Članek
»Vklopi razum, spodi politike, ki žrejo na tvoj račun«
Objavljeno Jan 23, 2014

V petek nas je na shod proti korupciji prišla le peščica »starih fac«, ki se že tradicionalno čutimo dolžni ali zavezani, da ne molčimo. Da opozarjamo in ne ignoriramo, da se ne sprenevedamo in zato ne odnehamo javno in kar se da glasno apelirati ne le na odgovorne institucije in vodilne politične elite, ampak še bolj računamo na vas, širša javnost. Vas, ki vas ni bilo, vas, ki ste se potuhnili, se pustili podkupiti, preslepiti, ste se vdali, predali, pokleknili ali pa si preprosto niste vzeli časa, ker vam ni mar. Ni (še) vaša stvar?

Računali smo na vas; mladi, študenti, brezposelni, razžaljeni, opeharjeni, ponižani, prekerni delavci, tako ali drugače diskriminirani in hendikepirani državljani,… Smo res tako naivni tisti, ki se še udeležujemo protestov in shodov? Smo že patetični in se nam morda smejete ter nas pomilujete, da še vztrajamo s tem neplodnim početjem ker ne moremo nehati, ker imamo kljub vsemu še upanje, ker nam je mar?

Boj ZA integriteto in boj PROTI korupciji v družbi ali v državi je najprej in predvsem stanje duha samih državljank in državljanov, ki v tej družbi živimo. Prej ali slej bo to spoznanje moralo dozoreti v vseh nas, da bi dejansko lahko kaj spremenili, premaknili, obrnili na bolje, v drugo smer. Več na ...