Članek
V podjetju en teden brez e-pošte
Objavljeno Nov 14, 2015

Italijansko podjetje je izvedlo poskus, v katerem je za en teden zaposlenim "prepovedalo" uporabo elektronske pošte. Vas zanima, kaj se je zgodilo?

Italijanska družba za proizvodnjo domačega tekstila Gabel iz regije Como je med svojimi zaposlenimi izvedla enotedenski eksperiment, v katerem je priporočila, naj za notranjo komunikacijo ne uporabljajo elektronske pošte. Tako se je odločila na podlagi informacij, da imajo zaposleni težave z obvladovanjem velike količine elektronskih sporočil.

Odkrivajo prednosti žive komunikacije

Izvršni direktor Michele Moltrasio je v povabilu, ki ga je, ironično, poslal po elektronski pošti zapisal: "Skupaj bomo izvedli poskus, ki nas po popeljal nazaj v čase, ko so se ljudje med sabo večpogovarjali. Vabim vas, da za notranjo komunikacijo med sodelavci na isti lokaciji ne uporabljate interneta, ampak se poslužujete neposrednih stikov."

Za BBC je povedal, da ni bilo lahko ustaviti že utečene prasko, tudi začasno ne, a da so zaposleni izziv pozdravili. "Ponovno odkrivajo pozitivne plati srečevanj in pogovorov, namesto pisanja," je dejal. Elektronske pošte v tem času ni uporabljal tudi Moltrasio.

Beri dalje...