Članek
Dedek Mraz bo učiteljem prinesel 130 evrov
Objavljeno Nov 30, 2015

Napredovanje iz mentorja v svetovalca pomeni uvrstitev iz 33. v 35. plačni razred, kar predstavlja 130 evrov bruto višji mesečni dohodek. Spodaj so razlike nižje, saj so razredi bolj stisnjeni. Na ministrstvu okoli 6000 vlog.

Do 24. novembra so na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki ga vodi Maja Makovec Brenčič, prejeli 5911 vlog z napredovanje v naziv. "Polovica predlogov je bila obravnavanih, tretjina je bila nepopolnih, zavrnjenih je bilo manj kot deset odstotkov predlogov za napredovanje," so pojasnili na ministrstvu. Vloge za napredovanj v šolstvu bodo zbirali še do konca novembra. 

PREBERITE ŠE: 

Vertikalno in horizontalno

Poleg napredovanj v nazive, v katere napredujejo predvsem strokovni delavci v kulturi, vzgoji in sociali, bodo javni uslužbenci z decembrom napredovali tudi horizontalno - v plačne razrede.

"Sprosti se oboje, tako napredovanja v nazive kot horizontalna napredovanja za delovno uspešnost, ki se praviloma izvajajo na tri leta in so bila dolgo časa zamrznjena," pojasnjuje Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata vzgoje izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije. "Pri čemer je nastal niz zelo zapletenih situacij, ko se enkrat ni dalo napredovati v nazive, drugič v plačne razrede."

Beri dalje...