Članek
ZAKON OBIČAJNO NAJPREJ RAZPADE V POSTELJI
Objavljeno Nov 27, 2014

Kako pogosto bi naj imeli spolne odnose, da lahko intimno življenje ocenimo kot zadovoljno? Petkrat na leto? Enkrat na mesec? Enkrat na teden? Vsaki dan? Za nekatere je to pomembno bolj, za nekatere manj. Pa vendar drži, da je intimnost  lepilo, ki par drži skupaj.

Pregovor pravi: če je seks dober, je njegov vpliv na partnersko zvezo 10-odstoten, če pa je slab, je njegov vpliv 90-odstoten.

Kar nekaj študij kaže, da so pari z urejenim spolnim življenjem telesno in čustveno trdnejši, poleg tega pri njih obstaja večja verjetnost, da bodo v življenju srečnejši in uspešnejši, tako na zasebnem kot poklicnem področju.

Nekateri so mnenja, da zakon brez spolnosti lahko normalno dobro funkcionira, v kolikor je to njun osebni dogovor. Statistike pa kažejo, da je večina parov, ki spolno niso aktivni, nesrečnih.

Če je zaradi redkosti spolnih odnosov zelo nezadovoljen eden, to utegne imeti uničujoče posledice ne samo v zasebnem življenju, pač pa tudi v poslovnem življenju enega, drugega ali obeh.

Pari običajno ne vedo, zakaj pride do tega, da ni več želje po spolnosti. Ali se pa s to tematiko enostavno ne ukvarjajo in rečejo:«Eh, tako pač je«, in se s tem sprijaznijo.

Ko v odnosu ni več spolnosti, je velikokrat  posledica tega  tudi manjše samospoštovanje, saj se pojavljajo vprašanja in dvomi glede privlačnosti, dvomi o ljubezni itd.

V kolikor je seksualno nezadovoljen en partner, se prej ko slej začne odzivati negativno, posledice tega je vse večje nerazumevanje in odtujenost med partnerjema in tako zakon počasi razpada.

Odnos, zveza, partnerstvo je kot roža, ki jo je treba negovati, če želimo, da lepo raste in cveti.  In to za posteljne aktivnosti še kako velja.

.