Geza Grabar

Dopisništvo za severovzhodno Slovenijo

Prijatelji (12)
Vlasta Kunej
Dragica Heric
Kristijan Hrastar
Franc Fortuna
Marinka Marinčič Jevnikar
Kmečki Glas
Alenka Naglič
Ziliute88edita Edita
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Velikonočni sejem v Moravskih Toplicah
Pirhi za najmlajše
Novi predsednik KZ Ptuj je Marjan Kramberger
Dan KZG Murska Sobota
Slast domačih dobrot z Dravskega polja
Pozeba spet pobira svoj davek!
Veličastna 20. razstava pirhov v Dobrovniku
Najboljše skupinske zbiralnice mleka na Ptujskem
V Kidričevem sejem nove in rabljene kmetijske mehanizacije
Na jubilejnem 45. kvizu Mladi in kmetijstvo že 5. zmaga za DPM Sv. Jurij ob Ščavnici
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
April 2017
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Na jubilejnem 45. kvizu Mladi in kmetijstvo že 5. zmaga za DPM Sv. Jurij ob Ščavnici

Geza Grabar
22.04.2017 21:44 (pred 18 urami)

Domačini – Društvo podeželske mladine (DPM)  iz Sv. Jurija ob Ščavnici ob KGZS, njenem  murskosoboškem Zavodu in Zvezo slovenske podeželske mladine Slovenije, za lansko zmago niso bili le odlični gostitelji, pač pa tudi tekmovalci. Njihova 2. ekipa, ki so jo sestavljali Žan Gregorec, Rok Lančič in Tomaž Vrzel je namreč presenetljivo, a zasluženo za svoje društvo med 10 ekipami spet osvojila naslov najboljšega  v državi. Od 10 regij, od koder prihaja 45 društev podeželske mladine, niso prišli edino Belokranjci, domačini pa so imeli po znanih pravilih pravico nastopiti ob letošnjih regijskih zmagovalcih tudi z ekipo lanskih zmagovalcev.

Na drugo mesto so se uvrstili Tomaž Vidic, Silva Opara in Gašper Žagar, ki so nastopili za DPM Mirna Peč, tretji pa so bili Barbara Veber, Sara Vastl in Luka Kordež iz DPM Mežiške doline. Ker nepisana pravila velevajo, da gostitelji v primeru svoje zmage organizacijo prihodnje leto prepustijo drugo uvrščeni ekipi, bo 46. kviz prihodnje leto v Mirni Peči

Pozeba spet pobira svoj davek!

Geza Grabar
21.04.2017 21:09 (pred 2 dnevi)

Samo največji pesimisti so verjeli, da se lahko ponovi katastrofalna lanska spomladanska pozeba, ki je po snegu konec aprila lani v kmetijstvu povzročila za nekaj milijonov evrov škode. Po dveh, treh hladnih severnih vetrovnih dnevih, ki je ozračje dodobra ohladil in se ob jasni noči umiril, se je ponovilo najhujše. 

V minuli noči je po prvih ocenah državo povzročila še hujša ledena ujma kot lani. To velja tudi za območje severovzhodne Slovenije, kjer so močno prizadeti zlasti trajni nasadi – vinska trta in sadno drevje, zlasti koščičarji. To velja zlasti za nižjeležeče predele, kjer so se temperature ponekod spustile tudi do -5 oC. Kot so nam povedali Simona Hauptman in Peter Pribožič, na mariborskem oz. ptujskem kmetijsko-gozdarskem zavodu vodji kmetijske svetovalne službe ter Franc Režonja, direktor KGZ Murska Sobota, je o obsegu škode, še bolj pa o višini, še nemogoče govoriti, saj še niti vseh podatkov, kje vse je bila pozeba uničujoča zaradi obsežnosti terenov, kjer delujejo, n

Novi predsednik KZ Ptuj je Marjan Kramberger

Geza Grabar
20.04.2017 17:11 (pred 3 dnevi)

Na današnjem volilnem občnem zboru Kmetijske zadruge (KZ) Ptuj, ki velja tako po teritorialnem obsegu kakor tudi skupnih prihodkih za eno največjih zadrug v Sloveniji, zato je – kot se je izrazil predsednik Zadružne zveze Slovenije (ZZS) Peter Vrisk, »… za celotni slovenski zadružni prostor kot svetilnik«, po 20 letih oziroma petih zaporednih mandatih z mesta predsednika poslovil Marjan Hergan. Zamenjal ga je 52-letni Marjan Kramberger iz kraja Ciglence pri Sp. Dupleku. Kramberger je bil nekoč že predsednik KZ Korena, ki jo je leta 2004 pripojila prav ptujska zadruga. Novi predsednik kmetuje za 70-hektarski družinski kmetiji, kjer se s 60 kravami molznicami ukvarjajo s prirejo mleka, vse govedi v hlevu pa imajo 220.

Današnji občni zbor, na katerem so izvolili tudi nove člane upravnega in nadzornega odbora, je bil pomemben po še nečem: udeležil se ga je tudi direktor Mlekarske zadruge Ptuj Janko Petrovič, ki je vodenje specializirane mlekarske zadruge prevzel z letošnjim letom. Leta 19

Slast domačih dobrot z Dravskega polja

Geza Grabar
19.04.2017 22:44 (pred 4 dnevi)

Turistično društvo Kidričevo je v sodelovanju s tamkajšnjo občino in domačini letos že 16. po vrsti v Lovrencu na Dravskem polju pripravilo že 16. ocenjevanje in razstavo kmečkih dobrot. Tudi letos je posebna žirija podeželske dobrote ocenila v štirih kategorijah: »brajdovščine« (vina vinske trte samorodnice), mesni izdelki, bučno olje ter pekarski in krušni izdelki. Skupaj je bilo ocenjenih 46 izdelkov, ki so bili na posebni prireditvi v dvorani lovrenškega kulturnega doma tudi razstavljeni, tam pa so podelili tudi zaslužena priznanja in nagrade.

Več v eni od prihodnji številk Kmečkega glasa.

Dan KZG Murska Sobota

Geza Grabar
18.04.2017 21:59 (pred 5 dnevi)

Po nekaj letih premora je KGZS-Zavod Murska Sobota danes ponovno odprl vrata z ogledom dejavnosti te najpomembnejše razvoje in strokovne inštitucije s področja kmetijstva v Pomurju. Na prireditvenem prostoru pod šotorom na dvorišču so se v sliki in besedi predstavili oddelki zavoda – za kmetijsko svetovanje; za živinorejo, selekcijsko službo z osemenjevalnima centroma ter za laboratorij in raziskave.

Obenem so zaznamovali 90 let načrtnega selekcijskega dela v pokrajini ob Muri (leta 1927 je bilo v Nedelici pri Turnišču ustanovljeno prvo rejsko društvo), in ob tej priložnosti štirim posameznikom podelili priznanja za delo v selekciji. Iz rok kmetijskega ministra mag. Dejana Židana, direktorja KGZS Cvetka Zupančiča in direktorja soboškega zavoda Franca Režonje so jih dobili nekdanji direktor zavoda dr. Alojz Slavič za delo pri razvoju pomurske zasebne prašičereje, na zavodu nekdanji vodja oddelka za živinorejo Franc Šonaja za ohranjanje in napredek lisaste pasme v Pomurju in v Sloveniji,

Najboljše skupinske zbiralnice mleka na Ptujskem

Geza Grabar
17.04.2017 22:32 (pred 6 dnevi)

Kot veleva dolgoletna praksa, je Mlekarska zadruge (MZ) Ptuj tudi za leto 2016 podelila posebna priznanja in nagrade za najbolj urejene skupinske zbiralnice mleka, kjer zadruga odkupuje mleko.

Za zbiratelje mleka v teh zbiralnicah, ki so imeli najboljše rezultate v kakovosti mleka (red in čistoča) so nagradili Marijo Geč iz zbiralnice Senik pri Svetem Tomažu v Slovenskih goricah, Vlada Šalamuna iz zbiralnice Lešje pri Majšperku in Štefana Vebra, zbiralnica Trnovska vas. Posebno nagrado za najdaljši staž pri zbiranju mleka, ki je obenem tudi najstarejša aktivna zbiralka v zadrugi, pa je dobila – 87-letna Antonija Bakan, ki že 53 let mleko zbira v Gradišču pri Tišini v Prekmurju.  

 

                                                                                                                       

Pirhi za najmlajše

Geza Grabar
16.04.2017 13:43 (Apr 16, 2017)

Danes je velika noč, eden največjih krščanskih praznikov. Povsod po cerkvah so bila danes dopoldan  velikonočni verski obredi, ki bodo tudi jutri, na velikonočni ponedeljek. Tako v katoliških, evangeličanskih, pravoslavnih, kakor tudi drugih cerkvah, kjer za razliko ob božiča in novega leta ta praznik vsi obhajajo na skupni datum.Tudi v 14 cerkvah evangeličanskih cerkvenih občin Augsburške veroizpovedi na Slovenskem je bilo podobno. Kot marsikje drugod, so na koncu verskih obredov tudi v cerkvi Dobrega pastirja Jezusa v Moravskih Toplicah poskrbeli za najmlajše. V znak njihove pozornosti, da so prišli v cerkev, so starejši tik ob koncu bogoslužja ali božje službe, kakor pravijo evangeličani cerkvenemu verskemu obredu,   namreč okrog cerkve mladim vernikom v ličnih košarah nastavili »remenke« ali pirhe, da so jih ti lahko brez težav našli, pobrali in odnesli domov.

Velikonočni sejem v Moravskih Toplicah

Geza Grabar
15.04.2017 19:16 (Apr 15, 2017)

Med tradicionalne prireditve tudi ob letošnjem »vüzmu«, kakor je narečno ime za praznik velika noč, sodi v organizaciji tamkajšnjega turistično informativnega centra (TIC) tudi Velikonočni sejem. Ta je dal tudi letošnjemu prazničnemu utripu poseben pečat.

Pred osrednjo živilsko trgovino v kraju, v njenem samem središču, je potekal dva dni, na veliki petek v popoldanskih urah in danes, na veliko soboto dopoldan. Na njem so se na ličnih in enotnih stojnicah tudi letos predstavili ponudniki domače in umetnostne obrti iz občine in okolice, kakor tudi ponudniki kmečkih dobrot, kot so žganja, bučno olje, drobno suho pecivo… V dveh dneh smo jih našteli več kot deset različnih.

Edinstven pa je bil pogled tudi na ogromno velikonočno dekoracijo, ki so jo postavile spretni prsti turističnih informatork TIC-a pod vodstom Jožice Tkalec, ki smo jo na naših straneh v času zadnjih adventnih praznikov že predstavili. Osrednje figure dekoracije so bili zajček z rdečim predpasnikom z belimi pikami i

V Kidričevem sejem nove in rabljene kmetijske mehanizacije

Geza Grabar
14.04.2017 19:59 (Apr 14, 2017)

Danes je na sedežu njihove poslovne enote v Kidričevem (ob železniški postaji) Kmetijstvo Polanec iz kraja Pleterje pri Lovrencu na Dravskem polju vrata odprlo že na njihovem 11. hišnem sejmu. Vedno poteka ob velikonočnih praznikih: v petek, soboto in ponedeljek.

Tudi letos je na ogled več kot sto različnih traktorskih priključkov in traktorjev. Družinsko podjetje, ki letos stopa že v 27. leto svojega delovanja, se ukvarja tako s prodajo nove, kakor tudi rabljene kmetijske mehanizacije in oboje si je bilo mogoče na dobro obiskanem sejmu tudi ogledati. Med drugim so tudi pooblaščeni prodajalec traktorjev znamk Deutz Fahr in Zetor. Uvodoma pa je potekalo strokovno predavanje na temo traktorjev in njihovih priključkov v cestnem prometu.  

Več v reportaži na strani Kmetijska mehanizacija v 17. številki Kmečkega glasa.

Trije največji oddali več kot 2,7 milijona litrov mleka

Geza Grabar
13.04.2017 15:53 (Apr 13, 2017)

Na marčni letni skupščini Mlekarske zadruge (MZ) Ptuj, ki je lani odkupila nekaj manj kot 62 milijonov litrov mleka, kar pomeni skoraj tretjino več kot leta pred tem, so za absolutno največjo količino oddanega mleka tudi letos podelili posebna priznanja in nagrade. Prejeli so jih kmetije Jožefa Šmigoca iz Repišč v Halozah, ki je lani zadrugi prodala 1,117.499 litrov surovega mleka. Šmigoc že vrsto let velja za največja kmeta v SV Sloveniji, usmerjenega v prirejo mleka in se uvršča tudi med največje v državi. Po količini mu sledita Aleksandra Kovačič iz Hoč (867.582 litrov)  in Janko Serdinšek iz Župečje vasi (757.074 litrov). Ker zadruga odkupuje mleko tudi drugod, so izpostavili tudi kmete iz ostalih regij. S koroške regije je v MZ Ptuj lani največ oddala kmetija Janija Brezovnika iz Radlej ob Dravi (533.990 litrov), s področja Pomurja pa kmetija Aleksandra Smodiša iz Kuštanovcev  (253.454 litrov).

 

 

Na vrsti sta sejma Lov in Naturo

Geza Grabar
12.04.2017 17:14 (Apr 12, 2017)

Potem, ko je v soboto na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni svoja vrata zaprl 2. Mednarodni sejem sodobne medicine (MEDICAL), družba Pomurski sejem čez dober teden pripravlja nova dva sejma s tujo udeležbo razstavljavcev: jubilejni, 10. mednarodni sejem lovstva in ribištva (Lov) ter 4.  sejem aktivnosti in oddiha v narav (NATURO).

Na 9 tisoč kvadratnih metrov naj bi se skupaj predstavilo 285 razstavljavcev iz 13 držav. Oba sejma naj bi obiskovalcem ponudila zamisli in informacije za oddih in gibanje v neokrnjeni naravi, za pohodniške, tekaške, planinske in kolesarske potepe, za različne vadbe telesa in duha. Na svoj način pa bodo prišli tudi lovci kot varuhi in skrbniki živali v naravi.

 

Skupinsko zavarovanje vitomarških sadjarjev

Geza Grabar
11.04.2017 14:18 (Apr 11, 2017)

Člani oziroma sadjarji v Vinogradniško-sadjarskem društvu (VSD) Vitomarci, ki med drugim vključuje tudi nekaj deset članov s področja sadjarstva, so se odločili za skupno zavarovanje sadovnjakov. Za to se je pod ugodnejšimi pogoji, kot če si se odločili za posamična zavarovanja, od 16 v društvo vključenih sadjarskih kmetij odločilo kar 10. Ti skupaj obdelujejo 103 hektarjev sadovnjakov, kar je 80 % vseh tovrstnih trajnih nasadov v okviru društva. Posebnost vitomarških sadovnjakov z območja njihove občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah je, da jih skoraj polovica leži v nižjih, sicer sončnih legah severnih gričevnatih obronkov Pesniške doline.

Več v Kmečkem glasu.

Setev koruze se je že začela

Geza Grabar
10.04.2017 11:52 (Apr 10, 2017)

 V Panviti so z njo na lahkih tleh začeli že sredi prejšnjega tedna, to je 5. aprila. Zelo zgodnje setve se poslužujejo že nekaj let. Če je bila zimska brazda dovolj dolgo zaprta, je v tleh kljub vsemu tudi v Prekmurju okrog 10 litrom na kvadrat padavin v marcu, pa tudi aprila je bilo doslej tam le 3,3 litra dežja (skupaj doslej letos le 79,2 litra), ob ne preveč toplih tleh še nekaj vlage za vznik. Tudi številni kmetje sledijo tej dobri izkušnji Panvite neobičajno zgodnje setve te okopanine, saj se je v preteklosti koruza sejala šele po 20. aprilu oziroma glavnina okrog prvomajskih praznikov. 

Več v Kmečkem glasu.

Čudovite razstave na cvetno nedeljo

Geza Grabar
09.04.2017 21:38 (Apr 09, 2017)

V množini velikonočni razstav ročnih del in dobrot smo obiskali dve. Obe so pripravile članice društev podeželskih žena oziroma kmetic. Pri Sv. Juriju ob Ščavnici je v večnamenskem prostoru ob župnišču včeraj in danes potekala že jubilejna, 25. razstava. Ta je bila v kulinaričnem delu ob tradicionalnih velikonočnih dobrotah tematsko namenjena jedem iz žitaric in kaš, zlasti iz ajde, prosa, ješprena in pire. Med več kot 300 izdelki ročnih del pa so bili izloženi namizni in okrasni prti, izdelani  v različnih tehnikah, ter kvačkani izdelki z velikonočnimi motivi.

Društvo kmetic Križevci-Veržej pa je v sejni sobi občine Križevci pri Ljutomeru predstavilo izdelke, nastali v okviru študijskega krožka, ki ga je med članicami društva vodila Ljudska univerza Murska Sobota. Poudarek je bil na izdelavi torbic in cekarjev za vse priložnosti, narejenih iz preje, volne, blaga in nekatere odpadne embalažne. 16 članic, ki so od januarja do aprila obiskovale krožek, je v tehniki »pik-point« (vlečenju

Nova pridobitev KZ Radgona v Apačah

Geza Grabar
08.04.2017 23:05 (Apr 08, 2017)

Leta 2009. v Apačah zgrajeni  sodobni Oskrbni center Kmetijske zadruge (KZ) Radgona je z današnjim odprtjem franšizne trgovine TUŠ dobil novo vsebino. Na 200 kvadratnih metrih so namreč odprli živilsko trgovino, kjer je med več kot tri tisoč različnimi artikli tudi veliko blaga lokalnih ponudnikov.

Direktor KZ Radgona Danilo Rihtarič je z novo vsebino enega od 14 njihovih oskrbnih centrov na širšem območju Gornje Radgone in v Prekmurju, kjer je zadruga tudi prisotna, zelo zadovoljen, prepričan, da tudi s tem na robu občinskega središča Apač nastaja nova poslovna cona. V bližini imajo namreč sedež tudi nekatere storitvene službe. Kot zanimivost naj poudarimo, da si skupni prostor z živilsko prodajalo delita tudi obstoječa trgovina s kmetijskim repromaterialom, oba imata skupni vhod in enak delovni čas: od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro, v soboto pa med 7. in 13. uro. Številnim domačinom in drugim gostom, ki so prišli na odprtje te za Apače in okolico nove pomembne pridobitve, so

Še en pomemben dan v več kot stoletni zgodovini Pušče

Geza Grabar
07.04.2017 14:59 (Apr 07, 2017)

V okviru praznovanja 8. aprila, svetovnega dneva Romov, je bilo včeraj pestro dogajanje tudi ob vstopu v to romsko naselje pri Murski Soboti. Tam so ob praznovanju stoletnice tega zgledno  urejenega naselja septembra 2009 zasadili prvih deset dreves hrasta in javorja – za vsako desetletje eno. Te so potem različni gostje priložnostno sadili tudi kasneje, tako, da je danes to že pravi in skrbno negovani spominski park. Drevored sožitja pa je bil zasajen kot simbol solidarnosti z dolenjskimi Romi v času, ko so v šolah želeli vzpostaviti ločene romske oddelke. Oboje so simbolično odprli na tokratni prireditvi, enako so predstavili tudi simbola Pušče – hrastov in javorjev list v sončevem objemu kot trdoživi drevesi, ki se pojavljata v prvih zapisih naselja, ter z zgodovino Pušče prav tako povezano punčko Ano.

Več v rubriki Iz naših krajev.

Setev sladkorne pese se končuje

Geza Grabar
06.04.2017 21:28 (Apr 06, 2017)

Ker bodo z letošnjim 1. oktobrom odpravljene kvote za sladkor EU in imajo s tem možnost setve sladkorne pese tudi države, kjer so z zaprtjem njihovih sladkornih tovarn ugasnile tudi njihove nacionalne kvote – to se je leta 2007 zgodilo tudi Sloveniji, so se za »kraljico polj«, kakor zaradi velike dohodkovnosti pravimo sladkorni pese, so se zanjo dločili tudi v  Sloveniji.

Resda ne za njeno predelavo v sladkor v Sloveniji, saj je bila tovarne sladkorja v Ormožu v skladu z reformo trga s sladkorjem EU razgrajena, pač pa za pogodbenega partnerja, tovarno Viro iz Virovitice na Hrvaškem. Ustrezne inštitucije, ki povezujejo kmete, željne, da se po 11 letih ponovno vrne v naš kolobar, so s Hrvati za začetek sklenili pogodbo za njeno setev na 100 hektarjih. Pogodbene površine ne bodo dosežene, saj se je po zadnjih informacijah za setev sladkorne pese v SV Sloveniji (od Zlatoličja na Dravskem polju do Prekmurja) odločilo 35 kmetov in ena delniška družba (SAT Ormož) v skupni površini 74,8 hekta

Jutri odpira vrata 2. mednarodni sejem sodobne medicine

Geza Grabar
05.04.2017 15:42 (Apr 05, 2017)

Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni je vse nared za pričetek sejma sodobne medicine (MEDICAL), ki bo svoja vrata odprl jutri, v četrtek, 6. in bo trajal do sobote, 8. aprila.

 

 

Do prenove kmetijske zemljiške politike je še dolga, zelo dolga pot

Geza Grabar
04.04.2017 22:13 (Apr 04, 2017)

Po razpravi sodeč na današnji drugi javni predstavitvi Strokovnih podlag za prenovo ureditve kmetijske zemljiške politike (prva je bila na Ptuju), katerih naročnik prek javnega razpisa je bilo kmetijsko ministrstvo, in je potekala v dvorani Biotehniške šole Rakičan, vse snovalce novih izhodišč, zlasti pa zainteresirano javnost,  čaka še veliko dela.

Med tremi podanimi predlogi oziroma modeli za prenovo kmetijske zemljiške politike, s katero naj bi v državo dosegli preglednejšo in učinkovitejšo zaščito ter upravljanje s kmetijskimi zemljišči, so se med predstavniki kmetijskih gospodarstev (KMG) oz. družinskimi kmetijami na eni ter kmetijskimi gospodarskimi družbami kot pravnimi osebami na drugi strani, lomila kopja, kateri od treh predlogov za modifikacijo zemljiške politike je primernejši. Prvi so kajpak zagovarjali I. model, ki daje pri  razvoju, torej tudi zakupu državne kmetijske zemlje prednost družinskim kmetijam, kmetijske gospodarske družbe pa so za II. model, ki ne glede na p

Za čisto (pitno) vodo

Geza Grabar
03.04.2017 21:55 (Apr 03, 2017)

Ekološko trajnostno kmetijstvo v skladu s sodobnim gospodarjenjem z vodami je naslov 2-letnega mednarodnega projekta Interreg Slovenija-Avstrija, podprtim s sredstvi EU oz. Evropskega sklada za regionalni razvoj. Danes je bila na KGZ Murska Sobota, ki je v okviru KGZS eden od štirih projektnih partnerjev iz Slovenije (ter dveh iz Avstrije), prva od petih delavnic.

Več v prilogi Kmečkega glasa o ekološkem kmetijstvu.

Oglasi

7507.) sobne rastline

Kategorija: Dom in vrt

Cena: 14.99 €

7462.) lectovo srce

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

7011.) kostanjevica na krki in okoliške vasi

Kategorija: Humanistika

Cena: 9.99 €

6812.) kako uspešneje reševati probleme

Kategorija: Leposlovje

Cena: 19.99 €

ste si privoščili nov iphone 7? odlično. sedaj bi bilo škoda, da bi se mu kaj pripetilo... se strinjate? zaščitite svoj iphone 7 v elegantni etui katerega lahko najdete na smartslam.si

Kategorija: Oprema in dodatki

Cena: 10 €

privoščite vašemu hišnemu ljubljenčku novo ležišče in zbudil se bo, kot prerojen in poln energije. na voljo je več modelov ležišč. izberite ležišče za psa, ki vam najbolj ustreza.

Kategorija: Oprema za pse

Cena: 19 €

to je, da obvešča javnost, da smo dali posojila do 5.000.000 eur s 3-odstotnega deleža. naša posojila so varno in zagotovljeno. pišite nam za uporabo. dazofirm@gmail.com

Kategorija: Storitve

Cena: 10 €

spletna strani za svetlješo prihodnost vašega podjetja  v današnjem svetu je potrebno predstaviti svoje podjetje na spletu. brez spletne strani vaše podjetje ne obstaja. zato je skrajni čas da posrbite za učinkovito spletno stran,ki bo predstavljala vaše podjetje. ne samo, da bo spletna stran predstavljala vaše podjetje, pomagala bo, da bo vaše podjetje pridobivalo nove stranke, širilo svoje trge ter tako raslo tudi v prihodnosti.  oglas zajema  spletno stra z 10 podstrani in eno leto brezplačnega gostovanja. spletna stran se izdela skupaj vašimi željami in cilji, ki jih želite doseči.  za več informacij pokličite na 031 650 787 ali nam pišite na info@nomiscom.eu nomiscom spletno oblikovanje za vaše poslovne cilje prihodnosti!  

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

kuhinje po meri, ki jih izdeluje pohištvo matic, so estetske, lahko so klasične ali moderne, v ceno pa je vključeno tudi svetovanje, dostava in montaža.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

vgradne omare – pohištvo matic. v ponudbi najdete praktične in prostorne omare, ki vam jih izdelajo po vaših željah. pri nakupu dobite tudi garancijo.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

  pozdravljeni, utrujeni, da so s strani banke zavrnjena imate dovolj počnete našli nobenega izhoda po vaši težavi. ponuja posojilo med posamezniki od 5000 € do 500.000 €. v bistvu sem teodoraandreea smo struktura je zlasti za vodenje računa in pomagati ljudem nudimo posojila v razponu od 5000 € do 300.000 € za obrestni meri v razponu from2%. torej, če bi imeli projekt, ali želite kupiti avto ali hišo moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 60000 €

ali vas zanimajo s posojilom 5000 € 2.000.000 € ?? posojilo za financiranje vaše potrebe ?? vaši projekti ?? poravnati svoje dolgovi do bank ?? se ne obotavljajte za eno čas je, da stik z mano, ker imam kapital dovolj velika, da sodeluje z vsemi ljudi, ki potrebujejo posojila in imajo sposobnost remboursser od mensualitées in glede posojila med posameznimi zakoni moj e-naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Ostali stroji in orodja

Cena: 80000 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj