Članek
nič od obljubljenih 1000 eur penzije
Objavljeno Apr 08, 2015

"Ni pa nujno, da je moja vera tudi tvoja! " Vidiš Eva, ravno v tem je poudarek. V veri. Ko enkrat veruješ se prepuščaš veri (osebni, vnanji). In se počutiš varno. Ko se srečaš s težavami problemi se le vprašaš, kaj o tem pravi "vera" in že ti je lažje. Če pa si zapisan (-a) resnici, nimaš mirnih dni. Vedno si v dvomih. In vedno znova moraš spreminjati stališča, kajti to od tebe terjajo nova dejstva. Nova spoznanja. No Eva Suzana, jaz sem izbral težjo pot.

Rado, nisem tvoj nasprotnik, ne maram sovraštva, sem pa zelo resnicoljubna in imam smisel za pravičnost. Ali dovoliš možnost zmote pri vseh? Daj no, vsi smo ljudje, bilo bi, po mojem prav, da bi živeli skladno in dobro - vsi! Jaz pač verujem v pošteno delo in plačilo, pa naj bo to v kakršnikoli obliki. Trdno verujem, da se časi spreminjajo, razvoj bo prinesel nove vetrove, napočil je čas, da se mali človek ponovno vzravna.! Ni pa nujno, da je moja vera tudi tvoja! Lep vikend tebi in tvojim!

lp

Ah Eva, resigniran sem ob tem, ko so ljudje tako ne-razmišljujoči. Tako zelo lahko jih je voditi, manipulirati, da celo ob evidentni resnici pogledajo proč in raje živijo v laži, kot pa da bi z malo miselnega napora sprejeli pravo dejstvo. Poglej zgoraj Laščana. Noče sprejeti resnice in se obeša na konotacije. A resnica je ena: "Erjavec ni rekel tega, kar mu pripisujejo". Res pa je, da je spreten politik in da zna jezditi oblake, kot je omenil Laščan. A to je že druga zgodba. Pa ti Eva, tudi ti ne sprejemaš resnice, ampak obračaš ost proti meni. /Nič novega Eva, zaradi mojega vztrajanja pri resnici sem bil že marsikdaj popljuvan/ Resnico je treba sprejeti tudi, če je neugodna zate, zame, za nas.

Mogoče ni tega izrekel, je pa to njegov volilni program (oz. tako ga razumejo volilci). Bil bi nor, da ne bi jahal oblake pri takih volilcih.

Rado, ne obsojaj po nepotrebnem! Resda sem vztrajna, včasih, seveda, pretirano, to je samo preposlan mail. Ne dovolim ti pokroviteljskega tona do mene. Sem odrasla, razočarana državljanka, vendar me marsikaj moti v naši domovini. Tebe ne? Kaj, če bi za spremembo napisal kaj lepega, vzpodbudnega, kaj naredil takega, da se bo kdo razveselil? Ne sitnari, ta opazka o Erjavcu, je že dolgo pri nas v uporabi, sploh ni omembe vredno ocenjevati vsa mogoča kameleonska dejanja... ;) Sicer pa ti želim resnično lepo pomlad in veliko zadovoljstva v življenju, iskreno. Eva

"nič od obljubljenih 1000 eur penzije" Po moje je več kot 90 % odzivov na podlagi besed, ki nikoli niso bile izrečene. Erjavec npr., nikoli ni obljubljal 1.000 evrov penzije, ampak je natančno dejal: Če lahko imajo menagerji tolikšne nagrade, potem bi si tudi naši penzionisti zaslužili 1.000 evrov penzije". Jasno je torej, da imajo besede v pravem kontekstu, povsem drugačen pomen. Ampak moje pojasnilo najbrž ne bo ustavilo Eve, še vedno bo gonila napačne trditve.

Poletje je čas za striženje. Da ne bo vroče.