Evelina Donko

Prijatelji (16)
Čebelarstvo Kokl
Miran Car
Deja Zu
Almira Catovic
Sami Popusti
Nenad Vladić
Slovenska Mesta
Peter Filec
Spremljevalci (11)
ALEŠ ADAMIĆ
Valter Purger
Irene Vrchon
Danijel Golobič
Almira Catovic
Tanja Salkič
Primož Rajtmajer
Dajana Babič
ZADNJE OBJAVE
Nov zagon in 2015
Selitev iz SLO in zadnja objava na PW
Selfie ali kako nastanejo dobri sebeki
Prvomajski pobeg
Aprilska, pa ne šala
Nasmeh
Tam, kjer v Sarajevu srečaš tišino
V avstrijski reviji
Baščaršija in kulinarika
Sarajevo, glavno mesto Bosne
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2018
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Nov zagon in 2015

Evelina Donko
07.01.2015 16:16 (Jan 07, 2015)

Pozdravljeni Publishwallovci,

 

Lani septembra sem se odločila, da ne bom več objavljala na PW, vsaj za nekaj časa. Razlogov je bilo več; premalo časa, nisem želela kopirati besedila iz bloga sem itd.
Zdaj se pa vračam. Sicer bodo objave drugačne kot ste jih navajeni pri meni, saj bom napisala samo osnutek in prilepila povezavo do bloga. Me zanima kako se bo to odneslo.

  

Moja prva objava v letu 2015 je nekakšen pregled prejšnjega leta in želje za to leto. Okoli novega leta rada preleti nad starim letom ter na nek način tako z njim zaključim. Medtem ko že razmišljam o željah, ki jih potrebujem za leto, ki me čaka.

  

Več pa si lahko preberete na tej povezavi: http://evelinamalina.blogspot.com.es/2015/01/v-leto-2015.html

Tudi vam želim da sprejmete vse kar se v tem letu zgodi, tako dobrega kot slabega. Da imate široko odprte oči, polna lička in nasmeške na obrazu. In da ne pozabite leto 2015 bo takšno, kakršno si ga boste naredili (:

 

Z ljubeznijo, Evelina

 

Selitev iz SLO in zadnja objava na PW

Evelina Donko
23.09.2014 22:24 (Sep 23, 2014)

Pozdravljeni, končno se vam javljam. Minilo je kar nekaj časa in zgodilo kar nekaj stvari. Ampak tisto kar je zaznamovalo in spremenilo moje življenje je to, da sem se odselila iz Slovenije in zdaj živim na Kanarskih otokih. Vse se je zgodilo tako hitro, v nekaj mesecih. Prvič sem sama potovala z letalom, prvič zaživela z fantom in se tudi osamosvojila, brez staršev nekaj ulic naprej. Zadela me je nova kultura, nova hrana in novo življenje, brez da bi o tem kadarkoli pomislila. A veste sem ena tistih oseb, ki ni nikoli govorila: »V Sloveniji ne gre več živet, najboljše bi bilo pobrat kovčke in it.« Jaz sem vedno bila tista, ki sem govorila, da mislim da bom ostala v Sloveniji, ker verjamem da se da karkoli in kjerkoli, če si resnično želiš in če ne dvomiš. Pa vendar, iz zarečenega kruha se največ poje. In zdaj jem eno tako veliko dobro jed s toliko različnimi okusi in niti malo ne obžalujem. Mislim, da tudi če bi kadarkoli ugotovila, da sem se uštela, še vedno bi bila to ena izmed naj

Selfie ali kako nastanejo dobri sebeki

Evelina Donko
12.05.2014 10:01 (May 12, 2014)

Bilo je pred enim tednom ko sva skupaj s T. sedeli na zidu sredi Vrsarja. Jaz močno zagledana v dve dekleti, kako odvezujeta vozle. Potem pa pogledam proti T. in ugotovim da me je slikala.

Kraj zločina

Pa ji rečem, naj mi pokaže slike, v tistem pa se spogledava z popolnim neznancem. Ne polagam skoraj nič pozornosti in potem rečem T.: "Te bom jaz slikala." Vzamem telefon, želim slikat, pa opazim da nekdo hodi proti meni. Pogledam in vidim ta istega fanta, s katerim sva se pogledala v oči.

Pa me vpraša: »English?«

Jaz: »Yes.«

Takoj za tem pa: »Selfie?«

In jaz: »Ok. (: «

Mislim kako bi mu sploh lahko rekla ne (: Nastavi telefon nekje nad najinima glavama in slika. Se obrne in gre. S T. se spogledava in se nasmejiva, saj nobeni ni bilo nič jasno. Že spet jo želim fotografirat, ko pride do mene in vpraša: »Instagram?« In jaz: »Yes.« In se nasmejim. V naslednjem trenutku mi v roke potisne nek giganski telefon, malo zmedena v glavi premlevam svoj naslov, stisnem search in me ni našl

Prvomajski pobeg

Evelina Donko
09.05.2014 09:03 (May 09, 2014)

Tako kot vsako leto sem tudi letos, za prvi maj pobegnila iz Maribora. To so bile bolj aktivno obarvane počitnice. Bila sem s tekaško ekipo na tekaškem taboru s Heleno Javornik (FB - Tekaška vadba v Mariboru). Tako smo se štiri dni rekreirali v istrskem mestu Vrsar, katerega sem obiskala prvič.

Lepo mesto naseljeno v hrib z bogato zgodovino. Kar pomeni da je bil Vrsar prava paša za moje fotografske oči. 

Kaj vse smo počeli pa v naslednji objavi (:

Love, Evelina

Aprilska, pa ne šala

Evelina Donko
18.04.2014 09:48 (Apr 18, 2014)

A ni tudi vsak posameznik svet zase? Skrivnosten svet, ki ga pozna samo sam? Tudi če popolnoma razkrijemo sebe drugim, še vedno se v nas nekaj skriva ali pa se spreminja. Zato ne sodite ljudi, saj jih dejansko sploh ne poznate. Poglejte se v ogledalo in začnite raziskovati sebe. Toliko lušnega še ne veste. Počasi, kapljico za kapljico, raziskujte svoj ocean. Ostala pa le opazujte od daleč, ne tiče se vas preveč. Če pa se kakšna svetova združita, pa nastaja nov skrivnosten svet, vendar še vedno imate svojega, lastnega in skrivnostega. Na tega le ne pozabite.

Fotografija ja moja last.

Želim vam lep dan, Evelina

Nasmeh

Evelina Donko
13.04.2014 19:10 (Apr 13, 2014)

"Nasmeh prinaša srečo v hišo, pozdrav prijatelju, pomoč pri sklepanju poslov.
Je počitek utrujenemu, kažipot zgubljenemu, sončni žarek žalostnemu.
Je najboljše naravno zdravilo proti jezi.
Ni ga moč kupiti, izposoditi ali ukrasti.
Vrednoto ima samo takrat, kadar se ga podarja."

In jaz ga podarjam vam.

Foto: Aljaž Senčar
Obleka: Ines Kos

Več slik najdete na: http://evelinamalina.blogspot.com/2014/04/zebra.html

Z nasmeškom, Evelina

Tam, kjer v Sarajevu srečaš tišino

Evelina Donko
08.04.2014 18:13 (Apr 08, 2014)

Avaz je 176 m visok nebotičnik iz katerega se vidi celotno Sarajevo. Tukaj je sedež dnevnega časopisa Avaz. Gradnja se je začela leta 2006 in končala leta 2008. Torej tisti, ki ste bili v tem mestu pred letos 2006 še ga niste videli. Zato ne bom več zgubljala napisanih besed, ampak kar delila video.

P.s.: Ne pozabite gledat videa v HDu (:

Še nekaj slik iz pokopališča. Sama belina. Dokler ne srečaš črnega muca. Hmm… 

Simbolika - zeleno drevo obkrožajo umrli, golih dreves pa ne.

Če bi tej sliki dala naslov, bi ji bilo Zapuščen.

 Malo poleteli v višave in pristala pod zemljo. Tako kot izgleda naše življenje (:

Lep večer, Evelina

V avstrijski reviji

Evelina Donko
06.04.2014 18:20 (Apr 06, 2014)

Pred nekaj tedni sem videla tole sliko. Čisto presenečena sem bila, da smo se s puncami znašle še v eni reviji. Tokrat v avstrijski reviji. Ko sem že razmišljala, da jo kupim, sem ugotovila, da stane 20 €. Če tega ne bi izvedela, bi me pri blagajni najbrž kap.

Hvala za sliko in videvanje sebe v revijah. (:

Se beremo kmalu,

Evelina

Baščaršija in kulinarika

Evelina Donko
05.04.2014 18:51 (Apr 05, 2014)

Še malo se bomo sprehodilo po Sarajevu. Tokrat v moj najljubši del mesta Baščaršija. Baščaršija je kulturno in zgodovinsko središče, ki je bilo zgrajeno v 15. stoletju. Beseda Baščaršija izhaja iz turškega jezika in pomeni glavni oziroma bazar ali trg. Zaradi velikega požara v 19. stoletju, je danes ta del mesta za polovico manjši. Trgovinice in gostilne so tesno stisnjene skupaj. Vsaka je po svoje zanimiva in lepa. Po zraku se vije vonj po čevapčičih in zato smo se kar pogosto znašli v tem predelu mesta.

Potem pa pojdimo.

 

KULINARIKA

Čeprav se trudim jesti zdravo, to popolnoma odpade ko sem nekje. Takrat poizkusim čim več dobrot iz kuhinje, kjer se nahajam. Tako je bilo tudi tokrat. Zato smo začeli s pravim sarajevskim zajtrkom.

Burek na 5 načinov: krompirjev, z zeljem, sirni, mesni in »tunin« polit z jogurtom. Tunin pod narekovaji, ker še zdaj točno ne vemo, kaj je bilo v njem.

 

Čevapčiči z kajmakom in »lepinjo«. Nikakor se ne more primerjat z našimi lepinjami. Zraven

Sarajevo, glavno mesto Bosne

Evelina Donko
04.04.2014 07:56 (Apr 04, 2014)

Pred nekaj dnevi sem se vrnila iz nekaj dnevnega izleta.

Kaj mi je bilo najbolj všeč v Sarajevo?

Ko ura odbije dvanajst in hodža moli tja v nebo. Ko se pokrite ženske sprehajajo po ulici. Ko prideš do džamije in vidiš, kako molijo vsem na očem. Cene hrane in pijače so polovične, če ne še nižje. Všeč so mi njihova bela pokopališča brez nepotrebnih plastičnih svečk. Nekaj posebnega mi je bila sama lega Sarajeva, tako v dolini, okoli in okoli pa veliko majhnih hišic. Sama organizacija ulic v samem centru je zelo lahka. Zelo težko se "zgubiš".

Kaj mi ni bilo všeč?

Proseči romi. Prvič in drugič še me ni motilo, ampak ko te pa desetič prosijo, v istem dnevu, pa ti že presede. Po eni strani jih vidiš, kako dobijo zjutraj v vrečki kose burekov, brez kakšnega nam vidnega plačila ter kako otroci ližejo sladoled, potem pa vidiš kako bogo prosijo na ulici. Ne spomnim se, če me je motilo še kaj...

HOSTEL - pozitivno obarvan hostel, z Be happy napisom v dnevni sobi in luškami starinskimi detajli.

Že dolgo...

Evelina Donko
02.04.2014 05:10 (Apr 02, 2014)

...Nisem pisala... No, saj sem, pa ne tukaj. Ugotovila sem, da težko objavljam na mojem blogu Evelinamalina in še tukaj. Rada zaidem na PW, berem vaše objave in jih komentiram ali komplimentiram, ampak pri objavah sem pa skopa, čeprav po ogledih sledeč me berete tudi tukaj. Zato sem zdaj malo v dilemi. Naj še objavljam, ali ne?

Ker sem imela tihe mesece, bom naredila en kratek pregled mojih objav na blogu:

☼ Se spomnite, ko sem vam obljubila vsak mesec, eno zgodbo z mojimi lastnimi slikami. Februar in Marec sta že objavljena. April pa je v nastajanju.
http://uploads.publishwall.si/imgsmedium/2014/04/01/publishwall_resized_1396380045_8268513.jpg

☼ Ker se občasno še zmeraj pojavljam na modnih pistah, me vedno znova obdaja občutek, kot da žarim.
"Hoditi na modni pisti po nekaj mesecih je bilo čarobno. Tega občutka ne znam opisat, kot da bi hodila po oblakih, kot da so tisti ljudje, ki te gledajo tvoji prijatelji in velikokrat se mi zgodi, da se mi kakšna gospa iz občinstva tako iskreno prijetno nasmeji."
Več preberite TUKAJ

☼ Nastopala na kar dveh modnih revijah v marcu. Wild Thing i

Nedeljske sanje

Evelina Donko
26.01.2014 11:41 (Jan 26, 2014)

Jaz in dve punčki v zgodnjih najstniških letih sedimo na postelji in se pogovarjamo. Zaradi lažjega razumevanja dialoga si bom izmislila imeni.
Tinkara: Katero leto je zdaj?
Jaz: 2014
Iva sprašuje Tinkaro: Kaj si pa po horoskopu?
Tinkara: To me pa tako malo ljudi vpraša.
Jaz objamem Ivo in povem Tinkari: Jaz pa to veliko vprašam...
Tinkara je v roki držala igračko ovčko in odgovorila: ovčka-lev sem...
Jaz: Kaj si?
Tinkara: Nisem se še odločila...

Ko je to rekla, sem se nasmejala, ampak ne samo v sanjah, ampak tudi izven njih in se zbudila.. Ura je kazala 1.36 in v tistem trenutku sem si zapisala sanje na telefon, saj bi jih drugače pozabila...
Najbolj smešno pa je, da sem se v sanjah pogovarjala z Dajanino hčerko (Tinkaro), ki vem da jo ima in Anino (Ivo), ki ne vem če jo ima... Ampak jaz sem jo sanjala... Dajana, prav tako me zanima, če je tvoja hčerka po horoskopu lev ali ovčka mogoče? (;

Lep nedeljski dan, Evelina

Januarska

Evelina Donko
23.01.2014 18:56 (Jan 23, 2014)

Vsak mesec.

12 mojih slik.

12 besedil, ki niso nastala pod mojim peresom.

1 zgodba.

Z ljubeznijo, Evelina

Ko ne morem spat

Evelina Donko
08.01.2014 09:31 (Jan 08, 2014)

Napisala predvčerajšnjem pred spanjem:

Sem mislila, da bom lahko šla danes spat pred drugo uro, pa je že zdaj ura ena ko to pišem… Tako da mi najbrž ne bo uspelo. 

Bi že spala, če ne bi nekaj šla iskat v torbico, v kateri sem našla kuverto. Kuverto, ki mi jo je dala deklica, ki jo učim. Vedela sem, da sta noter dve malenkosti, ki sem ju videla in jo je izdelala samo za mene in popolnoma sama. Je pa deklica tudi povedala, da so noter kartice. Ker nisem imela časa, jih na vajah, nisem pogledala. 

Danes pa sem držala kuverto v roki in povlekla dve unikatni malenkosti in tri kartice…

Na prvi je pisalo:

Na drugi pa:

»Draga Evelina, to je zate, ker te imam rada.

Ko sem prebrala te besede, mi je postalo pri srcu tako toplo. Objela me je ljubezen, radost in hvaležnost.

Potem pa sem prebrala še zadnjo kartico in se ob njej nasmejala… (na desni).

Lahko bi šla hladnokrvno spat in pozabila na te občutke. Ampak ker se dobro poznam, ne bi mogla zaspat. Smejala bi se v ste

Iz leta 2013 v 2014

Evelina Donko
02.01.2014 21:08 (Jan 02, 2014)

Pa smo preskočili v leto 2014.

Moje zavedanje da se končuje leto 2013 je bilo 30. decembra, ko me je mama vprašala: »Evelina, kje boš ti jutri praznovala?« Moj odgovor pa je bil: »Kaj jutri je že silvestrski večer?«

31. decembra sem preživela delovno za računalnikom, saj sem brisala, kopirala, preimenovala, urejala cel računalnik; od datotek, na tisoče slik, map, itd. Izpraznila sem spominsko kartico na telefonu in na obeh karticah za fotoaparat. Take čistke že nisem delala tri leta. Zato si lahko predstavljate, koliko je bilo gradiva. To sem začela delat povsem spontano, kasneje pa sem ugotovila, da si delam prostor za nove ujete trenutke na fotoaparatu, za nove napisane besede, za nove spomine, za nova potovanja, za nove izkušnje v letu 2014.

Ko sem cel dan preživela na postelji ob prijetni glasbi in na računalniku. Sem se kasneje odpravila praznovanju naproti, čeprav mi sprva sploh ni bilo. (; Zato sem bila vesela, da sem se lahko popolnoma ne svečano oblekla, skoraj nič namaza

Kaj je najpomembnejše pri ženski/moškem?

Evelina Donko
09.12.2013 13:49 (Dec 09, 2013)

Še tukaj enako vprašanje, ki sem ga zastavila že na Facebooku:

Za vse ženske eno vprašanje:
Kaj je NAJPOMEMBNEJŠE pri moškem? (:

In tudi enako vprašanje za moške:
Kaj je najpomembnejše pri ženski? (:

Hvala za odgovore!

Miklavž

Evelina Donko
08.12.2013 16:46 (Dec 08, 2013)

Danes sem učila otroke, pa mi punčka, ki je komaj drugič bila na vajah, ponudi en bonbonček, ki ga je imela v dlaneh. Pa jo vprašam če je to za mene? Pa prikima in jaz ga z veseljem poližem. Kasneje pa vprašam, kaj so dobili od Miklavža... In vsi naštevajo in naštevajo... Potem pa vprašajo mene... In rečem, da jaz pa nisem nič dobila... Pa se punčka oglasi pa reče: "Ni res, bonbonček si dobila." V trenutku sem se zavedala, da se je punčka, ki me komaj pozna, spomnila na mene in mi dala edino darilo od Miklavža... Čeprav je bilo edino, je bilo najlepše in iz srca.

 

Me pa je fant na ulici, ki je prodajal šibe, en dan pred Miklavžem, vprašal, če si bom kupila šibo. Pa sem mu prijazno z nasmeškom na obrazu odgovorila, da je ne rabim. (;

Z ljubeznijo, Evelina

Elisa in Evelina

Evelina Donko
03.12.2013 16:38 (Dec 03, 2013)

Danes mi družbo dela Elisa... Tako so mi znane njene pesmi, pa vendar se ne zavedam, da bi jih kdaj v bližnji prihodnosti poslušala. No, mogoče sem jo pa v daljni prihodnosti (:

Kakorkoli, danes gre v uho. Umiri srce. Poveča srčni utrip. Povabi še ustnice, da zapojejo. Potem se priključi še miganje. Ob tem se vklopi še občutek, enak, ki sem ga imela ob današnjih sanjah, ki se jih žal več ne spominjam.  V mislih se zahvalim za Youtube, glasbo, note, tone ter se ob tem spomnim na vijolinski ključ, ki sem se ga učila v osnovni šoli... Nato sem v osnovni šoli. Spomnim se popoldanskih "razgrajanj", koreografij, smehov ... Prav vsak občutek prinese nov spomin. Nov spomin pa še več spominov.


Veliko lepih občutkov in še več čudovitih spominov z Eliso, ali brez nje. (;

Brez mene pa žal ne gre, Evelina

Bolečina

Evelina Donko
28.11.2013 16:22 (Nov 28, 2013)

Bolečina je relativna. Bolečina se ne da izmerit. Bolečina je lahko fizična ali psihična. Kakršnekoli bolečine smo deležni, je tam z razlogom. Nekateri so doživeli ljubezenska razočaranja in to ne enega, ampak na desetine. Drugi so bili v otroštvu prisotni raznim družinskim izpadom, pretepom in še česa. Tretje punce so šle skozi raznorazna posiljstva. Četrti skozi izsiljevanja in še česa. Peti skozi razne bolezni.

In kako ti lahko nekdo reče, da kaj te ti govoriš, saj sploh nisi dala toliko skozi... Zakaj mislimo, da je nekdo ki je doživel samo družinske prepire manj trpel in da ga je manj bolelo, kot pa tisti, ki je doživel vse zgoraj našteto. Zakaj sploh sodimo, saj sploh ne vemo, kaj je v življenju vsa ta oseba dala skozi in na kakšen način. Odvisno je tudi, kako čustvena in občutljiva je ta oseba. Poleg tega pa tudi, kaj ji veliko pomeni. Če ji družina veliko pomeni, jo bo vsakršnji prepir v družini vrgel s tira... Kako lahko sodimo, kaj je hujše imeti raka ali biti invalid. Imeti

Solze sreče

Evelina Donko
13.11.2013 23:15 (Nov 13, 2013)

Pozdrav vsem skupaj.
In se končno javljam po dolgem času. Ta čas sem začela delam, telovadit, malo sem se tudi potepala po Benetkah, prvič obiskala Gardaland, si spočila očke ob Gardskem jezeru in bila na otočku Murano. (Te modro obarvane besede so povezave, če vas zanima kaj več kliknete, drugače pa preskočite.)

Zdaj sem prebrala zgodbo gospoda Mušića, ki mi je povzročila mokre in slane sledi po licih ter nabiranje vode v očeh. Zgodbo si lahko preberete na tej povezavi.

Še pred kratkim se tega nisem zavedala. Vedela sem, da sem čustvena oseba in velikokrat sem se zjokala. Predvsem ob žalostnih zgodbah in ljubezenskih ali kakšnih drugih pripetljajih v filmih. Tudi kakšen youtube posnetek me je znal spraviti do solz.

Kar kmalu pa sem opazila, da sem resnično prava cmera, saj jočem tudi ko se zgodi nekaj vesela in tudi ko v to niso vključeni ljudi, ki jih poznam in so mi blizu. Znam se zjokati, če popolnemu neznancu/neznanki uspe. Ko nekaj doseže v življenju in takrat sem celo jaz ponosna

Oglasi

vas zanima konopljina smola cena? potem vas vabimo, da si ogledate ponudbno na naši spletni strani. cbd smola ima veliko pozitivnih zdravilnih učinkov in je priporočljiva za raznorazne bolezni. https://be-hempy.si/izdelek/cbd-konopljina-smola/

Kategorija: Naravna kozmetika

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor spremljate zimske olimpijske igre in želite biti na tekočem z vsem dogajanjem potem vas vabimo, da si vse novice preberte na naši spletni strani: https://www.aktivni.si/zimske-olimpijske-igre-2018/

Kategorija: Ostala športna oprema

Cena: Pokličite za ceno

v kolikor se želite odpeljati na kakšen krajši izlet po sloveniji si oglejte raznovrstne ponudbe v katerih so vključene tudi nočitve. https://1nadan.si/vse-ponudbe/izleti

Kategorija: Potovanja in izleti

Cena: Pokličite za ceno

nudimo dnevne, tedenske, vikend najeme tovornih kombijev ... smo prilagodljivi in cenovno zelo ugodni. vozila so redno vzdrževana, opremljena s slovensko in avstrijsko vinjeto. da bo vaš prevoz varen in hiter, je naše malo podjetje prava izbira. kontaktirajte nas.

Kategorija: Storitve

Cena: 45 €

7481.) mali škrat plenicetat

Kategorija: Hobi in prosti čas

Cena: 19.99 €

6821.) maček muri

Kategorija: Leposlovje

Cena: 14.99 €

6564.)  stena 1 del  

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

5645.) zakaj ?

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

5197.) živa hiša

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9 €

2862.) spregledala ?

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18.99 €

internet posao kojim mozete ostvariti dodatnu zaradu ,ali i finansijsku neovisnost!   http://zarada.mojinternetposao.com/darkokn/

Kategorija: Delo

Cena: 10 €

absolventka podiplomskega študija germanistike nudim inštrukcije za vse ravni izobraževanja. v ceno je vključena ena šolska ura poučevanja. za vse ostale informacije prosim kontaktirajte na glisic.misa@gmail.com ali 031/311-894.    

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 10 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj