Tadej Strehovec: Na zahteve po molku in uzakonitvi verbalnega delikta moramo odgovoriti s še več govora!

Objavil/a Glas za otroke in družine, dne 2018-10-19 ob 16:10:14

Objavljamo govor dr. Tadeja Strehovca na drugem shodu pred okrajnim sodiščem v Ljubljani (19.10.2018). Spoštovani prijatelji, Najlepša hvala za vašo navzočnost na današnjem drugem sojenju. Vaša navzočnost mi veliko pomeni, saj je v takšnem položaju najpomembnejše, da preganjani človek ni sam. Zato cenim vaš čas in pogum, da ste prišli. Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi vsem prijateljem v Koordinaciji »Mi ne sodimo, mi pomagamo!« za vso podporo in vse aktivnosti. Še posebej gre zahvala Alešu Primcu, ki tako kot v času referendumov o pravicah otrok in družini, tudi danes izraža javno podporo človekovim pravicam in temeljnim svoboščinam. Prav tako gre posebna zahvala vsem več kot 5.500 - im, ki so podpisali peticijo podpore, ki mi izredno veliko pomeni. Prav tako pa posebna zahvala vsem, ki so našemu zavodu namenili finančno pomoč za kritje stroškov sodnega postopka.

Danes smo tukaj po kontroverznem naročilu abortivnega lobija. Gre za lobi nestrpnih državljanov, ki je februarja 2016 poslal javni poziv policiji in vladi, da prepove molitev za nerojene otroke. Cilj tega kristjanofobičnega poziva je bil en sam: kristjanom odreči temeljne ustavne človekove pravice – to pa so pravica do svobode izražanja, pravica do verske svobode in pravico do svobode zbiranja.  Omenjena molitev je bila namenjena nerojenim otrokom in v podporo vsem materam in očetom, ki se soočajo z žalovanjem za svojim otrokom. To v nobeni demokratični družbi ni problem, temveč pozitivno in plemenito dejanje.

Naš Zavod za družino in kulturo življenja je razkril imena nestrpnega abortivnega lobija z namenom, da javno izrazimo solidarnost z Zavodom Božji otroci, ki je organiziral molitve, ter se javno zoperstavimo temu krivičnemu pozivu abortivnega lobija. V vedno bolj kristjanofobični družbi omenjeni dogodek ni osamljen. V Sloveniji smo priča vedno pogostejšim pritiskom na kristjane in zagovornike svobode izražanja ter pravice do življenja. Tako je bila 25. maja 2014 v ljubljanskem Kliničnem centru, na poziv abortivnega lobija in vodstva bolnice, prepovedana sv. maša za nerojene otroke, kar predstavlja neposredno kršitev ustave in človekovih pravic. Še v prejšnjem totalitarnem sistemu država ni prepovedovala mašnih in molitvenih namenov. Podobno se je zgodilo 6. oktobra 2016, ko so bili člani Zavoda Živim!, ob javni projekciji filma na temo nerojenega življenja, javno napadeni in deležni nestrpnega in kristjanofobičnega poziva ljubljanskega župana, da mora država prepovedati projekcijo tega filma. Podobno smo lahko videli v medijskem linču gospe Angelce Likovič, ki je bila oktobra 2016, kmalu po omenjeni projekciji, deležna diskreditacije in groženj zaradi odločnega nasprotovanja nasilju nad nerojenimi otroki v oddaji Tarča na nacionalni televiziji.

V ta okvir pa se uvršča tudi poziv t. i. abortivnega lobija, ki je leta 2016 organiziral javno peticijo, s katero so državo pozvali k prepovedi molitve za nerojene otroke. V tem okviru je bila očitana objava na spletni strani 24kul.si del javnega zavzemanja za ustavne pravice državljanov, svobodo izražanja in versko svobodo ter javni izraz nestrinjanja z zahtevami abortivnega lobija, ki je izrazito uperjen proti nemočnim in vsem, ki se z njihovimi krvavimi cilji ne strinjamo. Člani nestrpnega abortivnega lobija se s to objavo niso strinjali. Zaradi omenjene objave so marca 2016 odšli na policijo in zahtevali pregon našega Zavoda in naše spletne strani, vendar jih je policija zavrnila z besedami, da objava ne predstavlja nevarnosti za javni red in mir. Navkljub temu so nadaljevali s pritiski in s svojimi odvetniki odšli na Okrožno državno tožilstvo, tam ovadil naš zavod in od tožilstva zahtevali pregon zgolj za to, ker smo se zavzeli za pravice kristjanov do molitve in ker se zavzemamo za pravico do življenja vseh otrok. Dejstvo je, da če ne bi bili kristjani in če bi podpirali usmrtitve otrok – potem tega procesa ne bi bilo. Ker pa smo se zavzeli za svobodo izražanja, za versko svobodo in spoštovanje življenja, smo danes deležni tega krivičnega sodnega procesa.

Spoštovani prijatelji,

Današnji sodni postopek je po besedah evropskega in ustavnega sodnika dr. Boštjana M. Zupančiča, montiran in ga ne bi smelo biti. Okrožno državno tožilstvo ni predstavilo nobenih dokazov, da je zaradi razkritja imen nestrpnih podpisnikov kristjanofobične peticije prišlo do kakršnekoli nevarnosti za javno red in mir. Nasprotno. V interesu javnosti je, da se ve, kdo predstavlja skupino posameznikov, ki kristjanom in zagovornikom svobode izražanja odreka temeljne ustavne in človeške pravice. Prav tako sta dve policijski postaji potrdili, da nimajo nobenih dokazov, da bi omenjena objava povzročila nevarnost za javni red in mir. Zato je pravi škandal, da smo danes priča zlorabi pravosodja, ko sodišče procesira kazenski postopek brez slehernih materialnih dokazov. Ob tem se lahko vprašamo, zakaj sodišče - po besed ah nekdanjega evropskega sodnika dr. Zupančiča - naklepno krši zakonodajo in izvaja ta montiran proces? Razlog je en sam – na zahtevo abortivnega lobija ustrahovati slovensko javnost, uzakoniti verbalni delikt in spodbujati cenzuro, ko gre za svobodo izražanja. Zato je na vse te naročene poskuse sodnih atentatov odgovor samo eden – še več govora.

V Svetem pismu znameniti prerok Izaija zapiše: »Naučite se delati dobro, skrbite za pravico. Pomagajte zatiranemu, zagovarjajte siroto, branite vdovo.« (Iz 1,17) Zato vas prosim, da smo pogumni in odločni. Da se ne umaknemo, ampak gremo naprej v boju za človekove in ustavne pravice. Na zahteve po molku in uzakonitvi verbalnega delikta moramo odgovoriti s še več govora, pa naj bo to v javnosti, na spletu, v naših domovih ali na cestah. Več ko ga bo, manjša bo verjetnost, da se bodo pošteni državljani znašli na sodiščih, kjer bodo izpostavljeni medijskemu linču, uničevanju ugleda in finančnim stroškom.

Prepričan sem, da se bo ta montiran sodni postopek brez dokazov končal z oprostilno sodbo. Želim si, da bi se ob tem krivičnem sodnem procesu naša prizadevanja za človekove in ustavne pravice okrepile.

Dragi prijatelji, zahvaljujem se vam za vašo navzočnost in za vso podporo. Želim vam Božjega blagoslova in poguma pri zavzemanju za boljšo in bolj pošteno državo.

Najlepša hvala.

Dr. Tadej Strehovec

Tadej Strehovec: Na zahteve po molku in uzakonitvi verbalnega delikta moramo odgovoriti s še več gov

Objavljamo govor dr. Tadeja Strehovca na drugem shodu pred okrajnim sodiščem v Ljubljani (19.10.2018). Spoštovani prijatelji, Najlepša hvala za vašo navzočnost na današnjem drugem sojenju. Vaša navzočnost mi veliko pomeni, saj je v takšnem položaju najpomembnejše, da preganjani človek ni…

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Glas za otroke in družine
Glas za otroke in družine
Objavil/a 2018-10-19 16:10:14 (Oct 19, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Zmaga dr. Tadeja Strehovca in nerojenih otrok!
Ponedeljek 4. marec 2019 ob 8h: Vabljeni na naslednji shod v podporo dr. Tadeju Strehovcu!
Krivični sodni proces proti duhovniku dr. Tadeju Strehovcu se nadaljuje 4.3.
Krivični sodni proces proti duhovniku dr. Tadeju Strehovcu se nadaljuje 4.3.
Tragedija - 700.000 nemih krikov nedolžnih otrok
Ponedeljek 4. marec 2019 ob 8h: Vabljeni na naslednji shod v podporo dr. Tadeju Strehovcu!
Zakaj Šarec in Pahor še vedno zagovarjata nasilje nad nerojenimi otroki?
dr. Tadej Strehovec: življenja si ni mogoče predstavljati brez svobode izražanja in poštenega sodstva!
Vabilo na shod, Prešernov trg, 16.1., ob 8.00, v podporo krivično preganjanemu duhovniku dr. Tadeju Strehovcu 
Dr. Tadeja Strehovca podprle krščansko demokratske, ljudske in sredinske stranke iz vsega sveta!
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

nova športna stavnica, ki je prisotna na slovenskem trgu in ponuja možnost igranja stav na največjih portalih kot so bet at home in mnoge druge. več najdete tukaj:  http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Knjige

Cena: 90000000 €

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Storitve

Cena: 90000000 €

ponujam posojila po zelo enostavnih pogojih kateri koli osebi ali podjetju, ki potrebuje denar, ki bo lahko izplačal mesečna plačila po fiksni letni obrestni meri 3%. jaz sem na voljo zadovoljiti svoje stranke v največ 48 urah za vsako vlogo za posojilo. če vas zanima, se obrnite na mene, da bi vedeli moje pogoje in potrebne informacije, neposredno na mail: francoisemorandeau@hotmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 100 €

5885.) siddharta - hermann hesse

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

če želite okrepiti vaše trebušne mišice še pred poletjem, je sedaj pravi čas, da začnete s telovadbo. pri tem vam bo zagotovo v pomoč dobra vadbena klop za trebušnjake, ki jo lahko kupite pri podjetju fitnesshop.  

Kategorija: Fitness oprema in aerobika

Cena: Pokličite za ceno

7450.) setev pomladnega vetra - ivan sivec

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7585.)  v iskanju bližine - nika maj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7711.) ekspedicija ra - thor heyerdahl

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15 €

7735.) sibirski pečat - milan nikolić

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

potrebuje vaš malček otroški nahrbtnik? preverite ponudbo nahrbtnikov na spletni strani: https://www.hajdi.si/potepanje/nahrbtniki-in-kovcki.htmlna voljo vam je več kot 100 različnih nahrbtnikov za najmlajše, zanimivih dizajnov in različnih oblik. 

Kategorija: Nahrbtniki, torbe in kenguruji

Cena: Pokličite za ceno

potrebujete pomoč pri oblikovanju nove spletne strani ali pa bi želeli prenoviti celostno grafično podobno oziroma potrebujete samo nekoga za oblikovanje vizitk, vabil ali letakov. v kolikor vas zanima za grafično oblikovanje cenik, vas vabimo, da si ogledate več informacij na naši spletni strani: https://www.graficnooblikovanje.org/graficno-oblikovanje-cenik

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj