Članek
Igorja Lukšiča vprašajmo pred EU volitvami!
Objavljeno May 10, 2014

Kar si ljudje naivno predstavljamo od politikov je pokončna in dosledna moralna drža, trajno zagovarjanje nekih vsem koristnih stališč in obsojanje prevarantstva zaradi lastne koristi. Zato bo zelo zaželjen odgovor prvega na listi SD, ker ima zagotovo zelo dosleden pristop do poštenega politikantstva.

Kakšno je vaše mnenje, če bi nek vpliven politik, zaradi lastnega visokega položaja in posledično velikega vpliva omogočil lastni ženi imeti zasebno bolnišnico, torej omogočiti dostop do javnega korita zdravstvenega denarja? Tega istega korita iz katerega Samo Fakin noče dati denarja za operacijo malega Reneja?

Kako bi vi ukrepali, če bi nek šolski minister podpisal zelo škodljivo pogodbo, s katero bi celo članu opozicijske stranke, Janezu Podobniku, omogočil gromozanske zaslužke na račun države, na osnovi namerno škodljive pogodbe?

Kako bi ukrepali, če bi nekdo v vaši stranki vzpostavil pristen in koristoljuben dogovor celo s Cerkvijo, da pride na čelo stranke? Pri tem pa najprej z vrhovnega položaja vrže dotedanjega predsednika stranke in ga nato v navezi s Cerkvijo in ideološko povsem nasprotno stranko podpre celo za Predsednika države. Bi takemu človeku sploh še zaupali?

Zakaj se nekateri voditelji strank izgovarjajo tik pred EU volitvami, da nimajo za dostojno življenje, potem pa so pripravljeni zapustiti predsedniško mesto, delovno mesto rednega profesroja in skočiti na odlično plačano mesto EU nič koristnega poslanca? Če bi se to zgodilo v vaši stranki, kako bi ukrepali?