Članek
Honda z HR-V med male križance z pozno, a z aduti
Objavljeno Nov 05, 2015

Honda je v razredu križancev B SUV razreda ponudila svoj najnovejši model. HR-V, na originalni modela smo že skoraj pozabili, s skoraj 21 tisočaki, z vključenim akcijskim popustom, ni med cenejšimi, a njegova uporabnost, prostornost in opremljenost sodi v sam vrh.

Podobno kot francoski proizvajalci, tudi pri Hondi ne ponujajo štirikolesno gnanega HR-V, ki v paleto japonskega proizvajalca vozil prinaša svežino.

Inženirji so pri načrtovanju morali zadostiti trem glavnim pogojem za nakup avtomobila, ki jih postavljajo potrošniki: varnost in zanesljivost, zaupanje in uporabnost. HR-V je tipičen mali križanec, ki za razliko od jazza ponuja višji položaj sedenja in s tem boljšo preglednost, enostavnejše vstopanje v kabino in večji občutek varnosti.

Nadpovprečno prostoren

Oblikovalci so naredili širok sprednji del, s prepoznavno črno motorno masko in robustnimi koloteki, ki dajejo vtis čvrstosti in stabilnosti. Potovalna kabina je zasnovana drugače kot pri preostalih Hondah, poudarek pa je na veliki medosni razdalji - 2,61 metra, ki ponuja za ta razred vozil nadpovprečno veliko prostora na prednjih sedežih in zadnji klopi. Ta je deljiva v razmerju 40/60, ko se podre, pa prtljažni del (v osnovi je prostornina 4,61 metra), zahvaljujoč sistemu zlaganja sedežev 'magic seats“,  meri 168 centimetrov. Ob tem je treba izpostaviti veliko nakladalno odprtino prtljažnega dela in nizek nakladalni rob.

Beri dalje...