Velika zmaga: Kristjani niso dolžni prodajati tort z napisi v podporo radikalni homoseksualni ideologiji!

Objavil/a Glas za otroke in družine, dne 2018-11-10 ob 12:04:10

Vrhovno sodišče Velike Britanije je soglasno odločilo, da Daniel in Amy McArthur nista ravnala diskriminativno proti radikalnemu LGBT aktivistu Garethu Leeu, ker mu nista prodala torte s sovražnim napisom!

V začetku letošnjega leta je je Jack Phillips, krščanski slaščičar, odmevno zmagal na Vrhovnem sodišču v ZDA. Radikalni LGBT aktivisti so ga obtožili, da ni želel oblikovati torte, ki bi bila prirejena za t.i. poroko dveh odraslih homoseksualcev. V Združenem kraljestvu je istočasno potekal podoben primer, ki se je prav tako nedavno končal s sodno zmago zagovornikov človekovih pravic in pravic kristjanov.

V sredo 27. oktobra 2018, je Vrhovno sodišče Združenega kraljestva, soglasno podprlo podjetje Ashers Baking Company in njegove krščanske lastnike t.j. družino McArthur, ki se je borila proti odvzemu svobode govora. Sodišče v Veliki Britaniji je razveljavilo dve prejšnji odločitvi, ki so kaznovale pekarno zaradi zavrnitve torte s sporočilom: »Support Gay marriage« (Podpora istospolnim porokam - op.a.).

Torto je leta 2014 naročil Gareth Lee, radikalni član lokalne LGBT lobija, imenovane QueerSpace. Želel je, da bi krščanski slaščičarji izdelali torto z napisom "Support Gay Marriage" skupaj s podobo znakov "Sesame Street", podobama Berta in Ernie. McArthurs je njegovo prošnjo vljudno zavrnil, saj zaradi verskega prepričanja na torti ni želel oblikovati takega napisa.

Krščanska družina McArthur je zelo ponosna na svojo vero. Ob nedeljah tako nimajo odprte slaščičarne in se iz spoštovanja nedelje odpovejo dobičku. Tudi ime pekarne, Asher, izhaja iz svetopisemskega imena hrane za kralja. Prav tako pa zagovarjajo izključno zakonsko zvezo moža in žene ter pravico vsakega otroka, da živi v skupnosti očeta in matere.

McArthurjevi sicer z veseljem ustvarjajo brezhibne torte za vsakogar. Garethu Lee-ju so pred omenjenim incidentom, nudili usluge in pravijo, da so mu še na razpolago. Ko pa je želel naročiti torto z napisom, ki je v nasprotju z njihovim prepričanjem so ga zavrnili. Podobno je ta družina slaščičarjev že večkrat zavrnila naročila za torte, na katerih bi bile upodobljeni goli ljudje oz. neprimerne slike.  Kasneje je Lee sicer pridobil željeno torto v drugi pekarni. Nekaj tednov kasneje je pri vladni agenciji, imenovani Equality Commission for Northern Ireland (Komisija za enakost Severne Irske – op.a), vložil tožbo zoper pekarno McArthurs and Ashers Baking Co., saj naj bi bil diskriminiran na podlagi spolne usmerjenosti in političnega mnenja. To stališče pa je Vrhovno sodišče Združenega kraljestva zavrnilo in v sodbi pojasnilo, da McArthurjevi niso diskriminirali Lee-ja in so tako popolnoma upravičeno zavrnili izražanje zahtevanega sporočila, na podlagi prepričanj, ki jih imajo v vseh vidikih svojega življenja.

Brenda Hale, ki je podala sodbo sodišča, je dejala: »Res je, da podjetja, ki ponujajo storitve javnosti, niso upravičena do diskriminacije glede določenih zadev. Pekarna ni smela zavrniti izdelave torte ali kakšnega drugega izdelka - Leeju, ker je gej ali ker je podpiral gejevsko poroko. Toda, to pomembno dejstvo, jih ne obvezuje, da bi izdelali torto s sporočilom, s katerim se globoko ne strinjajo.«

Tudi v Sloveniji poteka podoben sodni postopek zoper dr. Tadeja Strehovca, ko ga eminentni pripadniki LGBTQ in abortivnega lobija krivično obtožujejo, ker je na spletni strani 24kul.si objavil članek, v katerem je razkril njihova imena pod kristjanofobično peticijo. V peticiji so kristjanom odrekali pravico do molitve za nerojene otroke, ustavno pravico do svobode izražanja in pravico do svobode zbiranja.

Več:

Velika zmaga: Kristjani niso dolžni prodajati tort z napisi v podporo radikalni homoseksualni ideolo

Vrhovno sodišče Velike Britanije je soglasno odločilo, da Daniel in Amy McArthur nista ravnala diskriminativno proti radikalnemu LGBT aktivistu Garethu Leeu, ker mu nista prodala torte s sovražnim napisom! V začetku letošnjega leta je je Jack Phillips, krščanski slaščičar, odmevno…

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Glas za otroke in družine
Glas za otroke in družine
Objavil/a 2018-11-10 12:04:10 (Nov 10, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Danes je obletnica zmage na družinskem referenumu 2012!
Dr. Tadej Strehovec prejel priznanje Bela vrtnica za leto 2019
Dr. Tadej Strehovec prejel priznanje Bela vrtnica za leto 2019
Križev pot pri Angelci Likovič
Križev pot pri Angelci Likovič
Vabljeni: 23.3. zahvalna sveta maša za zmago dr. Tadeja Strehovca
Zmaga dr. Tadeja Strehovca in nerojenih otrok!
Ponedeljek 4. marec 2019 ob 8h: Vabljeni na naslednji shod v podporo dr. Tadeju Strehovcu!
Krivični sodni proces proti duhovniku dr. Tadeju Strehovcu se nadaljuje 4.3.
Krivični sodni proces proti duhovniku dr. Tadeju Strehovcu se nadaljuje 4.3.
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

si želite piti boljšo vodo in si hkrati izboljšati zdravje in počutje? vitalna voda vam omogoča namreč ravno, več si lahko preberete tudi v samem članku: thttps://www.zurnal24.si/uporabno/ali-je-lahko-ionizator-vode-vasa-bliznjica-do-vecne-mladosti-324873

Kategorija: Mali gospodinjski aparati

Cena: Pokličite za ceno

478.) kako uspešno poslovati v rusiji -  aleš cantarutti. katja sever

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 15.99 €

4223.) kuharska knjiga - ivan ivačič

Kategorija: Zdravje

Cena: 14.99 €

4057.) kako uspešno poslovati v turčiji - matej rogelj

Kategorija: Humanistika

Cena: 19.99 €

6078.) kako uspešno poslovati na kitajskem - boštjan polajžer , nataša turk

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 19.99 €

kolekcija otroškega proizvajlca done by deer zaznamuje odličen dizajn, inovativni izdelki, ki navdušujejo različne okuse. več o samih izdelkih pa najdete v spletni trgovini hajdi.si - https://www.hajdi.si/done-by-deer.html

Kategorija: Ostala otroška oprema

Cena: Pokličite za ceno

nova športna stavnica, ki je prisotna na slovenskem trgu in ponuja možnost igranja stav na največjih portalih kot so bet at home in mnoge druge. več najdete tukaj:  http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Knjige

Cena: 90000000 €

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Storitve

Cena: 90000000 €

ponujam posojila po zelo enostavnih pogojih kateri koli osebi ali podjetju, ki potrebuje denar, ki bo lahko izplačal mesečna plačila po fiksni letni obrestni meri 3%. jaz sem na voljo zadovoljiti svoje stranke v največ 48 urah za vsako vlogo za posojilo. če vas zanima, se obrnite na mene, da bi vedeli moje pogoje in potrebne informacije, neposredno na mail: francoisemorandeau@hotmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 100 €

5885.) siddharta - hermann hesse

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

če želite okrepiti vaše trebušne mišice še pred poletjem, je sedaj pravi čas, da začnete s telovadbo. pri tem vam bo zagotovo v pomoč dobra vadbena klop za trebušnjake, ki jo lahko kupite pri podjetju fitnesshop.  

Kategorija: Fitness oprema in aerobika

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj