Članek
Uvod v seznam
Objavljeno Jul 23, 2014

Preden začnem, lahko povem, da je seznam pripravljen za objavo. Kar ne pomeni, da je to pač to, da bo tako ostalo in se ne bo spreminjalo, ampak čisto nasprotno. Verjamem, da je veliko blogerjev na dopustu, da nekateri čez poletje odklopijo in mogoče se zato niso odzvali.

 Seznam sam je ustvarjen tako, da se ga bo lahko dopolnjevalo. Ker bodo nekateri nekoč prenehali s pisanjem in izbrisali vse, kar so do takrat ustvarili. Ker se bodo rodili novi blogerji, novi upi za slovensko blogersko sceno, novi morebitni, ki bodo mogoče dosegli, da bodo ljudje bolj brali blogerske zapise in bolj upoštevali bloge.

Sestavljanje seznama je potekalo tako, da so se blogerji javili z linkom, veliko sem jih kontaktiral sam, nekatere so priporočili uporabniki socialnih omrežij. S čisto vsakim je bil vzpostavljen stik, s kulturnim vprašanjem, če lahko. Velika večina ni komplicirala. Nekateri so rekli, da je to sicer brezveze in da s tem ne bom ničesar dosegel. Nekateri so rekli, da so taki seznami neuporabni. Nekateri so hoteli vedeti več, ampak več o tem,kot da sestavljam seznam blogerjev, nisem upal rečt. 

Bili so tudi primerki, ki so zavrnili. Eni zaradi tega, ker sem menda udbovec, drugih seznam ni zanimal sploh, tretji, ki so hoteli biti prvi na seznamu, pa so po nekaj dneh ugotovili, da spadajo med neodločene ljudi in so prosili, da jih odstranim.

Vseeno je seznam točno tak, kot sem si ga zaželel. S celo več blogerji, kot sem sploh mislil, da jih obstaja. Koliko jih je na seznamu, naj ostane nepomemben podatek, kdor ga hoče vedeti, me lahko kontaktira ali pa gre sam preštet. Kot rečeno, upam na nove in nove blogerje, da se bo seznam dopolnjeval, zato še vedno pozivam k temu, da me kontaktirajo in pomagajo dopolnjevati seznam. Prav tako upam, da se mi javijo še vsi tisti, katerih nisem mogel nikakor dobiti, kot tudi tisti, ki mi še niso odgovorili na poslano pošto. 

Izziv še ni končan, vseeno pa bo za konec primerno, če se lepo zahvalim vsem, ki ste pri tem imeli vsaj malo prstov vmes. Ne bi šlo brez Boštjana, ki je kljub obilici dela priskočil na pomoč s tehničnim znanjem. Zahvala gre tudi ekipi Drugi svet, ki je izpostavila novico o seznamu. Zahvala gre tudi ekipi Đuboksa, katera je hotela pobrati nekaj zaslug, saj so že pred objavo seznama vedeli, da sem idejo dobil ravno pri ogledu njihove strani. Zaradi njih sem naredil stvar veliko boljše. Sarkazem off. In na koncu tudi zahvala vsem, ki ste na Facebooku in Twitterju delili in retvitali moja sporočila – brez vas se ne bi zbrala takšna cifra. 

In kje je seznam? Kot vsaka velika stvar, kot vsak večji dogodek, tudi seznam potrebuje napovednik. In ga ima. Če ste zdržali, ste ga pravkar prebrali. 

Seznam bo na mojem spletišču objavljen 24.07.2014, ob 18.00.

Reklama ne bo škodila.

Vedno pozabim, da ko ljudje nekaj vzamejo za samoumevno, potem ni več potrebno zahvaliti se. Tudi vredno posledično ni nič, pa čeprav ima vrednost. Sicer pa čestitke za seznam :)

Čakaj malo. Tudi PublishWall (ki je po obisku veliko pred Drugim svetom) je to izpostavil, če se ne motim. Sicer za to ne rabimo zahvale :) ... samo povem! :D

Dajana: Naj te razočaram, nisi prva :) sej boš videla, čez slabi ve urci :) Branko: Se oproščam, bilo je preveč dela in nisem uspel slediti vsemu. Če me je Publishwall izpostavil, se za to iz srca zahvaljujem. Če me ni, se prav tako zahvaljujem, ker vem, da me bo :) Ana: zdrži še malo :)

No, me firbec matra! :)

Oki, torej jutri... Te dam takoj na FB. Upam, da sem na prvem mestu... če ne... hec. :D