Članek
Peter Veselič: Znanost ali religija zahoda
Objavljeno May 27, 2016

Ste kdaj pomislili, da bi podvomili v današnjo znanost? Kar najprej poraja dvome je, da je bila večina znanstvenih odkritij najprej uporabljena v vojaške namene, za dosego ciljev, ki niso v prid celotnemu človeštvu. Vprašamo se lahko ali so raziskovalci v svetovnih raziskovalnih centrih resnično delili vse nove dosežke s preostalim človeštvom ali pa so bili morda samo orodje v rokah elit, ki diktirajo smernice in razvoj znanosti.

Dejstvo je, da se je veliko znanstvenikov začelo zavedati svojega položaja in igre v kateri sodelujejo in so to velikokrat tudi že obelodanili. Stari preživeli družbeni sistemi se počasi rušijo in so na samem robu življenja, kot ga poznamo. Vzporedno se dviguje tudi naša zavest in podobo današnje znanosti ne bo več dolgo moč pometati pod preprogo. Namesto, da bi znanost služila napredku civilizacije in blagostanju našega planeta, je le dekla v službi kapitala, ki uničuje naravo, zasužnjuje človeka in uničuje njegovo pravo bit in dostojanstvo.

Nadzor nad človeštvom je trenutno pogojen z nadzorom energije in nadzorom informacij. Pomembno je, da so energijski viri in mediji v rokah vladajoče elite, znanost pa takšna, da ne omogoča izrabe virov, ki jih ni mogoče nadzorovati. Marsikomu je poznana zgodba, ko je Nikola Tesla, že v začetku 20. stoletja, hotel priskrbeti brezplačno elektriko za celotno človeštvo, pa so njegov projekt, pod taktirko J.P. Morgana prekinili, ker ni bilo faktorja zaslužka in nadzora. Vsi današnji poskusi so le oslovske sence...