Pravni nihilizem in opravilna nesposobnost ustavnega sodišča. Z bontonom in politično korektnostjo se ne da rešiti kriminala!

Objavil/a Dosje Milko Novič, dne 2017-12-10 ob 16:22:15

Moj odgovor Krivicu !

Dragi Matevž, tvoja cehovska solidarnost je očitno neizmerna, mislil sem že da se boš lotil problema, zaradi katerega je nastala ta polemika. To je zaradi opravilne nesposobnosti in pravnega nihilizma, ki ga je polno ne samo na ustavnem sodišču, ampak na mnogih sodiščih. Vendar ne, spravil si se name.

Seveda priznam, da sem bil zelo grob do ustavnih sodnic, vendar mislim, da upravičeno. Po pravnem načelu sorazmernosti pa vendar moja kritika ni nič, če jo primerjam s škodo in krivico, ki jih povzročajo. Je le milijoninka zla v primeri z zlom, ki ga proizvajajo gospe in gospodje v sodniških oblekah, ob tem ko odločajo o svobodi in o življenjih in smrti navadnih podložnikov tako, da nekaj mesecev ne odločijo o zadevi, ki je sicer rešljiva in mora biti rešena v 48 urah in za povrh na koncu sploh ne-odločijo.

Gre za primer obsodbe in neustavnega pripora dr. Milka Noviča za obtožbo za umor direktorja kemijskega instituta dr. Janka Jamnika in s tem v zvezi za katastrofalno pod-argumentirano sodbo izpod peresa sodnice Špele Koleta. Ustavno sodišče pa nič. Ne zna ali noče odpraviti pripora, da bi se človek lahko branil na svobodi. Pilatovsko si umije roke s proceduralnimi »fintami«. Jaz temu početju ne pravim katastrofalno neznanje, kot to vidiš ti Matevž, ampak ga imenujem zavestna produkcija zla – po domače pa se reče temu HUDOBIJA.

Seveda pa sem krivičen ker sem se spravil samo na vodilne gospe - ustavne sodnice, moral bi kritizirati še marsikoga, vendar bi verjetno pri obdukciji tovrstnega zla v sodnih dvoranah, kmalu omagal. Za informiranje o konkretnem primeru pa si dragi Matevž in drugi bralci oglejte sodbo in pritožbo obrambe na Googlu na spletni strani pod naslovom DOSJEMILKONOVIC.SI Jaz temu rečem KRIMINAL V SODNIH DVORANAH. Več o tem, za kakšne primere gre pa je razvidno v mojem prispevku z naslovom: »Podivjana UDBA je ušla iz vajeti svojih šefov« zato sodišča proizvajajo nadomestne morilce. V tem članku navajam 4 najbolj znane primere.

Dragi Matevž, to so realni problemi – ne moj bonton. In problem je tvoja iluzija, da z bontonom in politično korektnostjo lahko rešimo problem kriminala v sodnih dvoranah ter katastrofalnega kadrovanja v sodstvu. O tem je pisal dr. Jan Zobec pod naslovom SODNIŠKI NOVI RAZRED in o tem piše Boštjan M. Zupančič. Beri zadnji intervju z njim v Reporterju.

S tem zaostrujem polemiko z Matevžem Krivicem, ki je sicer v zadevi dr. Milko Novič delal pošteno in kritično raztrgal popolne konstrukte nižjih sodišč. Gre za konstrukte o ponovitveni nevarnosti. Pozivam ga, da to enako zavzeto dela še naprej, kajti predmet kritike bi v tem primeru moral biti najvišja sodno policijska oblast - direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Majhenič, ki je v »španoviji« s sodnico in tožilko sproduciral to sramotno obsodbo brez vsakega dokaza - takrat še obtožbo.

To je bilo samo šest dni po umoru – brez preiskave. Obtožnica pa objavljena na POPTV in publicirana v medijih! In tako je zdaj tudi v isti dikciji zapisana v obsodbi Špele Koleta - po principu »kadija tuži, kadija sudi« ! Če kdo bi US moralo temu narediti konec. Ne pa se, kot Jadranka Sovdat, skrivati za nekimi floskulami videza nepristranskosti in »ne dovolj očitne kršitve« človekovih pravic, da bi US sploh odločilo o izpustitvi iz pripora.

Dragi Matevž, moj ostri anti-bonton in zmerjanje bom zlahka zamenjal za pohvalo sodnikom, ki si s svojim delom to zaslužijo in dal bom kompliment celotni veji sodne oblasti, ko bo ta očiščena »šalabajzarjev«, sociopatov in drugih kočevskih medvedov – nedotakljivih funkcionarjev, našega sodstva, tožilcev in sodnikov. Med , njimi ni malo tistih, ki nimajo državnih pravosodnih izpitov tako imenovanih DPI – nekateri imajo samo potrdila o tem. V Sloveniji še ni razkrita tako imenovana ČRNA LUKNJA SLOVENSKEGA SODSTVA – največja GREZNICA DOSLEJ. Upam da boš pri tem pomagal. A o tem dragi Matevž kdaj drugič, ko se ohladiš paternalizma, ogorčenja, jeze in pozivanja naj mi Delo ne objavlja mojega pisanja. Tu pa si prekoračil, ne samo meje bontona, pač pa tudi mejo demokracije. Kljub temu Matevž, se ti iskreno zahvaljujem za napore, ki jih vlagaš skupaj z mano za to, da resnica in pravica začneta zmagovati - ne abstraktno, ampak konkretno, za žive ljudi.


Vili Kovačič, državljan K.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Dosje Milko Novič
Dosje Milko Novič
Objavil/a 2017-12-10 16:22:15 (Dec 10, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Sodba Vrhovnega sodišča
Kaj bo potem, ko Matevž Krivic ne bo več neformalni varuh človekovih pravic in pravne države.
Zapacan pravosodni sistem - primer dr. Milko Novič. Kdo je dejansko dal likvidirati dr. Janka Jamnika?
Matevž Krivic: pravno mnenje o sodbi Višjega sodišča v zadevi Milko Novič
KAZENSKI PREGON za LAŽNEGA SODNEGA “IZVEDENCA” - Franc Sablič obtožen laži, ki ji je sodišče verjelo!
Objavljamo zahtevo za varstvo zakonitosti z dne 28.03. 2018 (pdf dokument)
Montirani sodni procesi, kdaj jih ne bo več!? Milko Novič končno na prostosti!
Umor dr. Jamnika - zahteva za obnovo preiskovalnega postopka
Vladavina prava? NE, montiran sodni proces z množico kršitev!
Zakaj dr. Milko Novič ni morilec dr. Janka Jamnika
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
December 2018
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Oglasi

7450.) živalstvo slovenije

Kategorija: Družboslovje

Cena: 39.99 €

7603.) filmski almanah 95 - marcel štefančič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

7159.)  filmski almanah 98 - marcel štefančič

Kategorija: Leposlovje

Cena: 15.99 €

6396.) zbogom sramežljivost - jean ann stevens

Kategorija: Leposlovje

Cena: 12.99 €

2063.) novi ogledi in pogledi - aleš breger

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

1524.) sodobni ples v sloveniji - uršula teržan

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

992.) steze smučišča in skale - marijan lipovšek

Kategorija: Družboslovje

Cena: 15 €

7466.) leto potopa mojstrovina in oporoka vizionarke - margaret atwood

Kategorija: Umetnost in kultura

Cena: 9.99 €

6821.) tri miške klepetulje - mira voglar in helena giacomelli

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5717.) pompeji - robert harris

Kategorija: Šolska literatura

Cena: 10.99 €

4616.) radiestezija - mirela mahne

Kategorija: Znanost in tehnika

Cena: 15 €

4033.) kako si pridobiš prijatelje ? - dale garnegie

Kategorija: Družboslovje

Cena: 12.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj