Članek
Dežnikarice
Objavljeno Sep 15, 2014

Tokrat so na vrsti ponovno gobe in sicer marele oz. dežnikarice. Na tak način se jih pripravi najbolj enostavno.

 

Ocvrte marele

 

Sestavine:

5 marel (dežnikaric)

1 skodelica moke

2 skodelici drobtin

4 jajca

5 dcl olja za cvretje

1 dcl mleka

 

Potek dela:

Marele (dežnikarice) očistimo na hitro z nožčkom ali krpo, lahko pa tudi z roko odstranimo morebitne iglice ali liste. Ne peremo jih, ker se rade napijejo vode. Nalomimo jih na večje kose (četrtine ali osmine). Kose damo v moko, nato s stepeno jajce, katerega solimo in razredčimo z mlekom (lahko tudi vodo), nazadnje pa v drobtine. Polagamo jih v vroče olje in ocvremo. Ocvrte damo na papir, da se odteče olje. Ko se malo ohladimo damo na krožnik in ponudimo. Najboljše so še malo tople, saj jih zmanjka zelo hitro. Gobe se mora pojesti še v istem dnevu, pa tudi prepogosto jih ni priporočjivo jesti.

 

Uporablja se samo tiste gobe, za katere ste prepričani, da so užitne.