Članek
CIVILNA DRUŽBA: LJUDJE SMO DRŽAVA
Objavljeno Jul 20, 2014

13. PREPROSTIH IN NAJBOLJ LOGIČNIH VARČEVALNIH UKREPOV ZA REŠITEV KRIZE V DRŽAVI

 

1.Predsednik vlade in ministri delajo za plačo v višini  povprečnega osebnega dohodka v državi, brez dodatkov, razen potnih stroškov in malice.

2.Vsi poslanci delajo za plačo v višini povprešnega dohodka v državi, brez dodatkov, razen potnih stroškov in malice.

3.Direktorji in predsedniki uprav v državnih podjetjih ne morejo imeti višji osebni dohodek kot znaša 3x znesek povprečnega osebnega dohodka v podjetju.

4.Direktorji v zasebnih podjetjih ne morejo imeti višji osebni dohodek kot znaša 5x znesek povprečnega  osednega dohodka v podjetju.

5.Direktorjem in predsednikom uprav se ukinjajo pravice do nadomestnih plač, če odidejo s položaja. Opravičeni so istega nadomestila, kot drugi navadni  delavci, ki izgubijo službo

6.Ukinjajo se odpravnine za poslance in ministre, ki ostanejo brez položaja po volitvah.

7.Davkoplačevalski denar je prepovedano uporabljati za denacionalizacijo podjetij. Glavni namen za ta denar je zdravstvo, šolstvo, infrastruktura...

8.Notranje ministrstvo in policija dobita svetovalno vlogo izobraževalnega  nadzornika, ki pomaga ljudem živeti in jih ščiti pred kriminalom. Manjše kršitelje opominja in svetuje. Večji poudarek je na odkrivanju velikega kriminala. Policija preneha z vlogo inkasanta.

9.Delo sindikalista je prostovoljno in neplačljivo. Ukinjajo se sindikati in njihovo birokratsko ozadje. Delo sindikalista je častno delo za človeka, ki ima čut za zaščito položaja delavcev.

10.Položaj županov je častno mesto in se opravlja za plačo v višini povprečne plače v državi.

 11.Sodniki lahko imajo osebni dohodek, ki znaša 2-4 kratni znesek povprečne plače v državi.

12.Odvetnikom in notarjem se odredi tarifa, ki ne bi presegla 10% osebnega dohodka stranke.

13.Delo v vladi in parlamentu bi bilo namenjeno za častne in poštene ljudi, ki imajo čut za ljudi v svoji državi. Z znižanjem plač bi preprečili kandidiranje bolnih, požrešnih in egoističnih manipulatorjev, ki mislijo, da so država in življenja njihovih državljanov njihova last.

To je bilo sicer napisano 1. april 2012, ampak je bilo mišljeno resno...

Takšnemu programu bi se pa res lahko reklo, da je socijalen. Kako omejiti vso požrešnost, katera se vrsti med 20% previligiranih. Kje najti ljudi, ki bi obljubljeno tudi koncenkventno v resnici izvajali? Tudi moj program je povsem identiš z zgornjim. Predvsem za položaje, ki bi morali biti častni kot župan sindikat in še marsikaj. Da bi bilo to mogoče, bi bilo potrebno uvesti večinski volilni system. Na dolgi rok tudi ta bi pogorel, ker so ljudje samo ljudje in njimi se lahko vse prpisuje!