Članek
Mobiji polni fotografij odsekanih glav in simbov IS
Objavljeno Dec 15, 2015

Med registracijo beguncev, ki na Norveško prihajajo pretežno s kolesi po t. i. severni poti, so našli grozljive fotografije in simbole Islamske države.

Norveške oblasti so pri registraciji in kontroli beguncev ob vstopu v državo v njihovih mobilnih telefonih našle številne fotografije, na katerih so odsekane glave, simboli, ki jih je mogoče povezati z Islamsko državo ter druge grozljive ali sumljive fotografije in video posnetki.

(Foto: Profimedia)

Dokazi vojnega nasilja in grozot

V registracijo velikega števila beguncev na Norveškem, ki se je odvijala zadnjih nekaj mesecev, se je vključila tudi policija in varnostna služba Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Pregledoval so mobilne telefone in prtljago ter, kot piše časnik Nettavisen, našli številne fotografije in video posnetke obglavljenja in brutalnega kaznovanja ljudi ter fotografije, na katerih so ljudje, ki v rokah držijo odsekane glave ali roke.

Na fotografijah so tudi grozljivi posnetki ubitih otrok in žrtev vojne, kriminala ali terorizma ter fotografije zastav, simbolov in drugih oznak, ki bi lahko bile povezane z Islamsko državo ali drugimi uporniškimi skupinami.

Beri dalje...