Članek
Miloš Čirič: Preprečiti je treba profesorjem EF, da postanejo ministri
Objavljeno Jan 25, 2016

Čas je, da se konča Cerarjeva predvolilna zgodba z moralo in etiko ter da se premier začne ukvarjati s politiko kot tehnokrat, je prepričan svetovalec za komuniciranje in lobist Miloš Čirič. Finančni minister Dušan Mramor po njegovem ni več verodostojen sogovornik sindikatov, zato upa, da se bodo v vladi končno začeli pogovarjali o razvoju in izboljšanju poslovanja gospodarstva. Razložil je tudi, kdo v Sloveniji ima največji vpliv na gospodarske odločitve in kako je potekala privatizacija Mercatorja, pri kateri je sam nastopal kot lobist za Agrokor. Komentiral je tudi, kaj lahko spodnese Cerarjevo vlado in kaj bi morala storiti desnica, če želi zmagati na naslednjih volitvah.

Ste poslušali hrvaško oddajo U zdrav mozak, v kateri je komik Davor Jurkotić poklical Mira Cerarja, se predstavil kot hrvaški mandatar Tihomir Orešković in bril norce iz njega?

Sem, ampak tega ne bi jemal kot nekaj posebnega, čeprav nam je s tem omogočil obilo zabave. Iz oddaje se vidi želja našega premierja, da bi uredili odnose s Hrvaško. Morda je ta šala celo dobrodošla in bo prispevala k boljšim odnosom med državama. Sporočilo je jasno – da se Cerar želi srečati z Oreškovićem in izboljšati odnose med državama. Seveda pa v kontekstu ostalih zadev ni najboljše. Ljudje se ob tem zabavajo, namesto da bi se pogovarjali o resnih stvareh.

Beri dalje...