Pravni nihilizem in opravilna nesposobnost ustavnega sodišča. Z bontonom in politično korektnostjo se ne da rešiti kriminala!

Objavil/a Dosje Milko Novič, dne 2017-12-10 ob 16:22:15

Moj odgovor Krivicu !

Dragi Matevž, tvoja cehovska solidarnost je očitno neizmerna, mislil sem že da se boš lotil problema, zaradi katerega je nastala ta polemika. To je zaradi opravilne nesposobnosti in pravnega nihilizma, ki ga je polno ne samo na ustavnem sodišču, ampak na mnogih sodiščih. Vendar ne, spravil si se name.

Seveda priznam, da sem bil zelo grob do ustavnih sodnic, vendar mislim, da upravičeno. Po pravnem načelu sorazmernosti pa vendar moja kritika ni nič, če jo primerjam s škodo in krivico, ki jih povzročajo. Je le milijoninka zla v primeri z zlom, ki ga proizvajajo gospe in gospodje v sodniških oblekah, ob tem ko odločajo o svobodi in o življenjih in smrti navadnih podložnikov tako, da nekaj mesecev ne odločijo o zadevi, ki je sicer rešljiva in mora biti rešena v 48 urah in za povrh na koncu sploh ne-odločijo.

Gre za primer obsodbe in neustavnega pripora dr. Milka Noviča za obtožbo za umor direktorja kemijskega instituta dr. Janka Jamnika in s tem v zvezi za katastrofalno pod-argumentirano sodbo izpod peresa sodnice Špele Koleta. Ustavno sodišče pa nič. Ne zna ali noče odpraviti pripora, da bi se človek lahko branil na svobodi. Pilatovsko si umije roke s proceduralnimi »fintami«. Jaz temu početju ne pravim katastrofalno neznanje, kot to vidiš ti Matevž, ampak ga imenujem zavestna produkcija zla – po domače pa se reče temu HUDOBIJA.

Seveda pa sem krivičen ker sem se spravil samo na vodilne gospe - ustavne sodnice, moral bi kritizirati še marsikoga, vendar bi verjetno pri obdukciji tovrstnega zla v sodnih dvoranah, kmalu omagal. Za informiranje o konkretnem primeru pa si dragi Matevž in drugi bralci oglejte sodbo in pritožbo obrambe na Googlu na spletni strani pod naslovom DOSJEMILKONOVIC.SI Jaz temu rečem KRIMINAL V SODNIH DVORANAH. Več o tem, za kakšne primere gre pa je razvidno v mojem prispevku z naslovom: »Podivjana UDBA je ušla iz vajeti svojih šefov« zato sodišča proizvajajo nadomestne morilce. V tem članku navajam 4 najbolj znane primere.

Dragi Matevž, to so realni problemi – ne moj bonton. In problem je tvoja iluzija, da z bontonom in politično korektnostjo lahko rešimo problem kriminala v sodnih dvoranah ter katastrofalnega kadrovanja v sodstvu. O tem je pisal dr. Jan Zobec pod naslovom SODNIŠKI NOVI RAZRED in o tem piše Boštjan M. Zupančič. Beri zadnji intervju z njim v Reporterju.

S tem zaostrujem polemiko z Matevžem Krivicem, ki je sicer v zadevi dr. Milko Novič delal pošteno in kritično raztrgal popolne konstrukte nižjih sodišč. Gre za konstrukte o ponovitveni nevarnosti. Pozivam ga, da to enako zavzeto dela še naprej, kajti predmet kritike bi v tem primeru moral biti najvišja sodno policijska oblast - direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Majhenič, ki je v »španoviji« s sodnico in tožilko sproduciral to sramotno obsodbo brez vsakega dokaza - takrat še obtožbo.

To je bilo samo šest dni po umoru – brez preiskave. Obtožnica pa objavljena na POPTV in publicirana v medijih! In tako je zdaj tudi v isti dikciji zapisana v obsodbi Špele Koleta - po principu »kadija tuži, kadija sudi« ! Če kdo bi US moralo temu narediti konec. Ne pa se, kot Jadranka Sovdat, skrivati za nekimi floskulami videza nepristranskosti in »ne dovolj očitne kršitve« človekovih pravic, da bi US sploh odločilo o izpustitvi iz pripora.

Dragi Matevž, moj ostri anti-bonton in zmerjanje bom zlahka zamenjal za pohvalo sodnikom, ki si s svojim delom to zaslužijo in dal bom kompliment celotni veji sodne oblasti, ko bo ta očiščena »šalabajzarjev«, sociopatov in drugih kočevskih medvedov – nedotakljivih funkcionarjev, našega sodstva, tožilcev in sodnikov. Med , njimi ni malo tistih, ki nimajo državnih pravosodnih izpitov tako imenovanih DPI – nekateri imajo samo potrdila o tem. V Sloveniji še ni razkrita tako imenovana ČRNA LUKNJA SLOVENSKEGA SODSTVA – največja GREZNICA DOSLEJ. Upam da boš pri tem pomagal. A o tem dragi Matevž kdaj drugič, ko se ohladiš paternalizma, ogorčenja, jeze in pozivanja naj mi Delo ne objavlja mojega pisanja. Tu pa si prekoračil, ne samo meje bontona, pač pa tudi mejo demokracije. Kljub temu Matevž, se ti iskreno zahvaljujem za napore, ki jih vlagaš skupaj z mano za to, da resnica in pravica začneta zmagovati - ne abstraktno, ampak konkretno, za žive ljudi.


Vili Kovačič, državljan K.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Dosje Milko Novič
Dosje Milko Novič
Objavil/a 2017-12-10 16:22:15 (Dec 10, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Umor dr. Jamnika - zahteva za obnovo preiskovalnega postopka
Vladavina prava? NE, montiran sodni proces z množico kršitev!
Zakaj dr. Milko Novič ni morilec dr. Janka Jamnika
Vsem sodnikom, ki so dokumentirano in sistematično kršili človekove pravice je treba odvzeti trajni sodniški mandat.
Visoka kazen za visoko ceno življenja. Resnično zgrožen sem, kako nizko je padlo slovensko sodstvo!
Iva Pavlin Žurman: Sodna sramota v hiši sramote!
SLOVENSKO SODSTVO PONOVNO PADLO NA IZPITU STROKOVNOSTI IN PRAVIČNOSTI!
Kakšni so sodniki ki nam sodijo – v imenu ljudstva? (nadaljevanje). V sredo 20.12. ob 09.00, razpravna dvorana 107/I nadstr.
Pravni nihilizem in opravilna nesposobnost ustavnega sodišča. Z bontonom in politično korektnostjo se ne da rešiti kriminala!
Dosje Milko Novič: bistveni so naročniki umora in naročniki so Slovenci! (odgovor g. Matevžu Krivicu)
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2018
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Oglasi

diagonostični center ultralab vam nudi ultrazvok srca, dojk, trebuha, ožilja, ščitince. na voljo so vam izkušeni zdravniki in najnovejša tehnologija. več: https://ultralab.si/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

gerard so priznane strešne kritine, v kolikor vas zanimajo krovci si lahko ogledate seznam pod krovstvo in kleparstvo: https://www.gerardroofs.si/sl/krovstvo-kleparstvo

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

otroški vozički v najrazličnejših barvah, na voljo velika izbira bugaboo vozičkov. preverite ponudbo: https://www.hajdi.si/potepanje/otroski-vozicki.html

Kategorija: Otroški vozički

Cena: Pokličite za ceno

če želite sprostitev za vas in vašega partnerja je razvajanje v dvoje idealna priložnost. preverite ponudbo: https://1nadan.si/ponudbe/maribor/lepota-in-razvajanje

Kategorija: Počitnice

Cena: Pokličite za ceno

rabljeni prenosniki - široka ponudba! !. gre za izredno kvaliteten produkt proizvajalca hp, ki se ponaša z i5 procesorjem tretje generacije ter 4 gb delovnega spomina. hp elitebook 8570p vas

Kategorija: Prenosniki

Cena: 325 €

prenosni računalnik hp elitebook 850 g1 je opremljen z. skupaj z  omogoča nemoteno delovanje. za shranjevanje različnih podatkov vam je na voljo . 

Kategorija: Prenosniki

Cena: 419 €

1645.)  čemu  

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3528.) godovina sloenskega naroda

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 7.99 €

5911.) filiper

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

7703.)  zločini slovenskega kajna

Kategorija: Leposlovje

Cena: 44.99 €

2928.) človk na obehstraneh stene

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10.99 €

7700.) obačun

Kategorija: Družina in vzgoja otrok

Cena: 10 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj