektivnih razlogov ne more nadaljevati prejšnjega dela ali dobiti druge ustrezne zaposlitve, niti ni izpolnil pogojev za upokojitev po splošnih predpisih, ima pravico do nadomestila plače v višini plače, ki bi jo prejemal, če bi opravljal funkcijo, dokler se ne zaposli oziroma dokler ne izpolni pogojev za upokojitev po splošnih predpisih, vendar najdlje eno leto od prenehanja mandata.

Pravica do nadomestila iz prejšnjega odstavka se lahko podaljša do izpolnitve pogojev za upokojitev po splošnih predpisih, vendar najdlje še za eno leto.

Čas iz prejšnjih dveh odstavkov se šteje varuhu, ki mu je prenehal mandat, v delovno dobo. V tem času je socialno zavarovan po predpisih, ki urejajo socialno zavarovanje oseb v delovnem razmerju.

50. člen

Določbe 48. in 49. člena veljajo tudi za namestnika varuha.

In kakšen je znesek plače varuha človekovih pravic? 

 Izbrani mesec: februar 2014

Podatki o plačah za podjetje/organ Podjetje/organ: VARUH ČLOVEKOVIH PRAVIC

Matična številka: 5855012000

Naslov: Dunajska cesta 56

Kraj: Ljubljana


Najvišje izplačilo

Funkcija: Varuh človekovih pravic

Redno izplačilo: 5.334 EUR

Izredno izplačilo: 0 EUR

Zaostalo izplačilo: 0 EUR

Vlasta Nussdorfer

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Vlatka Kozlovič
1
May 13, 2014
wow,

a ne bi bili kar vsi varuhi človekovih pravic?


Bi vsaj imeli dobre plače in zagotovljeno službo....
#28
Miha
0
May 09, 2014
Prijateljica, ne se jezit, piarovka samo opravlja svoj job :)
#27
Varuh človekovih pravic Republike Slovenije
1
May 09, 2014
Spoštovani,
veseli nas, da ste se odzvali. Čeprav nam vaša identiteta še ni znana (na pogovor z varuhinjo ta mesec je vabljenjih precej oseb), verjamemo, da bomo s skupnimi močmi prišli do pozitivnega zaključka vaše zgodbe.

Očitno je komunikacija z vami vseskozi potekala, saj ste bili (kot drugi) na osebni pogovor z varuhinjo ta mesec vabljeni po rednem postopku skladno z oceno o nujnosti ukrepanja zaradi narave vaše zgodbe.

Kot že zapisano, smo pri Varuhu odzivni, nihče ni ostal brez odgovora, noben mejl se ni izgubil.

Se pa seveda dogaja, da je potrpeti, ko si v stiski izjemno težko. Stanja bolečine in brezizhodnosti se vsi želimo znebiti čim prej, to pri Varuhu zelo razumemo, zato z našim delovanjem teh občutij nikakor ne poglabljamo.

Se pa tudi kdaj zgodi, da je kdo razočaran, če je odgovor, ki ga je prejel od Varuha drugačen od pričakovanega. Ni namreč nujno, da Varuh ugotovi, da je osebi v težavah tudi zares kršena pravica s strani organov, ki jih nadzorujemo. Morda je v stiski zaradi okoliščin, ki so zunaj možnosti ukrepanja Varuha.

Ampak bodi dovolj. Veselimo se skorajšnjega srečanja z vami in hvala tudi gospe Karba za posredovanje. Verjamemo, da boste (vsi) tudi v prihodnje ljudi, ki bi jim Varuh lahko pomagal, napotili na naš naslov.

Skupaj zmoremo več. Morda si vrnemo celo ukradeno državo.
Lep pozdrav!

Nataša Kuzmič
Svetovalka za odnose z javnostmi
#26
Prijateljica
1
May 08, 2014
Odgovarjam in se delno izpostavljam zaradi sprenevedanja očitno pozabljenega maila iz katerega je zdaj nastal tak halo! Problem je iz dneva v dan postajal večji, ker nisem dobila odgovora, ki sem ga nujno potrebovala, vse do tega trenutka in še ga bom čakala. Včeraj so me kontaktirali iz vašega urada in me povabili na sestanek v tem mesecu.
Za kar sem zelo hvaležna. Upam samo, da se pričnejo reševati nepravilnosti (krivice), ki so mi bile storjene.
#25
P. J.
2
May 08, 2014
Meni se dopade, da se je predstavnica pojavila tu, v srediscu debate. Ce pa dobro razmislim, bi morda bilo smiselno, da bi se odgovori nahajali na tej povezavi: http://www.varuh-rs.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnosti, medtem ko bi se tukaj objavilo zgolj povezavo do tja.
#24
Varuh človekovih pravic Republike Slovenije
1
May 08, 2014
Spoštovani, zadevi SMO SE posvetili in smo ugotovili, da smo vsem, ki so nam v tem času poslali pisma ali pobude odgovorili. Torej so očitki o naši neodzivnosti neutemeljeni.

Strinjamo se, da so nam ukradli državo. Na to Varuh že leta opozarja vlado in državni zbor. Opozarjamo, da je načeta pravna država in da je socialno državo načela erozija, saj se zmanjšuje socialna varnost, tudi zaradi preteklih napak vodenja države in bohotenja neustavljivega pohlepa, korupcije ter nedopustne in mnogokrat nekaznovane kraje družbenega premoženja. In zahtevamo ukrepanje.

Če kje, se s (pre)številnimi stiskami dnevno množično srečujemo pri Varuhu. Mesečno prejmemo v poprečju 1000 pobud. Nekatere ne izpolnjujejo vse pogojev za obravnavo, tam, kjer pa zaznamo možne kršitve, skušamo vedno pomagati.
Da bi lažje korigirali nepravilnosti v družbi, se trudimo najprej korigirati morebitne spodrsljaje tudi pri delu znotraj hiše. Tu smo želeli vašo pomoč.

Naše delo je javno in transparentno. Vsako leto ga podrobno predstavimo tudi v skoraj 400 straneh debelem poročilu. Vsak si lahko že samo na tej podlagi ustvari svoje mnenje o tem, ali kaj delamo in ali si zaslužimo naše plače. Vedno pa ste vabljeni tudi k nam, da se podrobneje seznanite z našim delom in ocenite, ali smo vredni plačila.

Gospa Karba, če vaša prijateljica res ne želi več naše pomoči, zadevo in ta pogovor zaključujemo. In vam vse skupaj želimo prijeten dan.

Nataša Kuzmič
Svetovalka za odnose z javnostmi
#23
štulič ;)
0
May 08, 2014
Vsaj... sem dejal, dragi uravnilovecccc! :)

Maya, vsem bi j'z tem upravljvcem, vsaj 20 % pa na njive pa na traktorje, aggain!? :/

(Spoštovana Vlasta, z dolžnim spoštovanjem, do minulega dela! ;)

http://youtu.be/qHY4xhKVcsw#22
P. J.
0
May 08, 2014
He he, Stulic. Ti pa ja ves, da je smisel navidezne crte to, da so preostali na napacni strani. :-)

Torej, ce govorimo o visini place "per se", potem omenjena ni ne vem kako bogokletna - niti za slovenske razmere ne.

Ce pa govorimo o zasluz(-e-)nosti, potem nimam ne znanja, ne vpogleda, da bi o tem sodil.

http://www.youtube.com/watch?v=8L1Y2vpquQc

Lačni Franz - Na svoji strani [stereo] - YouTube

Sa albuma "Na svoji strani" (1986). Stereo.
#21
štulič ;)
0
May 08, 2014
Ivana oprosti vendar je prešel slepec, z osnovnim poslanstvom, na natašino stran, ki je podizvajalec Varuhinje in je zadolžena za manipulacijo oz. oddaljitev problema od srži!

Varuh za svoje delo, do tega momenta ne zasluži niti osnovne plače, sobopleskarja al' pa prosto zidarja, ki si sam poišče delo in si sam izterja izplačilo!

Varuhinja človekovih pravic, h katerem poklicu se priklanjam in če je treba tudi poležem na vse štiri, v znak razpoznavnja, ne zasluži takšen dohodek!

That's a fact! :(

http://youtu.be/rrPUJsZQSkw

Katie Melua - Nine Million Bicycles - YouTube

Katie Melua's Music Video for 'Nine Million Bicycles' taken from the album 'Piece By Piece'. Amazon: http://amzn.to/AiyH
#20
Ivana Karba
0
May 08, 2014
Gospa Kuzmič. Ne razumem več tega vašega pisanja, saj razumem da imate zadrego in da branite svoje plače in položaje. Ampak morate razumeti, da so ljudje v stiskah, odklapljajo jim elektriko, telefone, dogajajo se družinske drame. In ko se takšna oseba obrne na pomoč na varuha, ki tako krasno živi z enormno plačo za te današnje razmere in ko taka oseba v stiski upajoč živi v iluziji, da ga bo kdo poslušal .... ??? Vprašajte se, a si mi lahko privoščimo takšne uradnike, ki so dovolili, da so nam pred očmi ugrabili in ukradli državo!!! Zavedajte se, nekateri nimajo več kaj izgubiti, ker so izgubili že vse.

Predlagam, da se posvetite zadevi. Lp.
#19
Komentar izbrisal Ivana Karba
Varuh človekovih pravic Republike Slovenije
1
May 08, 2014
Spoštovana gospa Karba, pri pregledu vseh prejetih pobud in elektronske pošte od začetka tega leta smo ugotovili, da so bili na vse v tem času prispele pobude in elektronska sporočila poslani odgovori.

Da bi res lahko ugotovili, kaj se je zgodilo, če se je, vas še enkrat prosimo, da vašo prijateljico prepričate, naj se še enkrat obrne na našo telefonsko številko 080 15 30 ali nam piše na že znani e-naslov info@varuh-rs.si.
Če nam je že enkrat pisala, potem ve, da pri Varuhu njeno zasebnost varujemo, da je postopek zaupen in je strah pred kakršno koli stigmo z naše strani odveč. Najbolje bo, če se na nas obrne kar sama in s tem bodo vsi strahovi glede razkrivanja njene zasebnosti odveč. Varuh ne izvaja nikakršnih sankcij, zato je tudi strah pred negativnimi posledicami odveč. Hvala za pomoč.
Lep pozdrav!

Nataša Kuzmič
Svetovalka za odnose z javnostmi
#17
Miha
0
May 07, 2014
Vprašanje za varuha. A to je dopustno in dovoljeno, da niste na pošto, ki je bil k vam odposlana 21.01 odreagirali do danes? Pa saj to je več kot 90 dni!!! A sem prav razumel Ivano?
#16
Varuh človekovih pravic Republike Slovenije
0
May 07, 2014
Hvala za vaše res hitro ukrepanje. Bomo preverili. Srečno!
#15
Miha
1
May 07, 2014
Nehite težit Vlasti Mus-dorfer, ker so bli vmes dolgi prazniki :D
#14
Ivana Karba
0
May 07, 2014
Ga. Kuzmič. Vaš odgovor je bil prenešen prijateljici, ki mi je omenila, da ne upa izpostaviti sebe, ker se boji negativnih posledic. Živi namreč v revščini in je stigmatizirana. Revščina povzroča hud sram. Njeno vprašanje in prošnja za pomoč je bila poslana 21.01. 2014 po elektronski pošti. Njen primer "vodi" g. Horvat (ali Hrovat), tako nekako sem jo razumela. Poglejte v pošto, na kaj vse se od 21.01 še niste odzvali :)
#13
štulič ;)
1
May 07, 2014
Disproporc ni na nivoju, P.J. in ne_mi tukaj_lele egipčanit!' :))))

J'z ne zapustim, moje domicilne pisarne, ne da da bi zaslužil vsaj 50 € per day, za Vlasto me skrbi! :/

http://youtu.be/nqJe9FhsQKU

#12
Mitja
0
May 07, 2014
@PJ, ne delaj se norca iz sebe, no! Moj kolega mehanik dela za 900 eur plače. In potem izven delovnega časa dela na črno. Pa ni edini, kajne?
#11
P. J.
1
May 07, 2014
5.334,00 EUR, kolikor naj bi znasala placa varuhinje je prbl. 2.850,00 evrov NETTO prejemka na TRR.

Gledano BRUTO, je to cca. 30 evrov na uro. To je urna postavka, primerljiva z urno postavko avtomehanika. Morda malenkost visja, od pleskarjeve...

Kaj natanko naj bi bilo napak?
#10
Komentar izbrisal Ivana Karba
Pokaži več komentarjev
Ivana Karba
Ivana Karba
Objavil/a 2014-05-04 18:57:05 (May 04, 2014)
Starejša objava Novejša objava
Zakon o varuhu človekovih pravic

E-uprava - ISPO - Informacijski servis podatkov

(od ponedeljka do nedelje od 7. do 22. ure)

Vlasta Nussdorfer

ZADNJE OBJAVE
Sean Penn opozarja: Islamsko državo in džihadiste sta ustvarila George Bush in Dick Cheney
Gensko spremenjena drevesa. Brazilci so se fizično uprli genocidnim spremembam!
PROŠNJA, KI BI SEGLA DO SRCA DOBRIH LJUDI...
Ustavimo masovno pobijanje psov zaradi obiska Papeža v Sarajevu!
Uprava NKBM in nateg davkoplačevalcev
Otroška prostitucija: ko so Evropski sveti predsednikov vlad se mastijo s 14 letnimi deklicami
Klasična likvidacija profesorja Kemijskega instituta!
Pričakovana blamaža Alenke Bratušek na zaslišanju v Bruslju
Govor ob sveti maši na Colu, 07.09. 2014
Srbija postaja pomemben člen na gospodarskem zemljevidu Evrope!
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

kupite actavis promethazine z vijoličnim sirupom za kašelj codeine kupite tablete proti bolečinam, nembutal, seconal, oxycotin, di, valium, hydrocodone & ritalin online. ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

kalijevega cianida, tablete in prašek kcn 99,99% ime podjetja: marek pharma e-pošta: (marekpharma1@gmail.com) whatsapp številka: +1 (608) 620-3565 spletna stran: http: //www.marekpharma.com/ id wickr: marekpharma1

Kategorija: Medicinski in ostali pripomočki

Cena: 100 €

velika ponudba nadomesnih tipkovnic za prenosne računalnike znamk acer, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. cene se gibljejo okoli 25,00€ - 40,00€. veliko tipkovnic je na zalogi v našemu skladišču. vabljeni!

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

velika ponudba nadomestnih napajalnikov za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, dell, fujitsu, gateway, hp,.. veliko napajalnikov je na zalogi. hitra odprema. cene se gibljejo okoli 15,00 - 30,00€. vabljeni.

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 25 €

velika ponudba nadomestnih baterij za prenosne računalnike znamk acer, advent, apple, asus, clevo, dell, fujitsu, gateway,.. na zalogi je veliko baterij. hitra odprema. cene baterij se gibljejo med 25,00€ in 100,00€. 

Kategorija: Torbe in dodatki

Cena: 35 €

7081.) kaznilnica v snegu - gaston charlet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

15.) menuet za kitaro - vitomil zupan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

4333.) njeno življenje - guy de maupassant

Kategorija: Leposlovje

Cena: 7.99 €

156.) gostilne na slovenskem

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

1084.) vzgoja otrok v težavnih obdobjih - dr. benjamin spock

Kategorija: Leposlovje

Cena: 13.99 €

1709.) šopki za adama venijo - andrej blatnik

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj