Članek
Zadnja fotografija očeta in hčerke pred strmoglavljenjem letala
Objavljeno Nov 01, 2015

V soboto je na Sinajskem polotoku strmoglavilo rusko letalo. Na krovu je bilo 217 potnikov, med njimi 25 otrok in sedem članov posadke. Nihče ni preživel. "črno skrinjico" strokovnjaki že preučujejo. Po zadnjih podatkih klica na pomoč ni bilo.

Ruski mediji so objavili fotografijo očeta, ki je v naročju držal hčerko. Nastala je pred vkrcanjem na usodni let. Fotografijo je naredila mama in jo objavila na socialne omrežju. Pod fotografijo piše: "Zbogom Egipt, mi gremo domov!"

Spomnimo, rusko letalo družbe Kogalimavija, bolj znane pod imenom Metrojet, je strmoglavilo v soboto kmalu po vzletu z letališča priljubljenega obmorskega egiptovskega letovišča Šarm el Šejk.

Na krovu letala, ki je bilo na poti v ruski Sankt Peterburg, je bilo po podatkih egiptovskih oblasti 217 potnikov, od tega 214 ruskih in trije ukrajinski, in sedem članov posadke.

Razbitine letala so hitro našli na goratem območju Hasana v osrednjem delu Sinaja, od koder so doslej potegnili 129 trupel. Našli so tudi črno skrinjico, ki jo bodo sedaj analizirali strokovnjaki, da bi ugotovili vzrok nesreče. Identifikacijo trupel bodo opravili v Sankt Peterburgu.

V Rusiji je danes dan žalovanja za žrtvami letalske nesreče. Vzrok nesreče še ni znan, so pa oblasti v Kairu in Moskvi zavrnile trditve egiptovske veje džihadistične Islamske države, da je letalo sestrelila.

Beri dalje...