Članek
Policistom stroga navodila: Kaznujte voznike!
Objavljeno Jan 21, 2016

Policijska sindikata PSS in SPS sta v medije poslala pismo z razkritjem, da so bili iz različni policijskih uprav obveščeni, da so v sredo potekali sestanki z vodji enot in njihovimi pomočniki, zadolženimi za področje prometne varnosti. Skupni imenovalec je bil: strogo kaznujte vse kršitelje cestno prometnih predpisov, v nasprotnem sledijo tudi disciplinski postopki.

V omenjenih sindikatih v pismu medijem navajajo, da so v okviru navedenih sestankov vodje enot in njihovi pomočniki prejeli navodila, da morajo na področju izvajanja prometne varnosti v delovne naloge policistov, odrejati konkretne naloge, na podlagi katerih je potrebno ukrepati zoper vse kršitelje cestno prometnih prekrškov. V primeru, da policisti ne bodo ukrepali, bodo na teren napoteni vodje in njihovi pomočniki, ki bodo zaznavali kršitve in jih sporočali policistom, ki bodo zoper slednje morali ukrepati. V kolikor tudi v tem primeru policisti ne bi ukrepali, bi vodje zoper policiste morali uvajati disciplinske postopke.

Policisti "inkasantstva" ne podpirajo

Policisti, kljub temu, da so policisti v stavki, (ne)podpirjo "inkasantsva" in menijo, da preprečevanje in odkrivanje prekrškov ni nujna naloga, ki bi jo v skladu z zakonom v času stavke morali izvajati.

Da gre v danem primeru za usklajen pritisk vodstva Policije na policijske uprave in posamezne vodje enot po zapisu, ki sta ga medijem posredovala policijska sindikata PSS in SPS, naj bi pričalo dejstvo, da so bili na vseh policijskih upravah sestanki izvedeni isti dan in na popolnoma enako temo, z isto vsebino. Za lažjo predstavo v pismu navajajo dejanske razloge za takšno početje vodstva Policije. Priložili so graf iz katerega izhajajo uradno pridobljeni podatki Policije z dne 21.1.2016. 

Beri dalje...