Dr. Tadej Strehovec v intervjuju za Demokracijo o pravicah nerojenih otrok: Ko gre za te pravice, se moramo vsi skupaj povezati in se nikoli ne predati!

Objavil/a Glas za otroke in družine, dne 2018-10-17 ob 20:14:03

Gospod Strehovec, konec avgusta se je začelo sojenje zoper Zavod za družino in kulturo življenja in vas kot njenega ustanovitelja in direktorja. Tožilstvo vam očita spodbujanje sovraštva, nasilja oziroma nestrpnosti na spletnem portalu 24kul.si. Ovadbo zoper zavod oziroma vas je leta 2016 vložila skupina levičarskih aktivistov zaradi članka Seznam članov abortivnega lobija, ki nasprotuje pravici do življenja nerojenih punčk in fantkov!, objavljenega na spletni strani 24kul.si 16. februarja 2016. Lahko za uvod našim bralcem pojasnite, o čem je govoril ta članek?

Omenjeni članek vsebuje objavo peticije, v kateri so podpisniki zahtevali od policije in vlade, da prepove molitev za nerojene otroke pred ljubljansko ginekološko kliniko. V članku so bili podpisniki postavljeni v okvir skupine, ki se na zakonodajni ravni zavzema za končanje življenja nerojenih otrok ter za odvzem temeljnih ustavnih in človekovih pravic katoličanov, ki so za te otroke molili. Šlo je za obliko solidarnosti in pravico simpatizerjev našega zavoda, da se prek spletne strani 24kul.si seznanijo s takšnimi nestrpnimi javnimi pozivi, ki so bili namenjeni policiji in vladi, in se jim zoperstavijo.

Kakšen pa je bil namen objave tega seznama? Obramba Zavoda Božji otroci in nerojenih nedolžnih otrok?

Še več. Šlo je za kritiko družbene skupine, ki je s pozivom želela izsiliti od države, da katoličanom omeji ustavne pravice do verske svobode, svobode izražanja in svobode javnega zbiranja. Z objavo te peticije in podpisnikov smo želeli javno okrepiti mnenje, da so takšni pozivi neprimerni in uperjeni zoper temeljne ustavne pravice v tem primeru katoličanov.

Kaj je skupno članom tega t. i. abortivnega lobija? Morda tudi to, da so že leta prisesani na državne jasli? Da že leta dobro služijo s svojo abnormalno, zblojeno ideologijo …

Med podpisniki omenjene peticije so ne samo številni v družbi uveljavljeni posamezniki (z ljubljanske FDV, filozofske fakultete itd.), temveč tudi številne nevladne organizacije. Zanje se je izkazalo, da so v preteklih letih prejele na milijone evrov iz državnega proračuna in zgradile omrežje, s katerim zatirajo svobodo izražanja in izvajajo pritiske ter medijske linče nad vsemi, ki jim nasprotujejo. Gre za ideološke skupine, katerim je med drugim skupna prav nestrpnost do vseh, ki se zavzemajo za pravice nerojenih otrok do življenja, versko svobodo in družino. To smo lahko sami izkusili v času obeh referendumov leta 2012 in 2015 ter danes v primeru obtožbe Okrajnega državnega tožilstva v Ljubljani.

Na predlog štirinajstih t. i. abortivnih aktivistk in znanega aktivista LGBT Mitje Blažiča je okrožni državni tožilec Marko Godec proti vam vložil obtožni predlog. Vas je to presenetilo?

Prav je, da bralci vedo, da za vso zadevo stojijo aktivisti, ki se zavzemajo za splav, evtanazijo, redefinicijo družine in zakonske zveze in ki želijo judovsko-krščanski vrednotni sistem odpraviti in ga nadomestiti z abortivno-genderskim. V ta namen so razvili taktike za izvajanje pravosodnih pritiskov na nasprotnike, in to na račun davkoplačevalcev. Omenjeni obtožni predlog me ni presenetil v smislu, da je to sicer znana taktika ovaditeljev, ki kristjanom odrekajo pravico do molitve za nerojene otroke. Presenečen pa sem, da je državni tožilec vložil obtožni predlog, v katerem me država, ne aktivisti, brez slehernih materialnih dokazov obtožuje, da je objava podpisnikov in peticije sprožila nevarnost za javni red in mir. Ko sem o tem govoril s kolegi iz tujine, so mi povedali, da takšen obtožni predlog v Nemčiji, Avstriji ali pa v ZDA ne bi bil mogoč.

Celoten intervju preberite v reviji Demokracija!

Dr. Tadej Strehovec v intervjuju za Demokracijo o pravicah nerojenih otrok: Ko gre za te pravice, se

Gospod Strehovec, konec avgusta se je začelo sojenje zoper Zavod za družino in kulturo življenja in vas kot njenega ustanovitelja in direktorja. Tožilstvo vam očita spodbujanje sovraštva, nasilja oziroma nestrpnosti na spletnem portalu 24kul.si. Ovadbo zoper zavod oziroma vas je…

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Glas za otroke in družine
Glas za otroke in družine
Objavil/a 2018-10-17 20:14:03 (Oct 17, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Zmaga dr. Tadeja Strehovca in nerojenih otrok!
Ponedeljek 4. marec 2019 ob 8h: Vabljeni na naslednji shod v podporo dr. Tadeju Strehovcu!
Krivični sodni proces proti duhovniku dr. Tadeju Strehovcu se nadaljuje 4.3.
Krivični sodni proces proti duhovniku dr. Tadeju Strehovcu se nadaljuje 4.3.
Tragedija - 700.000 nemih krikov nedolžnih otrok
Ponedeljek 4. marec 2019 ob 8h: Vabljeni na naslednji shod v podporo dr. Tadeju Strehovcu!
Zakaj Šarec in Pahor še vedno zagovarjata nasilje nad nerojenimi otroki?
dr. Tadej Strehovec: življenja si ni mogoče predstavljati brez svobode izražanja in poštenega sodstva!
Vabilo na shod, Prešernov trg, 16.1., ob 8.00, v podporo krivično preganjanemu duhovniku dr. Tadeju Strehovcu 
Dr. Tadeja Strehovca podprle krščansko demokratske, ljudske in sredinske stranke iz vsega sveta!
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Marec 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

nova športna stavnica, ki je prisotna na slovenskem trgu in ponuja možnost igranja stav na največjih portalih kot so bet at home in mnoge druge. več najdete tukaj:  http://www.betsonhand.com/sl/bet-at-home/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Knjige

Cena: 90000000 €

ponujamo denarna posojila: osebna posojila, poslovna posojila, hipoteke, hipotekarna posojila, hitra posojila, avto posojila, spletne kredite, študentska posojila, investicije, partnerstva in refinančne hiše. danes nas lahko kontaktirate prek:   e-naslov: 365creditunion@3mail.ie   whatsapp: +19177454546   pokličite / sms: (+19177454546)

Kategorija: Storitve

Cena: 90000000 €

ponujam posojila po zelo enostavnih pogojih kateri koli osebi ali podjetju, ki potrebuje denar, ki bo lahko izplačal mesečna plačila po fiksni letni obrestni meri 3%. jaz sem na voljo zadovoljiti svoje stranke v največ 48 urah za vsako vlogo za posojilo. če vas zanima, se obrnite na mene, da bi vedeli moje pogoje in potrebne informacije, neposredno na mail: francoisemorandeau@hotmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 100 €

5885.) siddharta - hermann hesse

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 8.99 €

če želite okrepiti vaše trebušne mišice še pred poletjem, je sedaj pravi čas, da začnete s telovadbo. pri tem vam bo zagotovo v pomoč dobra vadbena klop za trebušnjake, ki jo lahko kupite pri podjetju fitnesshop.  

Kategorija: Fitness oprema in aerobika

Cena: Pokličite za ceno

7450.) setev pomladnega vetra - ivan sivec

Kategorija: Družboslovje

Cena: 19.99 €

7585.)  v iskanju bližine - nika maj

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

7711.) ekspedicija ra - thor heyerdahl

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15 €

7735.) sibirski pečat - milan nikolić

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 9.99 €

potrebuje vaš malček otroški nahrbtnik? preverite ponudbo nahrbtnikov na spletni strani: https://www.hajdi.si/potepanje/nahrbtniki-in-kovcki.htmlna voljo vam je več kot 100 različnih nahrbtnikov za najmlajše, zanimivih dizajnov in različnih oblik. 

Kategorija: Nahrbtniki, torbe in kenguruji

Cena: Pokličite za ceno

potrebujete pomoč pri oblikovanju nove spletne strani ali pa bi želeli prenoviti celostno grafično podobno oziroma potrebujete samo nekoga za oblikovanje vizitk, vabil ali letakov. v kolikor vas zanima za grafično oblikovanje cenik, vas vabimo, da si ogledate več informacij na naši spletni strani: https://www.graficnooblikovanje.org/graficno-oblikovanje-cenik

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj