Članek
Zato na poroki ne dovolite mobitelov
Objavljeno Nov 11, 2015

Ali gostje na poroki potrebujejo telefone in fotoaparate. Če vprašate fotograda Thomasa Stewarta, je odgovor jasen. "Ne!"

Fotografa Thomasa Stewarta je razjezila fotografija, ki jo je v svoj fotografski objektiv ujel na eni od porok, kjer je bil uradni fotograf. Ženin na fotografiji išče svojo nevesto, a je ne more videti, ker mu gostje ovirajo pogled s svojimi telefoni. Ta fotografija ga je spodbudila, da je na svojem Facebook profilu objavil navodila bodočim mladoporočencem in gostom na poroki. 

"Dovolj imam," je zapisal. "Mladoporočenci in gostje, bodite popolnoma odklopljeni med poročnim obredom." Kot dokaz, zakaj to ni v redu, je priložil fotografijo z gosti, ki v rokah vsi po vrsti držijomobitele. "To je zanič!"

 Nato je napisal naslednja navodila, vsem, ki načrtujejo poročni obred:

 
1. Gosti z mobiteli, tablicami in fotoaparati smetijo fotografije. Ne znajo se umakniti s kadra in uničujejo posnetke. Zaradi njih so fotografije slabše. Fotografi na ta način ne moremo opravljati svojega dela.
2. Motijo tudi vaš pogled. Zamudili boste pomembne trenutke, ko vam bo neki iPad blokiral pogled. 
3. Fotografije gostov so običajno s****e. Oprostite, a to je resnica. Ne morete narediti dobre fotografije s svojim mobitelom, ko se nagibate iz klopi v cerkvi, da bi fotografirali osebo v gibanju. Še profesionalci imajo s tem težave. 

Beri dalje...