Članek
Podgana (kitajska astrologija)
Objavljeno Apr 24, 2014

Razreševanje konfliktov je bogata naložba v uspešnost, dobre odnose in zdravje (kitajski pregovor).

Podgana je rojena v nasprotuječem si znamenju očarljivosti in napadalnosti. Na prvi pogled je mirna in uravnotežena, vesela, ampak, pazi! Pod mirno zunanjostjo se skriva sistematična napadalnost, povezana z neprestanim notranjim nemirom.. Če bolje pogledamo, vidim, da je v bistvu zaskrbljena, živčna in spremenljive narave. Prav mojstrsko utvarja neprijetne situacije, pogosto se izgublja v nepomembnih malenkostih, včasih je prav nevrotična. Če opazimo osebo, ki stalno nekaj godrnja, imamo verjetno opraviti z osebo, rojeno v letu Podgane..

Zelo je družabna, samote ne mara. Če le more, se udeležuje zabav in družabnih sestankov, žal pa uživa v opravljanju, včasih celo klevetanju, zato nima pravih prijateljev, večina le znance. Dejstvo je, da je izredno nezaupljiva, skrivnosti dobro prikriva, o svojih problemih ne razpravlja.

Značilno zanjo je, da je večni oportunist. Vse življenje skuša izkoriščati svojo okolico: najprej starše, kasneje pa zveze in prijatelje. Zanaša se na svojo očarljivost, jo stalno uporablja in izrablja. Podgana je rojen hazarder, tudi požeruh in si ne zna – pa tudi noče odreči ničesar, vendar živi v večnem strahu pred polomom in izgubo. Zna živeti zelo intenzivno, hkrati pa sanja o varni starosti. Prav iz tega razloga lahko opazimo kopičenje stvari, nepotrebnih zalog, omare kar pokajo od vsebine šare. Na razprodajah so stalnica, pretirano nakupujejo z mislijo, da bodo nekoč s tem naredile dobro kupčijo.

Zelo je iznajdljiva včasih tudi ustvarjalna, nekateri jih upoštevajo kot dobre kritike. Se pa zgodi da v svojem kritizerstvu ne poznajo meja, one lahko kritizirajo iz golega užitka..

Čeprav je vztrajna, pa ji je pehanje za zaslužkom tuje, ona je pač iznajdljiva očarljivka. Če živi na račun drugega, si prav nič ne očita.Je tudi precej razsipna, pravimo, da se je denar pač ne drži, če pa ona posodi komu, pa si zna izgovoriti tudi obresti..

Podgana je rojen uživač, rada si oddahne od vseh naporov tega življenja. Veliko možnost ima uspeti v poslovnem življenju ali politiki, tudi umetnost ji je pisana na kožo, vendar ima raje mentalno kot ročno delo.

Resda je precej materialistično bitje a kljub temu zna biti tudi mehkočutna in izjemno srčna oseba. Do ljubljene osebe je lahko neverjetno radodarna, tudi, kadar se ji ljubezen ne vrača. Neverjetno, kako zelo zna biti čustvena.

Običajno je Podgana v mladosti kar srečna, mladost preživlja brezskrbno. Druga polovica življenja zna biti precej vihrava in tudi neprijetna. Žal se zgodi, da potegne kakšno ne prav dobro premišljeno poslovno odločite, sledi izguba..ali pa velika smola v ljubezeneskem življenju. Zadnja tretjina njenega življenja je ponovno bolj udobna, starost pa mirna in spokojna..

Za Podgano je izrednega pomena ali se je rodila poleti ali pozimo, saj so poleti kašče polne, pozimi pa se je treba za hrano precej potruditi. Podgana je v stalni nevarnosti pred neprijetnimi dogodki, zato mora biti ves čas na preži…

Znane podgane: princ Charles, Himmler, Jimmy Carter, Shakespeare, Racine, George Sand, Tolstoj, J. London, Prevert, Mozart, Rossini, Rodin, Monet, Depardieu, Lucrezia Borgia, Mata-Hari….

Naslednji mesec bo na vrsti znamenje Bivol.