Članek
Invalidski multifunkcionar
Objavljeno Nov 29, 2016

Ob mednarodnem dnevu hendikepiranih, 3.decembru, se distanciramo od povabila predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja na obeležitev tega dneva v predsedniški palači. Dokumentarec posnet leta  2011 z namenom, da se razgali resnica poslovanja invalidskih funkcionarjev in politične srenje. Čeprav je glavna figura Boris Šuštaršič, pa prepoznamo veliko znanih političnih obrazov in figur, ki so v teh letih na sceni in jo (so)oblikujejo ter sodelujejo pri vzdrževanju umazanih poslov. S časovno distanco lahko še bolje začutimo kako se v tej državi vse spreminja in v nič se zares ne spremeni na bolje!

Dokumentarec je šokiral slovensko javnost, saj razkriva “ skoraj vse”, o čemer si niste niti upali misliti, da se dogaja na račun in v imenu invalidov. Dvignil je temperaturo političnega prostora in povzročil tahikardijo invalidskim funkcionarjem! Kar štirikrat je bil odstranjen z različnih internetnih strani, a ker ne podležemo poskusom cenzure, ga ponovno objavljamo in vas naprošamo, da ga razširjate naprej. Zelo pomembno je namreč, da smo ljudje informirani in osveščeni o tem kam gre javni namenski denar. Če kaj lahko obljubimo, je to, da ne boste mogli ostati ravnodušni. 

Najprej je bil dokumentarec objavljen na Youtubu, v dobrih treh tednih je imel 3300 ogledov, pa so ga odstranili, ker naj bi z njim kršila skupnostna pravila. Čeprav sem jih spraševala za bolj podrobno razlago in jim poslala obrazložitev vsebine ter jim poslala tudi moje reference nisem prejela s strani administratorja nobenega odgovora. Podobno je bilo na Vimeo, kjer je bil v petih dneh ogled filma 1040, nato pa umik. 
Sedaj si lahko dokumentarec ogledate na tej povezavi https://archive.org/details/InvalidskiMultifunkcionar_275

Pohitite, dokler je še tam!
Potem pa bo dosegjiv le še na črnem trgu za velike pare.
Lep pozdrav, Elena

Maja Weiss o Invalidskem Multifuncionarju

https://vimeo.com/38719290

Še nekaj povezav na podobne vsebine!

http://www.mladina.si/50616/invalidski-multifunkcionar/

http://www.24ur.com/novice/slovenija/drzava-jim-da-loterijski-denar-in-pusti-da-se-koljejo.html

https://www.dnevnik.si/1042564452