Članek
Jih tudi vi mečete v smeti? Nikar!
Objavljeno Mar 06, 2014

Zagotovo, kot večina drugih, sodite med tiste, ki po tem, ko so pojedli banano, olupek vržejo v smeti. Nikar! Presenečeni boste, kakšne vse koristi imate lahko od njega. Pa poglejmo ...

(Foto: drozfans.com)

Za bolj sočno meso: K mesu, ki ga pečete v pekaču, položite tudi bananin olupek. Presenečeni boste nad dejstvom, da je meso bolj mehko in sočno kot ponavadi.

Nahranite rože: Bananin olupek je bogat vir kalcija in magnezija, kar rastline še kako potrebujejo. Ko sadite rože, ’posadite’ v zemljo tudi olupek banane.

Za sijoče čevlje: Poskusite vaše usnjene čevlje spolirati z notranjo stranjo bananinega olupka, nato pa jih spolirajte še z gladko krpo. Verjemite, da bodo kar zasijali!

Omilite srbečico: V kolikor je vaša koža suha, vam poka in vas zaradi tega tudi srbi, ali pa vas je pičila kakšna žuželka, v prizadeto mesto vtrite notranjo stran bananinega olupka. Srbečica in rdečica bi morali izginiti.

Preženite listne uši: Po vašem vrtu zakopljite bananine olupke, na ta način boste uspešno odgnali škodljivce.

Spolirajte srebrnino: Zmiksajte bananin olupek z vodo, mešanico nanesite na mehko krpo ter spolirajte srebrnino. Lesk vas bo presenetil …

Za kvalitetnejši kompost: Bananini olupki se bodo hitro razgradili in dodali številne hranljive snovi v tla.

Za boljšo rast rastlin: V večjo posodo nalijte vodo, ji dodajte bananin olupek in pustite nekaj časa stati. Ko boste naslednjič zalivali rože, navadni vodi dodajte malce vode, v kateri je namočen olupek in rastline vam bodo hvaležne.

Za bolj bele zobe: Z notranjo stranjo bananinega olupka drgnite zobe dve minuti vsakič, ko si umivate zobe. Mangan, magnezij in kalij bodo poskrbeli, da bo vaš nasmeh bolj bleščeč

Odstranite bradavice: Na bradavico položite košček bananinega olupka (notranja stran), ga pritrdite z lepilnim trakom in pustite delovati čez noč. Kalij bo poskrbel, da bo bradavica izginila.

Odstranite kovine iz vode: Bananin olupek vodo očisti vsebnosti težkih kovin, kot sta denimo baker in svinec, kar je koristno v vseh pogledih.

Ne. nisem ena takšnih, le poznam stvari. V luki Koper lahko kupiš zemljo iz banan, ki zam bodisi zgnijejo ali že tja gnile prispejo. Vem tudi kako in s čim zelene pošricajo preden jih dajo v zorilnico. Iz te zemlje ne zraste nič. Vse kar sem posejala ali posadila je bilo zaman. V enem loncu, kamor sem posadila bršljanko, pa je le ta sicer zrasla, vendar nikoli cvetela. Bila je popolnoma enaka od vseh ostalih, ki so bile posajene v drugačni zemlji. Sicer pa, ja zelo rada bi povedala stvari v obratnem smislu.

Madona, Ivanka... a si ti tudi ena izmed tistih, ki povsod najdejo kaj slabega? Meni se zdi to v zvezi z bananinim olupkom genialno. Si predstavljaš, da zadeneš milijon evrov in rečeš... ne, hvala, preveč papirja... Pa zaradi papirja je treba sekati drevesa itd.itd,

Če ne bi bile te nesrečne banane napolnjene z vse mogočimi kemikalijami za odpornost pri transportu, za skladiščenje, zorenje. Marsikdo je ne bi nikoli niti kupil, kaj šele pojedel, če bi vedel kaj vse bo z njo zaužil. Zelo radi so v njih skriti celo škorpijoni, tisti ta najbolj strupeni, zato uporabijo tudi škropivo, proti tej golazni.

Vau... genialno, hvala. Najboljša pa je o bradavicah!!!! Takoj bom probala! :)