Geza Grabar

Dopisništvo za severovzhodno Slovenijo

Prijatelji (14)
Radio Zmaj
Alenka Naglič
Kmečki Glas
Ziliute88edita Edita
Flexo Eco
Uros Neudauer
Vlasta Kunej
Franc Fortuna
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Vrednost odkupa kmetijskih pridelkov avgusta letos skoraj enaka lanski vrednosti ob tem času
Centralni dan koruze Pioneer
Obnovljen ribnik v Martjancih
Dan koruze tudi pri Küčanovih
Jesensko tihožitje
Goskin kulturi maraton v Satahovcih
Cene strojnih krožkov v glavnem ostale nespremenjene
Odkupno ceno koruze objavila tudi Panvita
Marijana Perše ni več
KZ Lenart z novo kmetijsko trgovino
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Goskin kulturi maraton v Satahovcih

Geza Grabar
23.10.2018 20:54 (pred 7 urami)

Z nekaj več kot 300 prebivalci in 85 hišnimi številkami so Satahovci ena manjših krajevnih skupnosti v Mestni občini Murska Sobota. Morda je prav zato povezanost med krajani na takšni ravni, kot redko kje v enajstih primestnih krajih.

Potrditev tega je bilo letos že 2. srečanje krajanov, ki ga je na zelenici športnega centra pripravilo Kulturno turistično društvo (KTD) Goska Satahovci v sodelovanju s tamkajšnjimi krajevno skupnostjo, prostovoljnim gasilskim društvom in klubom  malega nogometa.

Obisk in prešerno vzdušje je bil nad pričakovanji.

Vrednost odkupa kmetijskih pridelkov avgusta letos skoraj enaka lanski vrednosti ob tem času

Geza Grabar
22.10.2018 18:43 (pred 1 dnevi)

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) vsak mesec objavlja tudi podatke o vrednosti odkupa kmetijskih pridelkov v Sloveniji in te primerja z mesecem pred tem, enako tudi z enakim obdobjem pred enim letom.  

Po zadnjih podatkih, ki se nanašajo na letošnji avgust, je bila skupna vrednost odkupa kmetijskih pridelkov iz štirih statistično standardnih skupin – poljedelstvo, sadjarstvo in vinogradništvo, živinoreja ter drugi pridelki (cvetje, gojene gobe in oljčno olje), za 1,7 % nižja kot letos julija in skoraj (99,7 %) enaka vrednosti v lanskem avgustu. Sicer je skupna vrednost odkupa kmetijskih pridelkov avgusta letos znašala 42,2 milijona evrov. 

Več v tiskani izdaji Kmečkega glasa to sredo.

Dan koruze tudi pri Küčanovih

Geza Grabar
21.10.2018 21:08 (pred 2 dnevi)

Na omenjeni kmetiji v Tešanovcih pri Moravskih Toplicah, kjer so lani gostili 18. centralni dan Pioneer koruze, so tudi letos pripravili lokalno prireditev, saj so poskusniki za to semensko hišo že več kot 20 let. Pridelovalcem iz bližnje okolice je bilo predstavljenih 13 hibridov – tudi Optimum AQUAmax kot novost, ki so jih potem tudi pospravili in v količinskem smislu in v vlažnosti tudi (o)vrednotili.

Kot je bila letos praksa v večini primerov, je bila vlažnost zrnja zelo nizka, pridelki pa nadpovprečni.

 

Jesensko tihožitje

Geza Grabar
20.10.2018 21:32 (pred 3 dnevi)

Narava nas je nagradila z eno najlepših jeseni doslej. Toplo in suho vreme - poljedelci za svoje ozimine za več kot mesec dni od  pravih padavih že čutijo sušo, se še kar nadaljuje. Čeprav naj bi se z jutrišnjim dnem to obdobje končalo - konec prihodnjega tedna pa naj bi tudi nastopilo obdobje padavin, to res lepe jeseni ne more pokvaritil

Ne nazadnje smo že tik pred praznikom spomina na mrtve, ko je velikokrat grobove naših najdražjih, ki jih več ni med nami, že pobelil sneg. Dvomimo, da bomo letos priča takšnim vremenskim preobratom. A se glede na vse vse bolj očitne klimatske spremembe, posledica katerih sta bila tudi nadpovprečno topla september in oktober, tudi takšnim preobratom ni čuditi.

Obnovljen ribnik v Martjancih

Geza Grabar
19.10.2018 21:49 (pred 4 dnevi)

Novi naravni objekt, po prekmursko imenovan ribnjek, so v tem kraju pri Moravskih Toplicah uredili v okviru razpisa LAS Goričko. Ureditev naravnega habitata Ribnjek Martjanci, kakor se je projekt uradno imenoval, je skupaj veljal nekaj čez 33 tisoč evrov, 18 tisočakov pa so dobili KS Martjanci kot prijavitelj projekta sofinanciranega. Poleg martjanske krajevne skupnosti so v projektu kot partnarji sodelovali še Občina Moravske Toplice, Turistično društvo Martin Martjanci ter Storitve Rogač, Matija Rogač s.p.

Ribnik leži na nekoč degradiranem območju v neposredni bližini ŠRC Martjanci in se skupaj s spremljevalnimi površinami razprostira na približno 0,56 hektarja. Poleg vodnih površin so v okviru projekta  uredili dva lesena pomola in dva lesena mostička, dovodni in odvodni kanal, sprehajalne poti ter unaravo čistilno napravo iz kamenja in rastin, ki bo v prihodnje poskrbela za naravno čiščenje vode.

Centralni dan koruze Pioneer

Geza Grabar
18.10.2018 15:53 (pred 6 dnevi)

Tam, kjer ni bilo vremenskih ujm – teh letos še posebej  ni bilo malo, a so bile k sreči razpršene na številne mikrolokacije, so pridelovalci koruze zabeležili rekordne letine. Ne samo v količinskem smislu, pač pa tudi kar zadeva vlažnost zrnja, ki je bila ob spravilu rekordno nizka. V povprečju se je namreč gibala malo nad 20 %. Pa tudi hektarski  pridelki so bili v povprečju krepko nad dolgoletnim povprečjem in so znašali 15 ton in več.

Da bi eno najboljših koruznih letin doslej potrdili tudi v semenski hiši Pioneer, ki ima po nekaterih podatkih med vsemi semenarji še vedno najvišji tržni delež, za prihodnjo sredo, 24. oktobra pripravljajo centralni dan polja. Zgodil se bo na njivi podjetja Jeruzalem Ormož SAT, in sicer nedaleč od Ormoža. Vse skupaj se bo začelo ob 11. uri, ko bosta zbrane nagovorilal tudi Chavdar Dochev, regijski direktor družne DuPoint Pioneer in podružnice za Slovenijo Darko Kerec. Največ pozornosti bo namenjeno predstavitvi njihovih hibridov, žetvi, javnemu teh

9. Festival prekmurske gibanice in šunke

Geza Grabar
14.09.2018 14:56 (Sep 14, 2018)

Rdeča nit dvodnevnega festivala na dvorišču gradu v Murski Soboti, ki si počasi, a vztrajno utira pot enega od (naj)večjih kulinaričnih praznikov v Prekmurju, je bilo kajpak tudi letos senzorično ocenjevanje – kar 27 vzorcev gibanic in sedem šunk.

V ocenjevanju, kjer so v konkurenci šunk podelili po tri zlata in  srebrna priznanja ter eno bronasto, pri gibanicah pa sedem zlatih, 14 srebrnih in šest bronastih, se je tudi letos potrdila nenehna rast kakovosti izdelkov. Oba izdelka imata domačo in zaščito na nivoju EU.

Prleška gibanica 2018

Geza Grabar
13.09.2018 20:56 (Sep 13, 2018)

V Križevcih pri Ljutomeru je Kulturno, turistično in izobraževalno društvo Kelih pripravilo tradicionalno ocenjevanje in razstavo prleških gibanic.

V skupini tržni ponudniki in v kategoriji ljubitelji prleške gibanice so skupaj ocenili 15 teh sladic iz kvašenega testa in skuto.

Več v Kmečkem glasu.

Odkupno ceno koruze objavila tudi Panvita

Geza Grabar
12.09.2018 21:16 (Sep 12, 2018)

V tovarni krmil v Lipovci ter njihovih oskrbnih centrih v Lemerju in Žihlavi, vse sodi v okvir vertikalno povezane družbe Skupine Panvita - Kmetijstvo,  so doslej prevzeli že več kot pet tisoč ton koruze. V Lipovcih veliko tudi v okviru lastne poljedelske pridelave. Povprečje  trenutno prevzetih količin znaša izjemnih 19,54 % vlage, kar se doslej še ni zgodilo.

Kmet dobi v Panviti pri 20 % vlagi 118,62 €, k temu pa je potrebno dodati še 9,5-odstotni davek na dodano vrednost oziroma 8-odstotni pavšal. Odkupne cene so uradno objavili včeraj, čeprav je datum na pogojih naveden 4. september.

Zanimive so tudi odkupne cene neposušene koruze glede na vsebnost vlage, za prodajo katere bi se kmetje odločili marca prihodnje leto.

Več v prihodnji številki Kmečkega glasa.

 

Napoveduje se zelo dobra letina koruze

Geza Grabar
11.09.2018 22:00 (Sep 11, 2018)

Tudi na današnjem strokovnem dnevu koruze, ki so ga KZGS-Zavod Murska Sobota, Kmetijski inštitut Slovenije, Biotehniška šola Rakičan, Skupina Panvita in drugi pripravili na rakičanski biotehniški šoli, je potrdil trenutno več kot optimistična pričakovanja glede letošnje letine koruze.

Po nekaterih ocenah je bila ta zaradi razmočenih tal letos posejana nekoliko pozneje kot običajno, a še vedno dovolj zgodaj, da je v mokrem in toplem maju doživela zelo hiter mladostni razvoj, ki se je zaradi dežja in toplih dni nadaljeval tudi junija, vse do sredine julija.

Branko Virag, direktor Panvitine družbe Kmetijstvo, ki je predstavil letos res odlične rastne pogoje te poljščine, je dejal, da so zgodnji hibridi tudi na srednje-težkih tleh  fiziološki že zreli, zrnje je zdravo in oklaski so zaradi dobre oplodnje polni zrnja, zato ni kaj odlašati z žetvijo.

 

Več v Kmečkem glasu.

Žetev koruze se je začela zelo optimistično

Geza Grabar
10.09.2018 13:24 (Sep 10, 2018)

Letos smo priča rekordno zgodnji žetvi koruze, saj se je ta začela že v začetku minulega tedna.  Prvi hektarski pridelki na lahkih prodnatih tleh  so zelo spodbudni in nakazujejo celo na eno najboljših letin doslej.

Podobno naj bi bilo tudi z odkupno ceno, ki je pri edinem odkupovalcu, ki jo je že uradno objavil – Agrocornu iz Turnišča v Prekmurju. Ta za zrnje ob 25 % vlažnosti po toni ponuja 110 €/t. Ker so trenutne vrednosti vlage zelo nizke (od 17 do 21 %), to po besedah večinskega lastnika tega družinskega podjetja Edija Špilaka ob 20-odstotni vlažnosti zrnja pomeni ceno 117,70 €/t.

Več v sredini številki Kmečkega glasa.

Sinic in Pate ml. najboljša orača v državi

Geza Grabar
09.09.2018 08:39 (Sep 09, 2018)

V Radvanju pri Mariboru je v petek in včeraj potekalo  že  62. tekmovanje oračev Slovenije. Sočasno z njim pa tudi 24. državno tekmovanje v oranju dijakov slovenskih biotehniških šol.  

Med 13 orači s plugi krajniki je po pričakovanju z veliko prednostjo, kar 15 točk po lanskem premoru zmago slavil 25-letni Matej Sinic iz Puževcev v Prekmurju, kateremu je to že 4. državni naslov. Na drugo mesto se je uvrstil Jure Filak (Bela krajina) in na tretje Jože Zver (Prekmurje). Oračev z obračalnimi plugi pa je bilo 10. S petimi točkami naskoka je v svojem prvem nastopu presenetljivo zmagal Uroš Pate iz Dolenjega Kamenja pri Novem mestu (Dolenjska), sin kar 12-kratnega državnega prvaka Igorja Pateta, ki tokrat ni oral. Drugi je bil Matej Kostevc (Posavje) in tretji Miha Filak (Bela krajina).

Več v reportaži v sredini številki Kmečkega glasa.

Nove pridobitve za še večjo prepoznavnost LUŠT-a

Geza Grabar
07.09.2018 21:46 (Sep 07, 2018)

Danes so na sedežu družbe Paradajz v Renkovcih, ki je znano po pridelavi paradižnika pod blagovno znamko LUŠT, tudi formalno odprli novi pridobitvi – steklenjak za gojenje posebnih sort paradižnika in demonstracijski center LUŠTna domačija. Med prisotnimi gosti je bil tudi predsednik Državnega zbora RS mag. Dejan Židan.

Skupna vrednost investicije znaša 3,5 milijona evrov in pomeni 25 novih zaposlitev.

 

Več v Kmečkem glasu.

Jutri in v soboto orači za državne naslove

Geza Grabar
06.09.2018 18:49 (Sep 06, 2018)

Prihodnja dva dneva,  torej v petek in soboto bo v Radvanju pri Mariboru (v neposredni bližini trgovskega centra Qlandia) v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije, Biotehniške šole Maribor, KGZS-Zavod Maribor in družbe PP Agro ter pod pokroviteljstvom kmetijskega ministrstva, potekalo letos že  62. tekmovanje oračev Slovenije. Sočasno z njim pa tudi 24. državno tekmovanje v tej temeljni zemljiški operaciji dijakov slovenskih biotehniških šol. Prvi dan (oranje na strnišču) se bo tekmovalni del programa začel ob 13.30, drugi (oranje na ledini) pa ob 10. uri. Oba dneva bo na prizorišču tudi bogat spremljevalni program z razstavo kmetijske mehanizacije za alternativno obdelavo tal, ponudbo lokalnih kmetij, vodenim ogledom strniščnih krmnih dosevkov. Prvi dan, v petek, bo ob 11.30 na bližnji OŠ Ludvika Pliberška okrogla miza na temo Upravljanje s tveganji v kmetijstvu zoper škode po spomladanski pozebi in neurij s točo. Tedaj se bo ob 14. uri v organizaciji Zveze kmetic Slovenije

V Kupšincih pri Murski Soboti še dostojnejše slovo od pokojnikov

Geza Grabar
04.09.2018 21:21 (Sep 04, 2018)

Prizidek k obstoječi poslovilni vežici je s temeljito ureditvijo pročelja in strehe dobil enotni videz. Vrednost del z obnovo in opremo notranjosti je več kot 55 tisoč evrov.

Prvotna mrliška vežica, ki je bila namenu predana pred dobrimi 25 leti, je bila premajhna in potrebna prenove. S širitvijo obstoječe so na pokopališču v Kupšincih dobili sodoben objekt,   v bližnji in daljni okolici le malo takih.

Več v rubriki Iz naših krajev.

Foto: Melita Marič

 

SP v oranju v Nemčiji: Pate 6., Filak13.

Geza Grabar
03.09.2018 21:42 (Sep 03, 2018)

Na 65. Svetovnem tekmovanju v oranju, ki je v soboto in včeraj potekalo v nemškem kraju Hofgut Einsiedel pri Stuttgartu,  je na strnišču in ledini skupaj oralo 53 oračev iz 28 držav. V obeh konkurencah – plugi krajniki in obračalni plugi, je svoja predstavnika imela tudi Slovenija. Pravico nastopa sta namreč imela lanska državna prvaka, 40-letni Igor Pate iz Dolenjega Kamenja pri Novem mestu  in 60-letni Anton Filak iz Gribelj pri Črnomlju.

Več v prihodnji številki Kmečkega glasa.

Z novim poslovnim modelom končno do poenotenja in lepših časov v prašičereji?

Geza Grabar
02.09.2018 23:39 (Sep 02, 2018)

Na okrogli mizi, ki jo je na sejmu AGRA pripravila KGZS v sodelovanju s Slovensko zvezo prašičerejcev, je David Skornšek, direktor Farm Ihan, ki je s 50 tisoč prašičjimi pitanci iz svojih rej oziroma 80 tisoč lastnimi tekači največji prašičerejec v državi, predstavil stanje v tej panogi v državi in s podpisom Dogovora o sodelovanju v prašičereji med KGZS, ZZS in Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij panogi napovedal lepše čase.

Več v Kmečkem glasu.

Precizno kmetijstvo - utopija ali realnost slovenskega kmetijstva

Geza Grabar
27.08.2018 22:42 (Aug 27, 2018)

Zveza slovenske podeželske mladine (Zveza), mariborska Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede oziroma znotraj nje delujoča Katedra za biosistemsko inženirstvo in Socialna akademija, so bili včeraj na kmetijsko-živilskem sejmu AGRA organizatorji posveta na temo digitalizacije v kmetijstvu.

Ključno sporočilo s strani strokovne in laične javnosti dobro obiskanega dogodka je bilo, da le-to z uporabo sodobnih tehnologij pri vseh operacijah v obdelavi tal, še najbolj pa pri setvi, dognojevanju in nanosu fitofarmacevtskih sredstev v smislu racionalizacije stroškov vsekakor pomeni enega od ključnih elementov za večjo konkurenčnost kmetij pri pridelavi hrane. Zato bo uvedba le-te slej ko prej, kljub temu, da ji nekateri pravijo nujno zlo, tudi na naših kmetijah potrebna.

Več v časopisu Kmečki glas.

V vlečenju vrvi že četrtič zapored Veterani Zgornja Gorenjska

Geza Grabar
26.08.2018 23:39 (Aug 26, 2018)

Na sejemski maneži so že po tradici drugo da kmetijskega sejma AGRA, torej danes, na svoj račun prišli številni obiskovalci, ki so lahko v vlečenju vrvi občudovali najmočnejše slovenske fante. Na vsaki strani je bilo po šest tekmovalcev, ki so se lahko med tekmovanjem menjavali.

Po pričakovanju so zmagali Gorenjci, druga je bila nova ekipa Buče iz kraja Škofije pri Kozjem,  Prekmurski štrki iz Krašč na Goričkem in četrti Šentjurski korenjaki iz Šentjurja pri Celju.

Več v reportaži v sredini številki Kmečkega glasa.

56. Kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni odprt

Geza Grabar
25.08.2018 20:50 (Aug 25, 2018)

S slavnostnim odprtjem na sejemski maneži je danes dopoldan na Pomurskem sejmišču vrata odprl največji sejem s področja kmetijstva in živilstva, mednarodna AGRA.

Do četrtka, 30. avgusta se bo obiskovalcem za 71.300 m2 obiskovalcem predstavilo 1.840 razstavljavcev iz 32 držav.

Letošnji sejem, na katerem organizatorji pričakujejo 120 tisoč obiskovalcev, se predstavlja pod sloganom Sejem nove generacije, izpostavlja pa predvsem mlade v agroživilstvu, generacijsko prenovo v smislu nosilcev kmetij, inovativnost, znanje in povezovanje.

Sejem je odprl predsednik Zveze slovenske podeželske mladine Rok Damijan, ki je v svojem nagovoru med drugim v opozoril, da smo tudi v naši državi v času priprave nove skupne kmetijske politike. »Se je zavedamo? Kaj prinaša, kaj odnaša,?« se je vprašal. Med številnimi govorniki na odprtju je bil tudi v četrtek novoizvoljeni predsednik Državnega zbora RS in do imenovanja nove vlade še vedno kmetijski minister mag. Dejan Židan, predsednik Zadružne zveze Slove

Oglasi

5773.) lepotica roža in druge tirške pravljice

Kategorija: Humanistika

Cena: 33.99 €

2330.) po poteh revolucije - pavel baloh

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7185.) vrtnarjenje pod folijo in steklom - viktor bajec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

156.) spolne radosti - sproščeno uživanje ljubezni - dr. alex comfort

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 15 €

razmišljate o menjavi vaše strehe, pa ne veste, katero pločevinasto kritino izbrati? pokličite podjetje ahi roofing, kjer vam bodo z veseljem svetovali, povedali pa vam bodo tudi kakšen je za pločevinaste kritine cenik.  

Kategorija: Gradbeni material

Cena: Pokličite za ceno

potrebujete kombi prevoz do bližnjega letališča, ker se odpravljate na daljše potovanje in ne želite pustiti avta na letališču? potem kontaktirajte podjetje ab rent, ki ima v ponudbi številne kombije ter tudi druga vozila, ki jih lahko najamete.  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

iščete zadetke za previjalne torbe po internetu? preverite ponudbo v spletni trgovini hajdi.si, kjer boste zagotovo našli tako torbo, ki vam bo všeč in bo hkrati ustrezala vsem vašim zahtevam.  

Kategorija: Nahrbtniki, torbe in kenguruji

Cena: Pokličite za ceno

dobrodošli na spletnem mestu allbitcoingambling.com, ki je vir informacij o zaupanja vrednih spletnih mestih za igre na srečo z bitko. vam je všeč spletno igranje na srečo in želite igrati svojo najljubšo igralnico (blackjack, ruleto, igre, video poker, igralne avtomate) na zanesljivi spletni strani iger na srečo, samo ponujate velike prednosti za prijavo, vendar boste prav tako zagotovili, da boste prejeli svoje dobitke? iščete iskren in zanesljiv bitkoin casino? allbitcoingambling.com je najbolj zanesljiv vir za bitcoin igre na srečo in bitcoin online casinos na svetu.online iger na srečo lahko dajte bogastvo v žep vsak dan in vam pomagajo pristati na življenjski slog, ki ga želite roke navzdol, vendar resnica pri vzpostavitvi tipičnega računa na spletu lahko res zaslužiti zapletene.to je razlog, zakaj bitcoin igre na srečo, ki krepijo igralce z novim načinom igranja na spletu z bitcoin . vsakdo lahko nastavi ali uporabi svoj račun za spletne igre na srečo v bitki in začne igrati brez težav. allbitcoingambling.com spremlja in potrjuje zanesljivost in pravičnost vsake bitkeinske spletne strani na srečo, vključno s pravimi pregledi igralcev in ocenami.

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: Pokličite za ceno

če ste v iskanju, kjer na spletu igrajte online roulette za pravi denar iz udobja svojega doma, potem ste prišli na pravo mesto. na ruletonline.net portalu boste našli takšne informacije, ocene najboljših online casino za igranje roulette in ekskluzivnih bonusnih ponudb. zdaj lahko doživite casino atmosfero iz doma.zabavajte se na strojih, saj od sedaj lahko igrate proti ljudem v najboljših online casinojih live-livie casino na internetu in lahko poskusite v živo blek jak, live roulette kot tudi živo baccarat. želite doživeti pravi casino atmosfero brez da bi morali oblačiti obleko in dajati napitke? onda je to pravo mesto za vas! najboljša stvar pri igranju v živo blek džek ali užitek roulette v živo kazinu, ne samo, da lahko osvojite milijonske poteze v evrih, ampak lahko uživate v pravi užitek v casino, z udobjem vašega doma, v online casino live tables v vaši dnevni sobi , skupa sa šarmantnim dilericama s kojim možete komunicirati !. rulet je zelo priljubljena igra. vendar pa je treba malo bolje obveščati, preden začnete igrati. glede na svojo veliko popularnost, lahko rulete igrate v vsakem casinu, lahko pa tudi preizkusite svojo srečo tudi preko spletne rulete. mnogo online casino nude zelo dobre bonuse, ponudbe in igre, zato je zelo pomembno, da ugotovite, kje je ruleta 

Kategorija: Športi z žogo

Cena: 111 €

na portalu internet-kladionice.com lahko najdete promocijske ponudbe in bonusne kode za različne online kladionice, online casino in online poker sobe. naš tim redno spremlja in posodablja informacije o bonusnih ponudbah za vsako spletno kladionico.v zdaj eni od najboljših bonusov ima bet365 stavnice in bet-at-home stavnice. na portalu lahko preberete korake, ki jih je treba narediti, da bi pridobili določen bonus ali dosegli pravo na neka promocijska ponudba. online kladionice hitro spreminjajo bonuse in uvajajo nove promocije, tako da ne moremo 100% podati za točnost, trenutni veljavnost in opisane promocije na tem portalu. priporočamo, da razen na naši strani, preberete več o promocijah in bonusih neposredno na uradni strani vsake spletne založbe, za katero ste zainteresirani.

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: 111 €

nočne omarice so prisotne že pri skoraj vsaki postelji. podjetje pani ima v svoji ponudbi najrazličnejše modele nočnih omaric. njihova prednost so kvalitetna izdelava in edinstven dizajn.

Kategorija: Spanje

Cena: Pokličite za ceno

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 750000 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj