Članek
OPICA (kitajska astrologija)
Objavljeno Jan 12, 2014

Kadar ljubiš, se ti zdi še opica lepa, ko ne ljubiš, se ne zmeniš niti za lotosov cvet (kitajski pregovor)

Od vseh  dvanajstih znamenj kitajskega horoskopa so ljudje, ki so prišli na svet v znamenju Opice, najbolj nenavadni Zanimivo je znamenje Opice, saj zna biti tako izredno očarljiva kot tudi sleparska, mimogrede se zlaže, da se sploh tega ne zavedamo. Pogosto je Opica tudi rahlo domišljava, v mlajših letih rada skače čez plot, kasneje se ustali v varnem zavetju doma.

Najbolj občutljive so vodne opice, lesene so najbolj komunikativne, ognjene rade noro tvegajo, zemeljske opice pa so najbolj spokojne.

Opica zna biti duhovit šaljivec, včasih to kar meji na škodoželjnost, včasih celo škodo povzroči sama, sploh pa je pogosto privoščljiva. Sicer je izredno družabna, daje vtis, da se z vsakomer razume, vendar se tu pogosto izkaže, da gre za njeno zvijačnost, ki jo uporabi v ta namen, v bistvu je precej sebična in misli le nase. Precej nezaupljiva je do svoje okolice, o sebi ima zelo visoko mnenje. Z igrivostjo, ljubeznivostjo in uslužnostjo prikriva slabo mnenje, ki ga ima o drugih.

Je izrazito intelektualen tip, zelo je vedoželjna, vse hoče prebrati, mora biti na tekočem z vsemi novostmi, z vsem svetovnim dogajanjem. Običajno je to izobražena oseba, ima tako briljanten spomin, da se lahko do podrobnosti vsega spominja, v mnogih situacijah se izrazito zanaša na njega, pri tem je maksimalno uspešna.

Sicer je zelo prilagodljiva in izredno iznajdljiva. Pri reševanju problemov ji je malokdo kos. Vendar se mora akcija takoj začeti, ko ji sine ideja, sicer se utegne Opica začeti dolgočasiti, in potem ni nič z akcijo.

Vsekakor je zelo inteligentna, prav tako tudi sposobna, zna metati pesek v oči drugim. Tako zelo je prebrisana, da lahko pretenta celo Zmaja, ki velja za močnega, odločnega in pametnega in se uspešno upira magnetizmu Tigra, ki ga neusmiljeno muči. Znala se bo rešiti iz še tako zelo neugodnega položaja. Nima pomislekov, zna se dobro skrivati, težko jo je razkrinkati, rada se zlaže, se pač odloči za tak način dojemanja življenja. Vedno ohranja očarljivost in bistrost, tako ugaja in nihče se ji ne postavi po robu, čeprav je opazno, da ni vse tako, kot bi moralo biti.

Opica je znani oportunist : gospa Sreča ji kar naprej trosi darove, stalno ji ponuja nove možnosti in bistra Opica jih večinoma tudi izkoristi.

Kljub nekaterim karakternim pomanjkljivostim, ljudje stalno iščejo kontakte z njo, ker jim ugaja bistrost in duhovitost Opice. Je zabavna, zanimiva, polna neke notranje privlačnosti, veselje ji odseva v očeh in prijaznih besedah,

Zna se izkazati kot čudovit družabnik in sodelavec pri mnogih poslih, saj je podjetniško spretna, zvita in iznajdljiva v denarnih zadevah

Iz vrst Opice so znani oz. uspešni mnogi politiki, blesti v diplomaciji, industriji in obrti, povsod najde tiste prave skrivnosti. Posebno uspešna je, kadar ima odlično izobrazbo.

Morala bi biti previdna, kar se tiče izjav, te ji lahko škodijo, zato: pozor! Za njo je bolje, da ne govori preveč.

Prvo obdobje njenega življenja bo srečno, druga tretjina bolj razgibana, vendar se ne bodo posrečili vsi načrti, tretje obdobje pa je spet mirno, vendar lahko v starosti precej trpi zaradi osamljenosti…

Znane osebnosti, rojene v znamenju Opice; Giulio Cesare, Lyndon Johnson, Chamberlain, Truman, Leonaro da Vinci, Byron, Sade, Dickens, SchopenhauerMichele Morgan, kapetan Cook…

 Leto  Opice bo ponovno nastopilo 2016, takrat se lahko nadejamo več energije in akcije pri urejanju marsikatere zadeve, saj je leto Opice predvsem domiselno, ideje bodo vrvele iz vseh mogočih koncev, to bo leto Yang energije, kvaliteta pa ogenj. Predvidoma bodo takrat nastopili boljši časi za vse, vključno s Slovenijo, vsaj moja predvidevanja so takšna.

Naslednjič vam bom predstavila astrološko znamenje Petelina.

:) Sem ponosna opica :)