Prijatelji (222)
Pihalni Orkester Glasbene šole Grosuplje
Pihalni Orkester Brda
Društvo Godbenikov Cerkno
Godba Glasbenega Društva Bohinj
Mladinski Pihalni Orkester Glasbene šole Karol Pahor Ptuj
Pihalni Orkester Bežigrad
Občinski Pihalni Orkester Sv. Rupert
Pihalni Orkester Glasbene šole Ravne Na Koroškem
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

O nas
KD Godba Sevnica 1978 - 2006
Zasedba
Kontakt
Godba Sevnica z mažoretami na Lošinju 2015
IŠČI PO ARHIVU
April 2018
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Kontakt

Godba Sevnica
13.05.2016 00:41 (May 13, 2016)

Kulturno Društvo Godba Sevnica

Predsednik: Jani Šerjak 

Podpredsednik: Brane Busar 

Tajnik: Dušan Markošek

Dirigent: Kreča Matic Nejc

Gospodar godbe: Damjan Kermc 

Osnovni podatki o društvu

Polni naziv: KULTURNO DRUŠTVO GODBA SEVNICA

Skrajšan naziv: KD GODBA SEVNICA

Naslov/sedež: Kvedrova cesta 25, 8290 Sevnica

E: godba.sevnica@gmail.com

www.kd-godba-sevnica.si

Matična številka društva: 1139118

Davčna številka društva: 31594255

Številka transakcijskega računa: 10100-0035404316 odprt pri Banki Koper, Agencija Sevnica

Zasedba

Godba Sevnica
13.05.2016 00:37 (May 13, 2016)

Dirigent:

Matic Nejc Kreča

Pihala

Klarinet

Luka Stegne

Andraž Jene

Sabina Androjna

Blaž Markošek

Ludvik Žuraj

Živa Stegne

Dalibor Crljenkovic

Ana Vencelj

Karmen Golob

Alenka Paskvale

Petra Podlogar

Jakob Nečemer

Flavta

Mateja Mlakar

Alenka Pirc

Ajda Senica

Sonja Kugonič

Lara Senica

Alenka Pintar

Jerica Žuraj

Saksofon

Anže Rupnik

Jakob Rupar

Luka Medvešek

Valerija Možic

Simon Urh

Lenart Senica

Andraž Andolšek

Andrej Fon

Trobila

Trobenta in krilnica

Matej Fon-krilnica

Damjan Kermc-krilnica

Klemen Zupan

Jeromej Kostajnšek

Luka Krajnc

Lenart Traven

Miloš Žveglič

Luka Ernestl

Horn

Alma Žuraj

Karin Marin

Tim Kranjc

Pozavna

Florijan Jazbec

Rožle Vene

Dušan Markošek

Igor Paskvale

Bariton in tenor

Matej Zakšek

Jure Požar

Urban Senica

Matej Mislaj

Tuba

Anton Hohkraut

Jure Močivnik

Tolkala

Srečko Paskvale

Aleš Košir

Sandi Kostajnšek

Jure Svažič

Rino Zakšek

Patrik Ganc

O nas

Godba Sevnica
13.05.2016 00:26 (May 13, 2016)

Godba Sevnica je bila z imenom Delavska godba na pihala pri Gasilskem društvu Sevnica ustanovljena 10. marca 1978, kar je pomenilo nadaljevanje bogate godbeniške tradicije, ki sega v daljno leto 1908. Godbeniki so v preteklih nekaj letih sodelovali na najrazličnejših prireditvah, redno so igrali na samostojnih koncertih in gostovanjih v tujini, tradicionalno ob dnevu državnosti na gradu Sevnica, izjemno dobro pa so obiskani tudi božično-novoletni koncerti z nepozabnimi nastopi gostujočih solistov in glasbenih skupin iz Slovenije in tujine. V zadnjih letih s ponosom zastopajo občino na Vinski vigredi v Metliki, Prazniku češenj v Goriških Brdih, na otvoritvi HE Boštanj ter tekmovanjih doma in v tujini. Deloven je tudi Big band, ki deluje pod okriljem godbe.

Za Godbo Sevnica je bilo še posebno pomembno leto 2008, ko je bil septembra ob praznovanju 100 letnice godbeništva v Sevnici organiziran Mednarodni festival pihalnih orkestrov, na katerem so izvedli samostojni celovečerni koncert, ki

KD Godba Sevnica 1978 - 2006

Godba Sevnica
26.04.2016 12:57 (Apr 26, 2016)

Najzgodnejši dokumentirani začetki godbe, ki jo je poosebljal salonski orkester, delujoč pod okriljem sevniškega gasilskega društva, segajo v daljno leto 1908. Prva gasilska godba na pihala je začela delovati v Sevnici leta 1928, pred drugo svetovno vojno pa sta v Sevnici delovali še godba na pihala tovarne Jugotanin in Salezijanska godba na pihala na Radni.

Sedanja Godba Sevnica, kot naslednica predhodnih sestavov, je bila ustanovljena z imenom »Delavska godba na pihala pri Gasilskem društvu Sevnica« 18. marca 1978. Njena ustanovitev se je zgodila iz želje in potrebe na pobudo Gasilskega društva Sevnica in pomeni nadaljevanje bogate instrumentalne tradicije, ki že od 1908 leta živi v Sevnici.

Leta 1998 se je Delavska godba na pihala pri Gasilskem društvu Sevnica preimenovala v Kulturno društvo Godba Sevnica. Godba je član Zveze kulturnih društev Sevnica ter Zveze slovenskih godb in je naslednik in nosilec tradicije ter izročila sevniških godbenih sestavov. Godba opravlja pomembno ku

Godba Sevnica z mažoretami na Lošinju 2015

Godba Sevnica
26.04.2016 10:26 (Apr 26, 2016)

KD Godba Sevnica in mažorete Društva Trg so se prvo junijsko soboto udeležili 9. festivala pihalnih orkestrov v Malem Lošinju na Hrvaškem. To je bilo že njihovo 3. gostovanje na tej prireditvi zapored, na njej pa je poleg treh hrvaških godb nastopilo kar pet slovenskih.

Glasbeno druženje se je začelo pozno popoldne s krajšo povorko orkestrov in mažoret do glavnega trga, kjer so glasbeniki skupaj zaigrali koračnici, eno pod vodstvom sevniškega dirigenta Matica Nejca Kreče. Orkestri so se nato pozno v prijeten poletni večer občinstvu predstavili vsak s svojim koncertnim programom.

Dan prej so sevniški godbeniki z nekaj odigranimi koračnicami večer popestrili tudi domačinom in številnim turistom, ki so se zbrali na trgu v Nerezinah. Obisk lošinjskega festivala je namreč Godba Sevnica s tridnevnim bivanjem v naselju Bučanje izkoristila tudi za intenzivne priprave na prihajajoči tradicionalni poletni koncert, ki bo na predvečer dneva državnosti, 24. junija ob 19. uri na Gradu Sevnica.

​teks

Oglasi

notranja vrata cenik: ideales cenik za vrata, ki so vsa izdelana po meri. na spletni strani si poglejte nekaj primerov, ki vas bodo prepričali.

Kategorija: Storitve

Cena: 330 €

če iščete nova notranja vrata za vaš dom, potem preverite ponudbo podjetja ideales, ker imamo v ponudbi različne vrste notranjih vrat, izdelajo pa jih tudi po naročilu. tako se lahko vaša vrata sedaj stilno ujemajo z ostalim pohištvom vašega doma. kontaktirajte jih za ponudbo. 

Kategorija: Stavbno pohištvo

Cena: Pokličite za ceno

notranja vrata podjetja ideales. nudimo izdelavo kvalitetnih notranjih vrat, ki jih izdelamo po meri. videz notranjih vrat izberete sami, po svojih željah.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

nihajna vrata, so za stanovanja, kjer je malo prostora, izjemno praktična, pa tudi odpiranje le-teh je izjemno enostavno tudi za manjše otroke, ki ne dosežejo kljuke. podjetje ideales vam bo zagotovilo izvedbo po naročilu.  

Kategorija: Stavbno pohištvo

Cena: Pokličite za ceno

lesena vrata nudijo občutek domačnosti, topline, so trpežna in še bi lahko naštevali. tisti, ki jih še nimate, imate možnost, da jih mizar ideales izdela po vaših željah in merah.  

Kategorija: Pohištvo

Cena: Pokličite za ceno

Kategorija: Ostala oprema

Cena: 2 €

drsna notranja vrata narejena po meri. takšno vrst vrat, ki je izdelana po meri pa vam lahko izdelajo pri podjetju ideales. preverite našo ponudbo!

Kategorija: Pohištvo

Cena: 1 €

se sprašujete kako do lepega nasmeha? rešitev so zobne prevleke ali zobne luske, saj z njimi zaščitimo zobe in poskrbimo za belino zob ter lep nasmeh.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

iščete zobozdravnika v ljubljani? ustna medicina d.o.o. je odlična izbira za vse tiste, ki želite profesionalno nego vaših ust, zobovja in dlesni. obiščite nas.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

paradontoza je bolezen, povezana s krvavljenjem dlesni. poteka pa v več stopnjah, zato je potrebno, da pravočasno obiščete zobozdravnika in tako pravočasno odkrihete to bolezen.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

bi želeli imeti lepši nasmeh? obiščite ortodonta. ta bo pregledal vaše zobe in izbral pravi zobni aparat za vas. sčasoma bo vaš nasmeh popoln, posledično pa boste tudi bolj zadovoljni in samozavestni.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

pridružite se mnogim, ki so se ob težavi izpadanju zob odločili za zobne implantate. zobni implantati so odlična rešitev saj so fiksno implementirani v vašo čeljust in tako skrbijo za dober fiksen občutek. ustna medicina bo na profesionalen način poskrbela za rešitveni poseg.

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj