Članek
Bojan Starman: »Stečaj bi moral postati prenova podjetja, ne pa smrt podjetja.
Objavljeno Jun 21, 2014

Bojan Starman je novinarjem povedal, da je prevzel stranko DL, ker se je na pobudo sodelavcev odločil, da volivcem kot krizni menedžer ponudi svoje znanje in da bo naredil vse, da se zadeve v državi spremenijo, da bomo povečali konkurenčnost našega gospodarstva in da se prenehamo zadolževati. 

Izpostavil je problem mladih, saj je velika škoda, da le-ti odhajajo, ker doma ne znamo pritegniti tujega kapitala in ne znamo odpirati novih delovnih mest. Tako postajamo vsak dan revnejši in bolj zadolženi, državljani pa so čedalje bolj nezadovoljni. 

Glavno sporočilo strankine kampanje bo, da je DL pripravljena in sposobna potegniti državo iz krize, je dejal Starman in bil kritičen do vseh dosedanjih vlad: 

»Nobena vlada do sedaj ni v resnici vladala, ni se posvečala temu, kako izboljšati življenje našim državljanom, ampak se je ukvarjala le s posledicami, mašenjem raznih lukenj, obračuni, kulturnimi boji …« 

Krizni menedžer z veliko prakse je poudaril 4 glavne korake do zagona gospodarstva: 

1. ZNIŽATI DAVKE NA PLAČE, ki so največji na svetu, in ZVIŠATI NETO PLAČE; 
2. FLEKSIBILNOST DELOVNE SILE (da podjetnikov ne bo strah zaposlovati); 
3. ODPRAVITI PREVELIKO BIROKRACIJO; 
4. SPREMENITI STEČAJNO ZAKONODAJO, saj prehitro izgubljamo podjetja, ki zaidejo v težave in tako je ogromno ljudi na cesti. Stečaj bi moral postati prenova podjetja, ne pa smrt podjetja. 

    
Na vprašanje o sodelovanju z drugimi je odgovoril, da bo DL sodelovala z vsemi, tudi s hudičem, če bo to dobro za državo. 


Oglejte si novinarsko konferenco na videu na spodnji povezavi.