Članek
Preverite, koliko vozniških let štejete
Objavljeno Nov 17, 2015

Pri londonskem startupu podjetju JustPark so izdelali videoigro, s katero lahko preizkusite vašo odzivnost pri zaviranju avtomobila, glede na reakcijski čas, pa program izračuna, koliko vozniških let štejete.

Menite, da ste dober voznik in da odreagirate v kritičnih situacijah dovolj hitro, da preprečite trčenje? Zdaj lahko s pomočjo videoigre preizkusite, ali se odzovete kot 18-letni voznik ali kot zelo, zelo star voznik. 

Pri Justpark.com so videoigro kreirali tako, da igralec pa s pomočjo pritiska na katerokoli tipko, čim se prikaže znak stop, ustavi vozilo. Nato se igralcu prikažejo "vozniška leta". Slednja so določili z natančno analizo 2.000 igralcev, ki so se preizkusili v videoigri.

Tisti, ki pijejo kavo, bolj odzivni

Izumitelji videoigre pravijo, da imajo tisti, ki pišejo z levo roko (461 ms), boljši odzivni čas, kot tisti z desno (525 ms). Moški naj bi bili le za odtenek boljši od žensk. 
Podatki, ki so jih dobili kažejo, da so vozniki avtomobilov za 10 odstotkov hitrejši od tistih, ki avtomobila ne vozijo, ter tudi to, da so tisti, ki so spali po osem ur imeli za 20 odstotkov boljši odzivni čas od tistih, ki niso spali.

Beri dalje...