Studio Mademoiselle pripravlja fotografsko razstavo plesa ob drogu

Objavil/a Capo Info, dne 2017-08-22 ob 16:15:52

»Lepota plesa ob drogu je, da niti ne veš, kdaj se začneš sprejemati«

Po odmevnih fotografskih razstavah – predlanski 'Ulični ples ob drogu' in lanski 'Ples ob drogu v naravi' – ob izteku letošnjega poletja uvod v novo sezono znova odpira najnovejša in dinamična razstava Lepota plesa ob drogu. Gre za nasprotje prejšnjih dveh, saj je tokrat poudarek na minimalistični estetiki in sporočilu. Ustvarjalci so v skladu z aktualnim dogajanjem želeli opozoriti na kontrastnost lepote, ki jo ta vnaša v življenja številnih žensk in tudi moških. Tako je letos 12 tečajnic – modelov prebujalo svojo notranjo lepoto v nepopolnosti in samozavest v negotovosti, s končnim ciljem – se popolnoma sprejeti. Kako jm je uspelo bodo ustvarjalci razkrili v sredo, 6. septembra, od 19. do 21. ure, v studiu Mademoiselle na Savski cesti 10, v Ljubljani.

Studio Mademoiselle se s tem zabavnim in dihjemajočim projektom neumorno bori za prepoznavnost plesa ob drogu kot umetniške in športne plesne discipline. Hkrati vsako leto z umetniško razstavo izkoristi priložnost, da javnosti in še posebej dekletom prenese poučno sporočilo.

Letos je tako v ospredju premislek o vprašanju – kaj je to lepota, zato se je fotograf Boštjan Gunčar odločil za estetske, minimalistične fotografije. Vlogo modelov je soavtorica razstave in lastnica studia Mademoiselle Tina Perko zaupala 12 dekletom. Večina deklet (kar osem), ki so letos nastopila kot fotomodeli, so obiskovalke začetne stopnje in vadbo obiskujejo šele okoli osem mesecev, ostale tri pa so iz srednje stopnje in trenirajo dobro leto ali dve.

Pobudnica razstave Tina Perko in pogumne nastopajoče punce različnih postav in zmožnosti tako izpodbijajo predsodek o nesposobnosti in nemoči, saj dokazujejo, da se z rednim obiskovanjem treningov tudi v kratkem času lahko veliko doseže, naredi nekaj dobrega za svoje telo in se ob temu lahko tudi zabava. Lepota plesa ob drogu je tudi to, da se ga lahko loti katerakoli ženska (ali moški), ne glede na to ali je suha ali ima kakšen kilogram preveč. Popolnost se tako izkaže kot nepopolna, nepopolnost pa je popolna.

Večini deklet so se kljub temu sprva oglasili številni dvomi, ko so s strani lastnice Mademoiselle Tine Perko dobile povabilo k sodelovanju. Po uspešno izbojevanih notranjih bojih in monologih, je pri večini le prevladal spodbuden glas, ki je botroval odločitvi, da bodo pogumno pokazala, kaj so se doslej naučila in kaj zmorejo.

»Seveda se je adrenalin povrnil, ko smo prispele v studio. A smo se vzpodbujale in vsaka je dobila priložnost biti v središču pozornosti. Tina in fotograf sta nas zelo dobro usmerjala in skrbela, da smo se počutile sproščeno. Ko se je slikanje zaključilo, sem bila ponosna nase in na vsa dekleta, ker smo se tako dobro odrezale,« je po snemanju dejala Anastasia.

Na slikanju so dekleta lepo sodelovala in si pomagala, kar je še posebej izrazita značilnost skupnosti plesalk ob drogu. »Ne vem kaj se je zgodilo na snemanju – počutila sem se kot zvezda. V fotografskem studiu je stal mamljivo visok drog. Okoli njega in za njim veliko belo platno, levo in desno veliki bliskavici, za dodatek glamuroza pa še ventilator, ki nas je hladil in nam filmsko dvigoval lase okoli obraza. Roko sem, nogo tja, špičke, pogled sem, nasmešek, zadrži še malo, še enkrat. Na hitro sem preletela nekaj posnetkov in presenečeno ugotovila, da sem to res jaz – saj je bila slika čudovita,« je dogajanje na snemanju opisala Špela.

Dekleta so slikanje zapustila z občutki ponosa in zadovoljstva ter z velikim pričakovanjem razstave, koledarja za leto 2018 (v katerem bo vsaki 'pripadel' svoj mesec), in kakšne nove profilne slike na Facebooku, kot je povedala Tamara. Tudi Mina je fotografiranje zapustila z nasmehom na obrazu in v upanju, da bodo ljudje s presodki videli ves trud, ki je vložen v fotografije.

Kot je dejala Ana, je po opravljenem delu razmišljala o slikah, ki bi jih že takoj najraje s ponosom pokazala svojim bližnjim: »Čeprav je ples ob drogu samo hobi in ima - roko na srce - zlasti v očeh moških erotičen prizvok, je to resen šport, za katerega sta potrebna vaja in predanost. Ko postopno napreduješ do vse težjih elementov, premaguješ svoje strahove (zlasti pred padci na glavo) in se nagrajuješ z uspehom izvedbe vse bolj zahtevnih elementov.« Mateja pa dodaja, da je ples ob drogu najboljša telovadba za telo, saj združuje moč, elegantnost in z vsakim treningom veča samozavest.

Marsikatera ženska ima težavo s sprejemanjem svojega telesa. Lepota plesa ob drogu je, da niti ne veš kdaj se začneš sprejemati, ugotavlja Špela: »Gledaš se v ogledalu in si se navajena, opaziš svojo lepoto, občuduješ svojo moč in želiš si napredovati. Tvoja pozornost ni namenjena negativnim opažanjem, saj s sabo govoriš drugače. S svojim telesom sem bila vedno le delno zadovoljna, a se nikoli nisem v celoti sprejemala. Največjo težavo sem imela s trebuhom. Lepota plesa ob drogu je zame močna ženska energija. Je matafora fizičnih naporov in vztrajnosti, kako lahko z nekaj dela dosežem karkoli. Je samozavest, ki se iz enega področja prenaša na druge, ki dopolnjuje mene kot celoto in me vedno znova spominja, da zmorem več, da se imam še veliko za naučiti in da je ta pot zabavna. Veliko je padcev, udarcev in dni, ko ti preprosto ne gre. In pomembna lekcija je, da včasih pač ne gre – kar ni isto, kot nemogoče. Pomembno je, da napreduješ s svojim tempom, da poznaš svoje sposobnosti in da ne pretiravaš, ker je varnost vedno na prvem mestu.«

Nežo pa navdušuje občutek zadovoljstva zaradi poudarka na estetiki in eleganci gibov: »Vsakič znova me preseneti, ko lahko jaz (ki res nisem eleganten človek) naredim nekaj tako lepega. Pomaga tudi podpora ostalih, ko skupaj napredujemo kot skupina in se veselimo vsakič, ko kateri od nas uspe nekaj novega. Odkar sem začela s treningi, sem se ogromno naučila tako o sebi kot o vztrajnosti in premagovanju ovir. Pozitivna naravnanost, ki sem jo pridobila na treningih, pa mi veliko pomaga tudi na drugih področjih v življenju. 

Podobno opaža tudi Tamara: »Ples ob drogu se mi zdi super šport. Na začetku se ti kakšne stvari zdijo nemogoče, da jih boš sam kdaj naredil. Meni se je zdelo, da ne bom nikdar prišla z začetne stopnje, ker nisem dovolj močna, fleksibilna... A potem kar gre. Natreniraš roke in naenkrat imaš toliko moči, da z lahkoto odpreš plastenko. Postava se začne spreminjati in oblikovati. Hrbet te neha boleti. Ker se ves čas spremljaš v ogledalu, nimaš druge možnosti kot da sebe in svoje telo popolnoma sprejmeš. Ko pa prvič splezaš na drog in ti uspe prva figura na višini, se ponosa in veselja ob tem ne da opisati. Ko začneš hoditi na treninge, vsem ponosno razlagaš, zakaj imaš modrice. Na koncu mi je uspelo še vsakega prepričat, da je to res super šport in umetnost.«

Ples ob drogu je težka vadba, ki da rezultate, ki te nagradijo, ki potrdijo vztrajnost in dokažejo, da se marsikaj da, kar na prvi pogled nikakor ni bilo mogoče, potrjuje tudi Vanja in dodaja: »Obožujem ga - drog in z vadbo ga bom še dolgo.«

»Najlepša je tista lepota, ki prihaja od znotraj in ne bode takoj v oči. Punce so uspešno dokazale, da jo lahko prebudi vsak, potrebuje le vztrajnost, pogum, da se poda na pot spoznavanja samega sebe, svoje unikatnosti in prebujanja svojih pozitivnih notranjih občutkov. Vsaka se lahko iz gosenice razvije v metulja. A najprej se mora sprejeti in se prepustiti spodbudni domišljiji,« opaža inštruktorica Tina Perko iz sudia Mademoiselle, ko opazuje vsakodneven napredek deklet.

Tu pa je še dodaten trik, ki se ga mora posluževati vsaka ženska – naučiti se mora poudariti svojo lepoto z lepimi oblačili in skriti svoje šibke točke. »Bila sem tudi malo nervozna glede izpostavljanja svojega telesa, vsi imamo pač tiste točke na sebi, ki nam niso preveč všeč, «  je dejala Neža. Pri tem je dekletom pomagala prelepa kolekcija športnih kostumov za ples ob drogu, slovenske znamke Poledancerka. »Biti v središču pozornosti, z ne prav oblikovano postavo, mi je bilo zelo težko, a s tako čudovitimi oblačili na sebi, se je povrnila tudi samozavest, ko so fotografije tako lepo uspele,« je bila iskrena Mateja.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Capo Info
Capo Info
Objavil/a 2017-08-22 16:15:52 (Aug 22, 2017)
Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Spletni portal, ki Slovence informira o zobnih implantatih
Tudi 27 vplivnih Slovenk je samozavest zgradilo šele po bolečih izkušnjah
Cene pri zdravljenju z zobnimi implantati
Nizka cena zobnih implantatov zaradi kasnejših zapletov ne prinese brezskrbnega nasmeha
Prek virtualne klinike s pomočjo umetne inteligence do zdravih zob na daljavo
Kakšna darila kupiti plesalki ob drogu?
Zobozdravniki opozarjajo: preverite kakovost zobnih vsadkov, preden vam jih vstavijo
Zakaj dekleta privlači ples ob drogu, da ga začnejo trenirati?
Cenovno primerljivo in kakovostno implantološko zdravljenje lahko Slovenci dobijo v bližini svojega doma in jim ni potrebno na zdravljenje v tujino
mBills se s plačevanjem na prodajnih avtomatih podaja na področje interneta stvari
KATEGORIJE
zobe
(4)
ples
(3)
cene
(2)
ecb
(1)
zzzs
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2019
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Oglasi

si želite poenostaviti svoje življenje? pametni dom vam olajša in omogoča, da lahko svoje naprave nadzorujete tudi na daljavo. možnost imate preverjati temperaturo v stanovanju, prižigati luči, preverite ali so naprave izključene iz vtičnic in hkrati imeti vse pod video nadzorom. več o pametnem domu: https://www.a1.si/smarthome

Kategorija: Dodatki in oprema

Cena: Pokličite za ceno

si želite spletno stran katera vam bom prinašala nove posle in stran, ki ne potrebuje veliko vzdrževanja, hkrati pa bo izpostavilo vaše prednosti? izdelava spletnih strani zato prepustite nam, saj vam bomo izpolnili vaše želje in poskrbeli, da bo spletna stran tehnično dovršena. več: https://www.dominatus.si/izdelava-spletnih-strani

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Najugodnejše geodetske storitve, storitve izvajamo po celotnem območju slovenije pooblaščeni geodet marjan ocepek, več informacij na www.moj-geodet.si ali na 031/217-713, ali na marjan.ocepek@gmail ali na info@moj-geodet.si #geodetskestoritveocepek #geodetocepek #mojgeodet #najugodengeodet #geodetdomzale #geodettrzin

Kategorija: Storitve

Cena: 100 €

vsak problem, ki ga občutimo, je posledica porušenega ravnovesja v nas samih. negativne misli in čustva, kot so žalost, jeza, strah,sram, krivda, zavist, ljubosumnost, občutek nemoči, nizka samopodoba in podobno, sprožajo v nas neprimerne odzive na zunanje okoliščine. tako lahko odreagiramo pretirano čustveno ali povsem hladno, arogantno in agresivno. lahko se povsem umaknemo in se ne znamo postaviti zase, drugič spet se pretirano in nerazumno izpostavljamo tveganju in kljubujemo brez pravega razloga. do sebe in drugih smo pretirano kritični, perfekcionizem nas duši, nikoli nismo res zadovoljni z doseženim. težko prepoznamo ali se soočimo z realnostjo in živimo v iluzijah, ali pa življenje dojemamo kot težko in depresivno. počutimo se ogroženo ali smo povsem apatični. zato pogosto podležemo predsodkom in smo netolerantni do ljudi, ki mislijo drugače, v najbolj skrajni obliki se to izraža kot fanatizem. v astrologiji so negativna čustvena stanja opisana z medsebojnimi vplivi različnih planetov v osebnem horoskopu, ki je v bistvu energijski zemljevid osebe. v energijski astrologiji energijsko anatomijo opisuje 7 telesnih čaker, ki so razporejene vzdolž hrbtenice, glavnega telesnega meridiana, in 3 izventelesne čakre vnašem eteričnem telesu. njihova naloga je, da zagotavljajo dovajanje energije za nemoteno delovanje vitalnih funkcij in telesnih organov, s katerimi so povezani in nemoten pretok energije po telesu. energijska astrologija človeka obravnava celostno, kot duhovno, čustveno, mentalno in telesno bitje, ki živi povezan z drugimi v socialni mreži – torej tudi kot socialno bitje. če se na kateremkoli področju življenja soočamo s težavami, ki jih ne zmoremo obvladovati, to kaže na energijsko neravnovesje v nas samih.   več informacij: http://astrohealing.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

zapeljite se s pletno na beljski otok, obiščite cerkev in pozvonite na zvoniku za srečo. vse na temo church on bled: https://www.altitude-activities.com/visit-the-church-on-bled-and-ring-the-bell

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

slovenija je dežela, kjer lahko zasledite marsikaj, zato si preberite 8 zanimivih dejstev o sloveniji, ki jih mogoče še niste vedeli. facts about slovenia: https://www.altitude-activities.com/8-awesome-facts-about-slovenia

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

med spletna oglaševanja sodijo google adwords, facebook ads, pr članki....katero spletno oglaševanje torej izbrati? pred odločitvijo seveda ne smemo pozabiti na zastavljene cilje, saj samo na ta način lahko dosežemo željene rezultate. v kolikor ne veste za katero oglaševanje bi se odločili pa si lahko pomagate na tem naslovu: https://www.dominatus.si/spletno-oglasevanje

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

matcha čaj velja za enega izmed najmočnejših super živil na trgu. vsebuje veliko antioksidantov, izboljša počutje, spomin in koncentracijo ter še veliko drugih pozitivnih lastnosti. več lahko preberete: https://www.malinca.si/matcha-iz-ekoloske-pridelave-100g.html

Kategorija: Čaji

Cena: Pokličite za ceno

vas zanima kako oglaševati na facebooku? želite povečati prodajo? facebook vam omogoča, da lahko prodajo usmerite in targetirate na točno določeno skupino. več o tem na kakšen način delati facebook oglaševanje pa lahko najdete tukaj

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

william hill je ena izmed starejših stavnic na svetu, ustanovljena je bila že leta 1934. sedaj imate možnost, da to spletno stavnico preizkusite tudi v sloveniji - https://www.sportni-portal.com/william-hill

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ste si že od nekdaj želeli poleteti z jadralnim padalom in si ogledati pokrajino iz ptičje perspektive. potem imate sedaj možnost, da doživite to nepozabno izkušnjo ter preizkusite paragliding bled - https://www.altitude-activities.com/jump-fall-and-fly/paragliding-in-slovenia

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor bi želeli opraviti tečaj za voditelja čolna - https://www.mojedarilo.com/ex/328/33/tecaj-za-voditelja-colna-tecja-coln-morje-izpit- imate sedaj možnost, saj vam pri mojedarilo.com ponujajo tečaj, ki si ga lahko privoščite zase ali pa ga podarite kot darilo - 

Kategorija: Storitve

Cena: 125 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj