Evelina Donko

Prijatelji (15)
Nenad Vladić
Danijel Golobič
Andrej Ban
Deja Zu
Andrejka Kresal
Čebelarstvo Kokl
Peter Filec
Branko Gaber
Spremljevalci (11)
ALEŠ ADAMIĆ
Valter Purger
Danijel Golobič
Almira Catovic
Deja Zu
Tanja Salkič
Primož Rajtmajer
Dajana Babič
ZADNJE OBJAVE
Nov zagon in 2015
Selitev iz SLO in zadnja objava na PW
Selfie ali kako nastanejo dobri sebeki
Prvomajski pobeg
Aprilska, pa ne šala
Nasmeh
Tam, kjer v Sarajevu srečaš tišino
V avstrijski reviji
Baščaršija in kulinarika
Sarajevo, glavno mesto Bosne
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Nov zagon in 2015

Evelina Donko
07.01.2015 16:16 (Jan 07, 2015)

Pozdravljeni Publishwallovci,

 

Lani septembra sem se odločila, da ne bom več objavljala na PW, vsaj za nekaj časa. Razlogov je bilo več; premalo časa, nisem želela kopirati besedila iz bloga sem itd.
Zdaj se pa vračam. Sicer bodo objave drugačne kot ste jih navajeni pri meni, saj bom napisala samo osnutek in prilepila povezavo do bloga. Me zanima kako se bo to odneslo.

  

Moja prva objava v letu 2015 je nekakšen pregled prejšnjega leta in želje za to leto. Okoli novega leta rada preleti nad starim letom ter na nek način tako z njim zaključim. Medtem ko že razmišljam o željah, ki jih potrebujem za leto, ki me čaka.

  

Več pa si lahko preberete na tej povezavi: http://evelinamalina.blogspot.com.es/2015/01/v-leto-2015.html

Tudi vam želim da sprejmete vse kar se v tem letu zgodi, tako dobrega kot slabega. Da imate široko odprte oči, polna lička in nasmeške na obrazu. In da ne pozabite leto 2015 bo takšno, kakršno si ga boste naredili (:

 

Z ljubeznijo, Evelina

 

Selitev iz SLO in zadnja objava na PW

Evelina Donko
23.09.2014 22:24 (Sep 23, 2014)

Pozdravljeni, končno se vam javljam. Minilo je kar nekaj časa in zgodilo kar nekaj stvari. Ampak tisto kar je zaznamovalo in spremenilo moje življenje je to, da sem se odselila iz Slovenije in zdaj živim na Kanarskih otokih. Vse se je zgodilo tako hitro, v nekaj mesecih. Prvič sem sama potovala z letalom, prvič zaživela z fantom in se tudi osamosvojila, brez staršev nekaj ulic naprej. Zadela me je nova kultura, nova hrana in novo življenje, brez da bi o tem kadarkoli pomislila. A veste sem ena tistih oseb, ki ni nikoli govorila: »V Sloveniji ne gre več živet, najboljše bi bilo pobrat kovčke in it.« Jaz sem vedno bila tista, ki sem govorila, da mislim da bom ostala v Sloveniji, ker verjamem da se da karkoli in kjerkoli, če si resnično želiš in če ne dvomiš. Pa vendar, iz zarečenega kruha se največ poje. In zdaj jem eno tako veliko dobro jed s toliko različnimi okusi in niti malo ne obžalujem. Mislim, da tudi če bi kadarkoli ugotovila, da sem se uštela, še vedno bi bila to ena izmed naj

Selfie ali kako nastanejo dobri sebeki

Evelina Donko
12.05.2014 10:01 (May 12, 2014)

Bilo je pred enim tednom ko sva skupaj s T. sedeli na zidu sredi Vrsarja. Jaz močno zagledana v dve dekleti, kako odvezujeta vozle. Potem pa pogledam proti T. in ugotovim da me je slikala.

Kraj zločina

Pa ji rečem, naj mi pokaže slike, v tistem pa se spogledava z popolnim neznancem. Ne polagam skoraj nič pozornosti in potem rečem T.: "Te bom jaz slikala." Vzamem telefon, želim slikat, pa opazim da nekdo hodi proti meni. Pogledam in vidim ta istega fanta, s katerim sva se pogledala v oči.

Pa me vpraša: »English?«

Jaz: »Yes.«

Takoj za tem pa: »Selfie?«

In jaz: »Ok. (: «

Mislim kako bi mu sploh lahko rekla ne (: Nastavi telefon nekje nad najinima glavama in slika. Se obrne in gre. S T. se spogledava in se nasmejiva, saj nobeni ni bilo nič jasno. Že spet jo želim fotografirat, ko pride do mene in vpraša: »Instagram?« In jaz: »Yes.« In se nasmejim. V naslednjem trenutku mi v roke potisne nek giganski telefon, malo zmedena v glavi premlevam svoj naslov, stisnem search in me ni našl

Prvomajski pobeg

Evelina Donko
09.05.2014 09:03 (May 09, 2014)

Tako kot vsako leto sem tudi letos, za prvi maj pobegnila iz Maribora. To so bile bolj aktivno obarvane počitnice. Bila sem s tekaško ekipo na tekaškem taboru s Heleno Javornik (FB - Tekaška vadba v Mariboru). Tako smo se štiri dni rekreirali v istrskem mestu Vrsar, katerega sem obiskala prvič.

Lepo mesto naseljeno v hrib z bogato zgodovino. Kar pomeni da je bil Vrsar prava paša za moje fotografske oči. 

Kaj vse smo počeli pa v naslednji objavi (:

Love, Evelina

Aprilska, pa ne šala

Evelina Donko
18.04.2014 09:48 (Apr 18, 2014)

A ni tudi vsak posameznik svet zase? Skrivnosten svet, ki ga pozna samo sam? Tudi če popolnoma razkrijemo sebe drugim, še vedno se v nas nekaj skriva ali pa se spreminja. Zato ne sodite ljudi, saj jih dejansko sploh ne poznate. Poglejte se v ogledalo in začnite raziskovati sebe. Toliko lušnega še ne veste. Počasi, kapljico za kapljico, raziskujte svoj ocean. Ostala pa le opazujte od daleč, ne tiče se vas preveč. Če pa se kakšna svetova združita, pa nastaja nov skrivnosten svet, vendar še vedno imate svojega, lastnega in skrivnostega. Na tega le ne pozabite.

Fotografija ja moja last.

Želim vam lep dan, Evelina

Nasmeh

Evelina Donko
13.04.2014 19:10 (Apr 13, 2014)

"Nasmeh prinaša srečo v hišo, pozdrav prijatelju, pomoč pri sklepanju poslov.
Je počitek utrujenemu, kažipot zgubljenemu, sončni žarek žalostnemu.
Je najboljše naravno zdravilo proti jezi.
Ni ga moč kupiti, izposoditi ali ukrasti.
Vrednoto ima samo takrat, kadar se ga podarja."

In jaz ga podarjam vam.

Foto: Aljaž Senčar
Obleka: Ines Kos

Več slik najdete na: http://evelinamalina.blogspot.com/2014/04/zebra.html

Z nasmeškom, Evelina

Tam, kjer v Sarajevu srečaš tišino

Evelina Donko
08.04.2014 18:13 (Apr 08, 2014)

Avaz je 176 m visok nebotičnik iz katerega se vidi celotno Sarajevo. Tukaj je sedež dnevnega časopisa Avaz. Gradnja se je začela leta 2006 in končala leta 2008. Torej tisti, ki ste bili v tem mestu pred letos 2006 še ga niste videli. Zato ne bom več zgubljala napisanih besed, ampak kar delila video.

P.s.: Ne pozabite gledat videa v HDu (:

Še nekaj slik iz pokopališča. Sama belina. Dokler ne srečaš črnega muca. Hmm… 

Simbolika - zeleno drevo obkrožajo umrli, golih dreves pa ne.

Če bi tej sliki dala naslov, bi ji bilo Zapuščen.

 Malo poleteli v višave in pristala pod zemljo. Tako kot izgleda naše življenje (:

Lep večer, Evelina

V avstrijski reviji

Evelina Donko
06.04.2014 18:20 (Apr 06, 2014)

Pred nekaj tedni sem videla tole sliko. Čisto presenečena sem bila, da smo se s puncami znašle še v eni reviji. Tokrat v avstrijski reviji. Ko sem že razmišljala, da jo kupim, sem ugotovila, da stane 20 €. Če tega ne bi izvedela, bi me pri blagajni najbrž kap.

Hvala za sliko in videvanje sebe v revijah. (:

Se beremo kmalu,

Evelina

Baščaršija in kulinarika

Evelina Donko
05.04.2014 18:51 (Apr 05, 2014)

Še malo se bomo sprehodilo po Sarajevu. Tokrat v moj najljubši del mesta Baščaršija. Baščaršija je kulturno in zgodovinsko središče, ki je bilo zgrajeno v 15. stoletju. Beseda Baščaršija izhaja iz turškega jezika in pomeni glavni oziroma bazar ali trg. Zaradi velikega požara v 19. stoletju, je danes ta del mesta za polovico manjši. Trgovinice in gostilne so tesno stisnjene skupaj. Vsaka je po svoje zanimiva in lepa. Po zraku se vije vonj po čevapčičih in zato smo se kar pogosto znašli v tem predelu mesta.

Potem pa pojdimo.

 

KULINARIKA

Čeprav se trudim jesti zdravo, to popolnoma odpade ko sem nekje. Takrat poizkusim čim več dobrot iz kuhinje, kjer se nahajam. Tako je bilo tudi tokrat. Zato smo začeli s pravim sarajevskim zajtrkom.

Burek na 5 načinov: krompirjev, z zeljem, sirni, mesni in »tunin« polit z jogurtom. Tunin pod narekovaji, ker še zdaj točno ne vemo, kaj je bilo v njem.

 

Čevapčiči z kajmakom in »lepinjo«. Nikakor se ne more primerjat z našimi lepinjami. Zraven

Sarajevo, glavno mesto Bosne

Evelina Donko
04.04.2014 07:56 (Apr 04, 2014)

Pred nekaj dnevi sem se vrnila iz nekaj dnevnega izleta.

Kaj mi je bilo najbolj všeč v Sarajevo?

Ko ura odbije dvanajst in hodža moli tja v nebo. Ko se pokrite ženske sprehajajo po ulici. Ko prideš do džamije in vidiš, kako molijo vsem na očem. Cene hrane in pijače so polovične, če ne še nižje. Všeč so mi njihova bela pokopališča brez nepotrebnih plastičnih svečk. Nekaj posebnega mi je bila sama lega Sarajeva, tako v dolini, okoli in okoli pa veliko majhnih hišic. Sama organizacija ulic v samem centru je zelo lahka. Zelo težko se "zgubiš".

Kaj mi ni bilo všeč?

Proseči romi. Prvič in drugič še me ni motilo, ampak ko te pa desetič prosijo, v istem dnevu, pa ti že presede. Po eni strani jih vidiš, kako dobijo zjutraj v vrečki kose burekov, brez kakšnega nam vidnega plačila ter kako otroci ližejo sladoled, potem pa vidiš kako bogo prosijo na ulici. Ne spomnim se, če me je motilo še kaj...

HOSTEL - pozitivno obarvan hostel, z Be happy napisom v dnevni sobi in luškami starinskimi detajli.

Že dolgo...

Evelina Donko
02.04.2014 05:10 (Apr 02, 2014)

...Nisem pisala... No, saj sem, pa ne tukaj. Ugotovila sem, da težko objavljam na mojem blogu Evelinamalina in še tukaj. Rada zaidem na PW, berem vaše objave in jih komentiram ali komplimentiram, ampak pri objavah sem pa skopa, čeprav po ogledih sledeč me berete tudi tukaj. Zato sem zdaj malo v dilemi. Naj še objavljam, ali ne?

Ker sem imela tihe mesece, bom naredila en kratek pregled mojih objav na blogu:

☼ Se spomnite, ko sem vam obljubila vsak mesec, eno zgodbo z mojimi lastnimi slikami. Februar in Marec sta že objavljena. April pa je v nastajanju.
http://uploads.publishwall.si/imgsmedium/2014/04/01/publishwall_resized_1396380045_8268513.jpg

☼ Ker se občasno še zmeraj pojavljam na modnih pistah, me vedno znova obdaja občutek, kot da žarim.
"Hoditi na modni pisti po nekaj mesecih je bilo čarobno. Tega občutka ne znam opisat, kot da bi hodila po oblakih, kot da so tisti ljudje, ki te gledajo tvoji prijatelji in velikokrat se mi zgodi, da se mi kakšna gospa iz občinstva tako iskreno prijetno nasmeji."
Več preberite TUKAJ

☼ Nastopala na kar dveh modnih revijah v marcu. Wild Thing i

Nedeljske sanje

Evelina Donko
26.01.2014 11:41 (Jan 26, 2014)

Jaz in dve punčki v zgodnjih najstniških letih sedimo na postelji in se pogovarjamo. Zaradi lažjega razumevanja dialoga si bom izmislila imeni.
Tinkara: Katero leto je zdaj?
Jaz: 2014
Iva sprašuje Tinkaro: Kaj si pa po horoskopu?
Tinkara: To me pa tako malo ljudi vpraša.
Jaz objamem Ivo in povem Tinkari: Jaz pa to veliko vprašam...
Tinkara je v roki držala igračko ovčko in odgovorila: ovčka-lev sem...
Jaz: Kaj si?
Tinkara: Nisem se še odločila...

Ko je to rekla, sem se nasmejala, ampak ne samo v sanjah, ampak tudi izven njih in se zbudila.. Ura je kazala 1.36 in v tistem trenutku sem si zapisala sanje na telefon, saj bi jih drugače pozabila...
Najbolj smešno pa je, da sem se v sanjah pogovarjala z Dajanino hčerko (Tinkaro), ki vem da jo ima in Anino (Ivo), ki ne vem če jo ima... Ampak jaz sem jo sanjala... Dajana, prav tako me zanima, če je tvoja hčerka po horoskopu lev ali ovčka mogoče? (;

Lep nedeljski dan, Evelina

Januarska

Evelina Donko
23.01.2014 18:56 (Jan 23, 2014)

Vsak mesec.

12 mojih slik.

12 besedil, ki niso nastala pod mojim peresom.

1 zgodba.

Z ljubeznijo, Evelina

Ko ne morem spat

Evelina Donko
08.01.2014 09:31 (Jan 08, 2014)

Napisala predvčerajšnjem pred spanjem:

Sem mislila, da bom lahko šla danes spat pred drugo uro, pa je že zdaj ura ena ko to pišem… Tako da mi najbrž ne bo uspelo. 

Bi že spala, če ne bi nekaj šla iskat v torbico, v kateri sem našla kuverto. Kuverto, ki mi jo je dala deklica, ki jo učim. Vedela sem, da sta noter dve malenkosti, ki sem ju videla in jo je izdelala samo za mene in popolnoma sama. Je pa deklica tudi povedala, da so noter kartice. Ker nisem imela časa, jih na vajah, nisem pogledala. 

Danes pa sem držala kuverto v roki in povlekla dve unikatni malenkosti in tri kartice…

Na prvi je pisalo:

Na drugi pa:

»Draga Evelina, to je zate, ker te imam rada.

Ko sem prebrala te besede, mi je postalo pri srcu tako toplo. Objela me je ljubezen, radost in hvaležnost.

Potem pa sem prebrala še zadnjo kartico in se ob njej nasmejala… (na desni).

Lahko bi šla hladnokrvno spat in pozabila na te občutke. Ampak ker se dobro poznam, ne bi mogla zaspat. Smejala bi se v ste

Iz leta 2013 v 2014

Evelina Donko
02.01.2014 21:08 (Jan 02, 2014)

Pa smo preskočili v leto 2014.

Moje zavedanje da se končuje leto 2013 je bilo 30. decembra, ko me je mama vprašala: »Evelina, kje boš ti jutri praznovala?« Moj odgovor pa je bil: »Kaj jutri je že silvestrski večer?«

31. decembra sem preživela delovno za računalnikom, saj sem brisala, kopirala, preimenovala, urejala cel računalnik; od datotek, na tisoče slik, map, itd. Izpraznila sem spominsko kartico na telefonu in na obeh karticah za fotoaparat. Take čistke že nisem delala tri leta. Zato si lahko predstavljate, koliko je bilo gradiva. To sem začela delat povsem spontano, kasneje pa sem ugotovila, da si delam prostor za nove ujete trenutke na fotoaparatu, za nove napisane besede, za nove spomine, za nova potovanja, za nove izkušnje v letu 2014.

Ko sem cel dan preživela na postelji ob prijetni glasbi in na računalniku. Sem se kasneje odpravila praznovanju naproti, čeprav mi sprva sploh ni bilo. (; Zato sem bila vesela, da sem se lahko popolnoma ne svečano oblekla, skoraj nič namaza

Oglasi

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 750000 €

ti si poseben imate slabih spominov na preteklo leto in se sprašujete, kako začeti te brez finančne skrbi, saj so vse banke vedno zadrževale, medtem ko želite začeti letos brez finančnih težav, zato se obrnite na mene in manj 48 ur z razumno stopnjo 3% na leto vam lahko dovolim, da začnete v letošnjem letu, ki obljublja, da je lepa poklic: etudiant za nadaljevanje študija potrebujete finančna sredstva - želiš potovati v tujino - želite poravnati (deponiranje doma, premik, najem) - kupujete računalniško opremo (računalnik, tiskalnik) ali celo avto moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 250000 €

evropa credit financement je skupina francoskih investitorjev z velikim kapitalom, zato smo vam pripravljeni dati posojilo med 5000 in 450.000. vendar ima 2% obresti. največ 25 let. v 72 urah po prejemu vaše zahteve smo pripravljeni zadovoljiti naše stranke. imate prosto izbiro, da določite mesečna plačila z mojo institucijo. za lokalne in mednarodne kredite opravljam ljudi po vsem svetu. za vse zainteresirane osebe (ne-resni ljudje se vzdržijo). pripravljen sem zadovoljiti svoje stranke v 72 urah po prejemu vašega formuliranega zahtevka. prosimo, da nam posredujete spodnje informacije: moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 1000000 €

pozdravljeni jaz sem gospa teodora andreea podjetnica naftnega izvora, ki ponuja posojila v razponu [5000 € -1.000.000 €] posameznikom in podjetja v finančnih težavah z obrestno mero 2%. brez jamstva ali hipoteke. v nasprotju z nekaterimi podjetji sem specializirana le za poslovne kredite, osebna posojila, refinanciranje dejavnost, posojilo za nepremičnine, kar pomeni, da svojim strankam dam spoštovanje, vljudnost in službo, ki jo zaslužijo. kot posojilodajalec odobren in odobren, s skoraj desetletnimi izkušnjami. po intervjuju z enim od mojih finančnih svetovalcev smo se odločili za posojila, da bi pomagali posameznikom, ki moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 500000 €

posamezni francoski, švicarski, belgijski, kanadski, potrebovali ste denarna posojila med posamezniki, da se soočite s finančnimi težavami, ki ste jih imeli za končno prekinil zastoj, ki povzročajo banke, ki jih zavrnitve vaše .i dokumentacije vloge za kredit sem posameznik lahko, da posojilo v znesku, ki ga potrebujejo in z zelo ugodnimi pogoji bo olajšalo vaše življenje. tukaj so področja, v katerih lahko pomagam: * finančno * hipotekarna posojila * investicijsko posojilo * konsolidacijski dolg * kreditna linija moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 200000 €

potrebujete posojilo? banka je zavrnila in hočeš imeti posojilo za podporo vašim potrebam? ni problema. ne glede na vaš finančni položaj. ponujam vam hipotekarna posojila, komercialna posojila, mednarodna posojila, osebna posojila in ekskluzivna posojila za izobraževalna posojila. ponujam posojila na voljo partnerstvom, drugim javnim in zasebnim, in mnogim. na razpolago vam bom vsako posojilo, nepremičnine, financiranje in drugo. ponujam tako dolgoročna kot kratkoročna posojila. stopite v stik z mano danes in pridobite prvo finančno posojilo. brez resnega vzdrževanja moj e-poštni naslov: teodoraandreea4@gmail.com

Kategorija: Avtomobilizem

Cena: 16000 €

333.) poredni zajček - branka jurca

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 9.99 €

7481.) lajanje na zvezde - milovan vitezović

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 9.99 €

1054.) slovenski psihiatri - janko kostnapfel

Kategorija: Šport

Cena: 19.99 €

5032.) moje srečanje z ljudmi - janko bohar

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

1712.) neminljiva ženskost zdravljenje in preprečevanje menopavze - robert a. wilson

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

stava bet365 je ena izmed vodilnih spletnih stavnic na svetu, zahvaljujoč izjemno bogati ponudbi stav in izrednim številom iger za vsako tekmo. stave bet365 je po mnenju večine igralcev najboljša stava na svetu in to je tudi naša najljubša spletna stavnica, zahvaljujoč fantastičnemu stavnemu vmesniku in odličnim koeficientom.   poleg bogatih ponudb vsem svetovnim nogometnim ligam in različnim drugim znanim in neznanim športom se lahko pohvali z velikim številom razpletov za ogromno število iger, prenosi za svoje uporabnike in fantastične stave v živo.

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: 111 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj