Pravni nihilizem in opravilna nesposobnost ustavnega sodišča. Z bontonom in politično korektnostjo se ne da rešiti kriminala!

Objavil/a Dosje Milko Novič, dne 2017-12-10 ob 16:22:15

Moj odgovor Krivicu !

Dragi Matevž, tvoja cehovska solidarnost je očitno neizmerna, mislil sem že da se boš lotil problema, zaradi katerega je nastala ta polemika. To je zaradi opravilne nesposobnosti in pravnega nihilizma, ki ga je polno ne samo na ustavnem sodišču, ampak na mnogih sodiščih. Vendar ne, spravil si se name.

Seveda priznam, da sem bil zelo grob do ustavnih sodnic, vendar mislim, da upravičeno. Po pravnem načelu sorazmernosti pa vendar moja kritika ni nič, če jo primerjam s škodo in krivico, ki jih povzročajo. Je le milijoninka zla v primeri z zlom, ki ga proizvajajo gospe in gospodje v sodniških oblekah, ob tem ko odločajo o svobodi in o življenjih in smrti navadnih podložnikov tako, da nekaj mesecev ne odločijo o zadevi, ki je sicer rešljiva in mora biti rešena v 48 urah in za povrh na koncu sploh ne-odločijo.

Gre za primer obsodbe in neustavnega pripora dr. Milka Noviča za obtožbo za umor direktorja kemijskega instituta dr. Janka Jamnika in s tem v zvezi za katastrofalno pod-argumentirano sodbo izpod peresa sodnice Špele Koleta. Ustavno sodišče pa nič. Ne zna ali noče odpraviti pripora, da bi se človek lahko branil na svobodi. Pilatovsko si umije roke s proceduralnimi »fintami«. Jaz temu početju ne pravim katastrofalno neznanje, kot to vidiš ti Matevž, ampak ga imenujem zavestna produkcija zla – po domače pa se reče temu HUDOBIJA.

Seveda pa sem krivičen ker sem se spravil samo na vodilne gospe - ustavne sodnice, moral bi kritizirati še marsikoga, vendar bi verjetno pri obdukciji tovrstnega zla v sodnih dvoranah, kmalu omagal. Za informiranje o konkretnem primeru pa si dragi Matevž in drugi bralci oglejte sodbo in pritožbo obrambe na Googlu na spletni strani pod naslovom DOSJEMILKONOVIC.SI Jaz temu rečem KRIMINAL V SODNIH DVORANAH. Več o tem, za kakšne primere gre pa je razvidno v mojem prispevku z naslovom: »Podivjana UDBA je ušla iz vajeti svojih šefov« zato sodišča proizvajajo nadomestne morilce. V tem članku navajam 4 najbolj znane primere.

Dragi Matevž, to so realni problemi – ne moj bonton. In problem je tvoja iluzija, da z bontonom in politično korektnostjo lahko rešimo problem kriminala v sodnih dvoranah ter katastrofalnega kadrovanja v sodstvu. O tem je pisal dr. Jan Zobec pod naslovom SODNIŠKI NOVI RAZRED in o tem piše Boštjan M. Zupančič. Beri zadnji intervju z njim v Reporterju.

S tem zaostrujem polemiko z Matevžem Krivicem, ki je sicer v zadevi dr. Milko Novič delal pošteno in kritično raztrgal popolne konstrukte nižjih sodišč. Gre za konstrukte o ponovitveni nevarnosti. Pozivam ga, da to enako zavzeto dela še naprej, kajti predmet kritike bi v tem primeru moral biti najvišja sodno policijska oblast - direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Majhenič, ki je v »španoviji« s sodnico in tožilko sproduciral to sramotno obsodbo brez vsakega dokaza - takrat še obtožbo.

To je bilo samo šest dni po umoru – brez preiskave. Obtožnica pa objavljena na POPTV in publicirana v medijih! In tako je zdaj tudi v isti dikciji zapisana v obsodbi Špele Koleta - po principu »kadija tuži, kadija sudi« ! Če kdo bi US moralo temu narediti konec. Ne pa se, kot Jadranka Sovdat, skrivati za nekimi floskulami videza nepristranskosti in »ne dovolj očitne kršitve« človekovih pravic, da bi US sploh odločilo o izpustitvi iz pripora.

Dragi Matevž, moj ostri anti-bonton in zmerjanje bom zlahka zamenjal za pohvalo sodnikom, ki si s svojim delom to zaslužijo in dal bom kompliment celotni veji sodne oblasti, ko bo ta očiščena »šalabajzarjev«, sociopatov in drugih kočevskih medvedov – nedotakljivih funkcionarjev, našega sodstva, tožilcev in sodnikov. Med , njimi ni malo tistih, ki nimajo državnih pravosodnih izpitov tako imenovanih DPI – nekateri imajo samo potrdila o tem. V Sloveniji še ni razkrita tako imenovana ČRNA LUKNJA SLOVENSKEGA SODSTVA – največja GREZNICA DOSLEJ. Upam da boš pri tem pomagal. A o tem dragi Matevž kdaj drugič, ko se ohladiš paternalizma, ogorčenja, jeze in pozivanja naj mi Delo ne objavlja mojega pisanja. Tu pa si prekoračil, ne samo meje bontona, pač pa tudi mejo demokracije. Kljub temu Matevž, se ti iskreno zahvaljujem za napore, ki jih vlagaš skupaj z mano za to, da resnica in pravica začneta zmagovati - ne abstraktno, ampak konkretno, za žive ljudi.


Vili Kovačič, državljan K.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Dosje Milko Novič
Dosje Milko Novič
Objavil/a 2017-12-10 16:22:15 (Dec 10, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Vsem sodnikom, ki so dokumentirano in sistematično kršili človekove pravice je treba odvzeti trajni sodniški mandat.
Visoka kazen za visoko ceno življenja. Resnično zgrožen sem, kako nizko je padlo slovensko sodstvo!
Iva Pavlin Žurman: Sodna sramota v hiši sramote!
SLOVENSKO SODSTVO PONOVNO PADLO NA IZPITU STROKOVNOSTI IN PRAVIČNOSTI!
Kakšni so sodniki ki nam sodijo – v imenu ljudstva? (nadaljevanje). V sredo 20.12. ob 09.00, razpravna dvorana 107/I nadstr.
Pravni nihilizem in opravilna nesposobnost ustavnega sodišča. Z bontonom in politično korektnostjo se ne da rešiti kriminala!
Dosje Milko Novič: bistveni so naročniki umora in naročniki so Slovenci! (odgovor g. Matevžu Krivicu)
Kdo so ljudje, ki nam delijo pravico? Izbor sodnikov pritožbenega senata je zelo zaskrbljujoč!
Predsednik Pahor sprejel dr. Marjano Novič, soprogo dr. Milka Noviča
Dosje Milko Novič: odprto pismo predsedniku RS Borutu Pahorju
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2018
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Oglasi

denar posameznikom in nujno poslovanje. nujna posojila zasebnega kapitala brez količinske omejitve, samo z jamstvom nepremičnine, brezplačno ali malo hipoteko. ni pomembno z rai ali annefom ali brez plačilnega lista. brez utemeljitve dohodka. bistvena hipotekarna garancija, tla, prostori, skladišča, zemljišča in proindivisys. ponovna združitev dolgov. hitri in nujni osebni krediti. tudi rešitve za podjetje. informacije: annebonetta@gmail.com

Kategorija: Dom in Gradnje

Cena: 4500 €

posojilo, financiranje in naložbe brez težav. na področju financ, naložb in specializiranih posojil nudim svoje storitve vsem osebam dobrega karakterja in predvsem sposobnim izpolnjevati svoje obveznosti. grem na naslednja področja: osebna, konsolidacija, komercialna in razna druga podjetja, kmetijstvo, hipoteka, nepremičnine. za več informacij se obrnite na moj e-mail: annebonetta@gmail.com

Kategorija: Navtika

Cena: 5000 €

7693.) spomini na partizanska leta ii knjiga

Kategorija: Družboslovje

Cena: 9 €

7692.) pričevanja rabskih internirancev

Kategorija: Družboslovje

Cena: 14.99 €

7691.) prigode stražarja primoža

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9 €

7690.) ciklamen agitator

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

825.) najboljše moštvo

Kategorija: Družboslovje

Cena: 29.99 €

vas zanima poslovanje s kriptovalutami, pa ne veste, kako se tega lotiti in kje začeti? potem preberite navodila v članku: kako kupiti bitcoin? tam boste dejansko izvedeli, kaj in kako morate storite, da boste uspešno opravili nakup te kriptovalute. 

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

poslovanja s kriptovalutami se je najlažje lotiti tako, da si preberete nekaj člankov na to temo. najbolje, da začnete povsem na začetku in sicer pri člankih: kako kupiti bitcoin ali druge kriptovalute?

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

inštrukcije angleščine v mariboru za osnovno ali srednjo šolo pri amikum-u so vam na voljo. ponujamo prijazen, strokoven in pedagoško preverjen pristop, ki je pomagal že številnim. imamo dolgoletne izkušnje s poučevanjem učencev in dijakov na oš, sš in gimnazijah. preverite našo paketno ponudbo na spletni strani inštrukcije angleščine maribor. lahko pa nas kontaktirate: gsm: 031/530-081 ali preko e-pošte: info@amikum.si preverjeno. preizkušeno. uspešno. amikum.  

Kategorija: Inštrukcije - Jeziki

Cena: 12 €

pri amikum-u vam nudimo storitve prevajanja. prevod iz angleščine v slovenščino ali prevod iz slovenščine v angleščino vam opravimo po ugodnih cenah. prevajamo daljša besedila:      ♣ s področja družboslovja,  ♣ filme, nanizanke, serije, dokumentarce, ♣ navodila, kataloge, brošure, ♣ oglase, ♣ spletne strani ♣ deklaracije, etikete …   kontakt: gsm: 031 530 081 spletna stran: https://www.amikum.si <span #000000;"="">facebook: https://www.facebook.com/amikum.si/

Kategorija: Storitve

Cena: 15 €

6621.) da bi lažje bili nesrečni

Kategorija: Leposlovje

Cena: 18 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj