Članek
Kje se že lahko veselijo božičnice
Objavljeno Nov 17, 2015

Večina podjetij o izplačilu božičnice še ni odločala. Zagotovo jo bodo v višini 300 evrov prejeli v Telekomu, v Simobilu pa bo "srečni mesec" april. Otrokom bo dedek Mraz nosil darila v vrednosti do 20 evrov.

Večina podjetij, ki smo jih povprašali, ali bodo v letošnjem letu izplačali božičnico, 13. plačo ali kako drugače nagradili zaposlene ob koncu leta, odločitve o tem še ni sprejela ali pa nam odgovora do predvidenega roka niso poslali. 

Konca leta bodo zagotovo veseli na Telekomu, kjer bodo dobili 300 evrov bruto na zaposlenega. "Božičnica bo izplačana vsem zaposlenim, razen predsedniku in članom uprave," je pojasnila Bernarda Boh s službe za odnose z javnostmi. "Izplačilo dela plače za poslovno uspešnost (13. plača) pa je vezano na preseganje zastavljenih ciljev v letošnjem letu."

Na Simobilu dodatna plača v aprilu

Na Simobilu zaposlenih ne bodo nagrajevali ob koncu leta, a bo vsak od zaposlenih dobil letno nagrado v višini približno ene plače, ki bo izplačana v mesecu aprilu. "Sodelavci, ki so v nenehnem stiku z uporabniki, so poleg letne nagrade upravičeni tudi do mesečnih, kvartalnih ali polletnih nagrad tekom leta, zato božičnice ali 13. plače ne izplačujemo," je pojasnila Larisa Grizilo s Simobila. "Za zaposlene vsako leto organiziramo novoletno zabavo, prav tako prejmejo praktična novoletna darila, ki so v skladu s filozofijo Re.misli. V preteklosti so bila to na primer stojala za revije in časopise, prostostoječe police, namizna luč, gugalnica in hkrati podstavek za sveče."

Družba Petrol še ni sprejela odločitve o izplačilu božičnice ali 13. plače, je pa že jasno, da bodo v sodelovanju s sindikatom starši prejeli bon v vrednosti 20 evrov za darilo za otroka v izbrani prodajalni. "Otrokom pa podarjamo tudi prednovoletno predstavo," je pojasnil Aleksander Salkić s Petrola. 

Beri dalje...