Članek
Starši pritiskajo, šole sezname "skrivajo"
Objavljeno Sep 01, 2015

Da bi se izognile pritiskom staršev, šole nemalokrat sezname z razporeditvijo otrok v oddelke objavijo tik pred zdajci ali na prvi šolski dan.

"Otroci so šele tik pred zdajci izvedeli, v katerem razredu bodo in kdo bo njihov razrednik, čeprav imajo šole verjetno že prej oblikovane oddelke," pravi eden od staršev, ki se sprašuje, zakaj šole seznamov z razporeditvijo otrok v oddelke in imen razrednikov oz. razredničark ne objavijo že prej.

PREBERITE ŠE:

Šole se po tem, kdaj otroke in starše obvestijo o razporeditvi v oddelke, razlikujejo. Ponekod, tako bo letos tudi na šoli Janka Modra iz Dola pri Ljubljani, kjer ravnateljuje predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnih in glasbenih šolGregor Pečan, obveščajo tik pred zdajci ali na prvi šolski dan.

Do zadnjega na meji treh oddelkov

Pečan poudarja, da posebnih zakonskih obvez, do kdaj naj bi šola oblikovala oddelke in o njih obvestila starše, ni. "Mi smo imeli letos dodaten razlog, da smo to storili pozno, saj do zadnjega nismo vedeli, ali bomo imeli v prvem razredu dva ali tri oddelke, ves čas smo bili na meji," pove Pečan. "Naredili bomo tako, da se bomo na prvi šolski dan zbrali vsi skupaj in poklicali otroke za prvi a, b in c razred."

Beri dalje...